Friday, March 20, 2009

a very tough weekdays

Hasil perahan otak Nliana pada 4:22 PM 1 insan berkata-kata
assalamualaikum...meet again after da long tyme jugak aku x membebel kat my cute blog nie...actually i faced a very tough week dis week...a lots of things to do...i need to complete my differential equation's tutorial, having my mid sem test on financial management

cite pasal mid sem test fm...what a tough questions...50 questions to be done in 1 and half hours...gle pnye ssh gak soklan dia...mcm nk gugur usus menjawabnye(poyo je kamoo ni)...

tp yg paling best dis week ialah my result of my mid sem test on subject principles of insurance and risk management...i got ehem2...and on top gak la...syukur...quite terkejot gak sbb there are 100 questions to be done in 1 and half hours and aku jawab pon ntah ape2...but alhamdulilah la...i got it...dis is simply becoz...i love dis subject very much!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, March 14, 2009

ape2 jela

Hasil perahan otak Nliana pada 9:00 PM 5 insan berkata-kata
salam sume....emmm...semlm g stadium..tgk atra pnye teater..."mencari nur muhammad "sempena maulidur rasul...emmm...agak menarik jugak citer dia cuma aku x bpe nk paham sgt jalan cite dia...teater yg mengisahkan seorang yg bernama muhammad yg akn dijatuhkan hukuman gantung yg mencari siapa itu muhammad...dia dibesarkan dgn didikan agama...then keje ngan bank yg tawarkn polisi insurance yg tipu...dijatuhkan hukuman sebab nk tegakkan yg hak sebab x dpt claim insurance pas mak dia kne langgar lari...pas2 balas dendam ngan rompak bank tempat dia keje...sebelum menemui ajal,dia bertemu ngan org2 yg bernama muhammad...lastly mati dlm keadaan yg tenang...lebey kuang cm2 la...yg best...hafiz hamidon datang mlm tu..hahax...tp aku x dpt la nk letak gambo sbb aku dok jauh dari pentas...tingkat 3...jauh siot...zoom pon nmpk cm pelik semcm je...

emmm....aku da letakkan byk link ke blog2 yg mengisahkan pasal makanan je...haha...resepi la maksud aku...bukan ape...nk belajar masak la(nnti x bule kawen...hahaha...pe kaitannya)...aku da la x bpe master dlm bab2 masak ni...cian laki aku nk mkn pe nnti(mcm ade org nak je ckp cmni)

semoga berjaya!!!!!!

Wednesday, March 11, 2009

ape nak jadik neh???

Hasil perahan otak Nliana pada 6:45 PM 0 insan berkata-kata
assalamualaikum....lalalala(epi nmpk)...spe kata aku epi ha?aku tgh bermuram durja neh tau!!!!sje je wat2 epi...(npe ek?)


arghhhhhhhhh...ase mcm nak jerit je(ase je,kang aku jerit...org ckp aku mental lak)


oit pompuan(monolog dalaman lagik)

ko x reti2 nak tdo ke?

da kul 3.30am neh

esok pg2 buta ade kelas en m


jawapannye:

aku x de ase nk tdo la

otak tgh mereng

sbb ade org da sakitkan ati aku arini(spe?)

ade la pompuan mne ntah

eiiiiiiiiii....geram btol la aku ngan pompuan tu
ase mcm nk fire je pompuan tu(mcm ultraman neh ha)
arghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
menci2
nk cite kat sape pon x tau
org yg aku perlukan at dis moment x tau mne peginya
hurm........simpan dlm ati la nmpknya.....

tak tercapai akalmu

Hasil perahan otak Nliana pada 4:30 PM 0 insan berkata-kata
assalamualaikum...huhu...semalam x sempat nak mencoretkan sesuatu kat dalam neh(mcm bz sgt!!!)...bknnye ape...tenet aku tersangat la slow(incik kura2 lagik laju asenye)...so aku pon agak frust la(bkn agak la...mmg frust pon!!!) so...utk mengubat kekecewaan aku...maka aku pon menjalankan tugas wat tutor interest...mcm x caye je...liana wat tutor interest...(aku x minat sgt subjek neh)..bagos2...ade peningkatan...hahaha

semalam merupakan ari yg tersangat meletihkan(yeke??ape2 jela) tp agak menyeronokkn jugak la...check dia out!!!
  1. mse kelas munakahat...agak bosan pde mulanya sbb ade masalah ngan incik mikropon...tp lme2 tros best sbb blaja pasal bab kawen...lalala
  2. mse break 2 jam...sebok lak siapkan tutor DE yg x bpe nk siap tu...takot kne soklan variation of parameter...aku x reti sgt yg tu
  3. mse kelas insurance...aku ngantok gle tp cover2...takot prof perasan...
  4. mse kelas tutor DE...aku da cuak gle...dah la rmi yg x dtg...skali en m pggl nme mizah dlu...at dat moment aku ase lega yg teramat2 sgt...lalalalala
  5. mse wat midsem test insurance...gle pnye ngantok...time yg sesuai utk tdo(tdo jela yg ko tau...hahax)...gle pnye byk soklan dia...100 mcq dlm mse 1 jam setengah...huhu...mse tgh best memerah otak,bley plak aku tdo sebentar...haha...da la aku dok tepi...baek pnye kne usha ngan prof...(sori la prof,sy mmg ngantok sgt time tu)...tgk yg kat bawah neh

quota-share treaty???
surplus-share treaty???
excess-of-loss treaty???
  • huhu...apakah ini???(ati aku bermonolog dalaman)
  • npe la mcm x penah tgk je??
  • rpe2nya...term neh ade dlm text book tp xde dlm note
  • aku dah la refer buku based on ape yg ade dlm notes je
  • adoiyai...geramnye...npe la aku just usha je page tu
  • hah...nyesal la tue
  • da xde gne la
  • jadi: kesimpulannya,kne tgk sume yg ade dlm text book...jgn study last minit...faham btol2

Monday, March 9, 2009

mkn tgh2 mlm=kg pon naek

Hasil perahan otak Nliana pada 2:03 AM 0 insan berkata-kata
assalamualaikum sume
bertemu lagik kite kali ni(ceh..mcm dj lak)
tu la...aritu org ajak g interview jadik dj kat kampus xnk
lalalalala(eh...ape kaitan plak ni)
emmm...tajok kat atas ni semcm je bunyiknye...
alkisah...alkisah tersebutlah kisah
kisahya bermula dah nak dekat kul 12 tgh mlm...housemate aku balik ngan plastik besau di tgn beliau(baru balek meeting)

maka bermula la kami pnye dialog

dia: yana...nak nasik x?ade lebey neh...siap ngan air neh
aku:emmm...bley gak
(dlm ati...alamak!!da kenyang la...tp da org offer...bedal jela)

dia:jap...nk amek pinggan
aku:ok
dia:org letak kat sini la...jgn lupa mkn lak
aku:ok...trimas





p/s:mkn la selagi bley mkn...mkn utk idop tau bkn idop utk mkn

Sunday, March 8, 2009

orang yang mencintai kamu

Hasil perahan otak Nliana pada 5:53 AM 0 insan berkata-kata
1] Orang yang mecintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti "Selamat Pagi','Selamat Hari Minggu', "Selamat Tidur', "Take Care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS "good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar "jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20.Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



[ Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada,jangan pernah mensia- siakan orang tersebut! kamu akan menyesal melakukannya! ]

Monday, March 2, 2009

dia yang kucari

Hasil perahan otak Nliana pada 12:48 AM 0 insan berkata-kata

video

dialah permata yang dicari

<>

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review