Wednesday, February 10, 2010

rojak

Hasil perahan otak Nliana pada 10:13 PM 0 insan berkata-kata
salam semuanya...diharapkan arini semuanya baek2 aja walopon aku ni x bpe nk menyehatkan diri...MyEm0.Comdemam ni x rse2 nk kebah agaknya...ke nk kna balik kedah dulu bru nk kebah...adoi la...MyEm0.Com



mse kat kampus tadik mmg disaster btl...geli la x larat arini...rse mcm ape je...nseb la mse kelas keusahawanan tadik ade ceramah...bley gak aku tdo...kukuikui...MyEm0.Comsgt x baek...tp best la speaker tu...ske tgk dia senyom...buley cair marjerin planta



disebabkan mood x baek mse tgh2 demam ni...byk je bnde yg wat aku x pueh ati...semlm kua notis psl dasar penjimatan ostel...setiap umah hanya dihadkan utk gne air=rm20 ngan elektrik=rm20...klo lebey dr amount yg diorang hadkan...kne tindakan pastu kne bayar senirik kot klo x silap aku...gle ke ape?dah la 1 umah ade 6 org...klo 2 org 1 umah bley la kot nk gna air ngan elektri byk tu...mls nk cite panjang2...x psl2 kne tindakan plak nnti...as a conclusion, aku x paham ngan mgmt...




nnti dgr cite kne pindah lg jauh...huhu...dah la sem dpn nk kne wat tesis..mesti slalu kne jmpe sv...kasik la ktrg ni dok dekat sket...pening la ngan mgmt ni...rse mcm nkMyEm0.Comdan jugeMyEm0.Com



aku dah x sabar nk kua dr cni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, February 9, 2010

::demam::

Hasil perahan otak Nliana pada 2:17 AM 0 insan berkata-kata
salam...arini tersangat la penat...kelas dr kul 10 td smpi la kul 7...nseb baek la kelas kul 8 mmg xde sbb lecturer tu x wat tutorial...dengan keadaan yg demam lg x selesa ni, dok dlm kelas rse semcm je..sket2 basahkan tgn ngan air sbb panas sgt...yg plg kritikal mse kelas tutor numerical method...mmg x fokus lgsg...nseb bek dok kat blkg skali sbb masok lmbt...dah rse cm nk balik cpt2 je td



sampai umah je dah nk maghrib, pas solat maghrib trus tdo smbl letak towel basah kat dahi...siap kne slalu basahkan sbb letak kejap je trus kering towel tu...panas sgt pnye pasal...pastu kul 10 tadik bgn la sbb mak dah kejut...terpaksa gagahkan diri gak bgn sbb ade keje nk kne wat...lgpon,nasik td pon lom mkn lagik



pas mandi tu, tros mkn...tu pon x abes...just mampu abeskan setengah je nasik tu...



badan pon da lenguh2 ni...sengal semcm je...klo ade org tlg picitkan mmg best la



esok tatau la cmne...dah la kelas start kul 8...huhu...asalnya kul 9 tp dah ditukar sbb tukar wat tutor survival model kat lab...huhu...nk kne bgn pg2 la plak...

Monday, February 8, 2010

azad jasmin-suara rindu

Hasil perahan otak Nliana pada 2:34 AM 0 insan berkata-kata
Suatu yang indah
Ceritanya bermula semalam
Andainya dapat ku rasa selamanya

Tetapi ku takut tidak mungkin dapat ku miliki
Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

Ku teruskan hidup
Hari demi hari pun berlalu
Seksa dan derita ku tanggung sendiri

Apa yang tinggal hanyalah
Doaku padamu Tuhan
Pasrahku hanya kamu yang menentukan

Chorus
Pun tak pernah ku sesalkan
Kecewa datang dan pergi
Tinggalku sendiri
Ditakdirkan aku syukur selalu
Sesungguhnya aku tahu
Temanku hanyalah aku

Semoga suatu hari nanti
Dapat ku temui
Penawar dukaku yang berdarah luka
Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu
Laguku untukmu buat selamanya





mcm ape je kan...byk post dlm 1 mse..hehe...aku skng ni x ley nk tdo sbb td dah tdo ngan nyenyaknye...

lagu ni pon aku ske sgt2...sbbnye aku pon ske tgk cerita cinta balqis kat tv3 yg dah abes tu...seyesly,lagu ni sgt menyentuh hati aku...besela,aku kan minah jiwang,tangkap leleh...bak kata kawan2 aku...

aku sgt tertarik ngan kata2 mse ending cite tu...aku nk tulis pon aku x ingat dah...just a lil bit jela and aku terjemahkan gne ayat aku senirik

"kte manusia tercarik2 cinta sejati tp rupa2nya ia hanya di dpn mata"

semoga aku akan bertemu cinta sejatiku...semoga itu adalah dia..amin


aiman-cinta terakhir

Hasil perahan otak Nliana pada 2:26 AM 0 insan berkata-kata
Aiman - Cinta Terakhir

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan kasih kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Chorus
Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

Ulang Chorus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan

Ulang Chorus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya segalanya

Ulang Chorus

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan
Segalanya ketentuan Tuhan


1st time dgr lagu, terus jatoh chenta...sbb hafiz hamidun yang wat kn...hehe..btw, aku mmg minat ngan suma lagu hafiz tau...best sgt

aku tau kewujudan lagu ni tp x penah pon terasa nk download...mse bce acid pnye status smlm, bru terasa nk dgr...rupa2nya mmg best

mcm apa yg aku katakn seblm ni...aku hanya merancang namun tuhan yang dah tentukan segalanya...aku berdoa semoga apa yang akan berlaku lps ni akan aku hadapi ngan tenang

yank-wali band

Hasil perahan otak Nliana pada 2:15 AM 0 insan berkata-kata

yank coba kau jujur padaku
yank foto siapa di dompetmu
yank kok kamu diam membisu
sayang jawab atau aku pergi sayang

reff:
aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa maumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

yank jangan kira ku tak tahu
yank tak mudah kau bodohiku
yank tolong dengarkanlah aku
tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang

repeat reff

saat kamu mau bicara
dan ku akan cerita semua
apa mauku, siapa dirinya
karna memang tak ada yang lain

terus hubungiku lagi
jangan bilang ini yang terakhir
aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
aku sayang kamu selamanya

repeat reff


lagu fav aku sejak akhir2 ni...klo awak ade seseorg...ckp jela...sy mgkn akan dpt terima...kebahagiaan awak,kebahagiaan sy jgk

new update!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 1:47 AM 0 insan berkata-kata
salam semuanya...kemalasan mmg melanda diri ini walaupun sememangnya aku xde keje nk wat mggu ni...just nk kna siapkan business plan yg nk dihantar jumaat ni...walaupun part aku cuma management team je, tapi aku rse mcm ssh je nk wat sbb tatau mcm mne prof nak yg sebenarnya sbb prof xde bg caontoh pon...prof just suh ikot cam dlm buku teks je...huhu...dlm buku tu pon just berayat je...bkn dia bg cth pon cmne...



pasal duit asrim plak yg lebey tu...mcm2 idea ade nk abeskan duit tu tp 1 pon x jalan lg...sarah suggest nk wat family day ngan bebudak junior...omg!!!aku mmg x bersetuju ngan idea ni sbb aku mmg x ngam nga diorang...nmpknya bkn aku sje malah ramai lagik kwn2 yg sependapat ngan aku...mana x nya, diorang ni lg ganas dr kitorang...dengar cite, lecturer pon mcm x bpe nk ske ngan diorang ni sbb lecturer kata diorang ni kuang ajo sket...mgkn disbbkn diorang ni ramai bdk bandar kot and ramai gak dr kalangan org yg berada...kete sorang sebijik..dressing mak aiiii...kalah kitorang tau...aritu pon mse g iceps,terserempak ngan bebudak 1st year mse nk tggu bas nk balik ostel...ya ampun!!!ade sorang tu masyaallah...x reti nk control lgsg...aku tau la dia bdk palapes pon tp ko x yah la wat gaya sebegitu...gle x malu bdk tu...dah la ramai org tgk...agakya dia lg ska kot org tgk dia wat cmtu...hadoi la...seganas2 kitorang ni, tau jgk la kitorang nk cover...jgn harap aku nk join xtvt yg ade bdk jr!!!!!!!




di saat aku tgh menaip ni...aku x bpe nk sihat sebenarnya...rse mcm nk demam je...tekak ni pon dah rse semcm je...batuk lak kne control, x ley nk batuk kuat2...sbbnya klo batuk kuat2 nnti aku saket kat bawah perut belah kanan...mmg x puas la terpaksa nk cover bila batuk...badan ni pon dah rse cm len mcm je...lenguh sgt2...esok dan ari2 selanjutnya kne gak gagahkan diri g kelas sbb aku dah penah x dtg kelas mse ari selasa sbb migrin aritu



x sabar sgt nk balik ni...otak suma dah ade kat umah cuma badan je yg ade kat cni....



i miss everyone in kedah!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, February 5, 2010

dengarilah hatiku rindu

Hasil perahan otak Nliana pada 1:04 AM 2 insan berkata-kata

Melangkah mengharapkan hadir dirimu
Ku genggam segala memori
Kita dewasa bersama
Menuju satu cita
Walau jalan berbeza

Kasihku sinar tanpa cinta
Sinarnya tanpa asmara
Dengarilah hatiku rindu
Kasihku mekar tak berbunga
Mekarnya didalam jiwa
Biarkanlah, biarkan saja
Kasihku sinar

Andai kau ada disini
Terukirlah senyuman
Tersingkir rasa sepi
Andainya kau pergi dari sisi
Jangan disingkir diriku dari mimpimu

Kasihku sinar tanpa cinta
Sinarnya tanpa asmara
Dengarilah hatiku rindu
Kasihku mekar tak berbunga
Mekarnya didalam jiwa
Biarkanlah, biarkan saja
Kasihku sinar


Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review