Monday, April 26, 2010

tiba2 teringat kat agama yan

Hasil perahan otak Nliana pada 7:20 AM
salam...dah lme kot tinggal blog ne...agak bersawang sket...meh2 nk kasik cuci smpi bersih...hehe



di saat dan ketika ini, baru je pas membaca al-ma'thurat...dah lama kot x bce, sebulan agaknye...betapa lalai dan lekanya manusia yg bernama noor liana ne...




tiba2 teringat kat agama yan?huh...tiba2 je eh?cam pelik plak....hehe...siyesly, aku mmg teringat dan rse rindu ngan zaman sekolah kat agama yan dulu...even,aku xnk msok situ tp sekolah tu la yg wat aku jadik manusia skng ne...klo x, x tau la ape nk kadik kat aku ne...alhamdulillah, syukur gak la...aku kat agama yan, kre tergolong dlm manusia2 yg x bpe nakal la...haha....tp slalu gak la kne dende...sbb pakai tudung yg x bpe labuh....siot btl...tudung tu elok2 paras siku je...klo aku pakai tudung tu, msti ade spotcheck...ish...betapa x puasnya ati aku




ble dah nama pon skolah agama, mstila byk gle kn xtvt kerohanian kat situ...pg2 solat subuh berjemaah...best!!!!!!dh la pg2 sejok gle...nama pon skolah tgh bendang....bkn sepoi2 bahasa lg dah, xdak bahasa dh kot nk gambarkan angin tu cmne....hehe...cite pasal solat subuh ne....sgt best...mse ustazah fakiroh jadik warden, ble tyme dia duty je, siap la bdk2 puteri sume...kul 5.30 cmtu dia dh standby ketok setiap pintu bilik ngan hanger...gle pnye kuat dia ketok....hehe...tp nseb baek la aku ne kategori yg mmg sng nk bgn pg2...selamat la aku dr mendengar bebelan ustazah bla org x bgn...lgpon aku mls nk sesak2 tyme mandi even shower byk kat ostel tu...





pas solat, g dm mkn ramai2....sgt best!!!!cma yg x bestnya, kne beratur la kan...klo lmbt sket siap la...panjang gle barisan...tp mmbe2 aku ne jenis yg cekap gle...mentang2 la senior, ngan bestnya diorang wat adegan2 yg x sepatotnya....hehe....aku pnye duty cme hamek air je...sbb aku x pro bab2 nk wat adegan2 sebegitu...pas mkn slalunye akan rush siap2 sbb dlm kul 7.10 ade roll-call...slalunya aku siap b4 g surau, xpon siap pas bf, xpon siap dlu bru g bf...mse roll-call la plg busan skalik...nk kne denga pengawas membebel2 la, klo ade warden, denga plak warden membebel...tp ble da jadik pengawas, aku la plak yg kne conduct roll-call....gle dowh abes suare nk jerit bg sume org denga...tyme tu mcm2 la...ade dorm yg x kemas la, ade dorm yg x wat keje aras la(susun timba dlm bilik timba, clearkan bilik basuh ngan toilet), ade yg tertggl bju la and mcm2 lg la...ble dh abes roll-call, kne wat spotcheck plak(check kain dlm, stokin,tudung,lencana,cekak bju,name tag)





kelas start kul 7.40 smpi la kul 2.25 ptg utk menengah atas...tp slalunya kelas aku la yg akan balek lmbt skali...gle nk rush...solat zuhur lg, nk lunch lg, pastu kul 3.30 dh nk kne gerak g kelas prep plak...mmg disaster...kdg2 klo x sempat balek tuka baju je pastu g kelas trus...x sempat den nk mekap2 sket....hehe...ble dh penat cmtu, slalu tyme prep ptg aku tdo je...haha...bdk laki pon bkn jenis nk dtg prep, so tggu pe lagik....tdo la.....sgt teruk la liana ne....hehe...kelas prep ptg slalunya kelas tambahan la...tp tgk la klo cikgu2 rajen la...tp utk yg amek pmr ngan spm mmg ade la...prep ptg abes kul 4.40 cmtu la, b4 asar...then g solat asar and g minum ptg...slalu tyme minum ptg mmg jarang la bdk puteri g mkn...sbb???malas...aku tergolong la tu....hehe






pas asar, slalu ade riadah tp ble dah lme2 tu, xde spe pon rajen nk turun g court sbb court dekat ngan aspura...slalu ktrg ne riadah dlm bilik basuh jela...menyental kain baju...xpon dlm bilik iron, iron baju...klo ade mse, aku stadi jap la b4 dinner kul 6.30...pas dinner g surau trus...solat maghrib...pas solat biasela...ade tazkirah dr student or ustaz, bce quran, bce al-ma'thurat dll...tp slalu geng2 aku ne, carik port baek punya and ktrg tdo...bkn slalu ok...aku plak depends la kat pentazkirah ngan tajuk...klo menarek ati aku, aku denga la...xpon, tyme tu la ktrg sebok2 nk wat homework...pas solat isya', skali lg kne g prep mlm plak smpi kul 10.50...ktrg slalu bising je...almaklumla, kelas second...x cm kelas first, kusyuk dan tawadu' stadi....bersyukur gak aku msok kelas second sbb kelas ktrg sentiasa bising....haha....aku xley dowh stadi dlm suasana yg sunyi sepi smpikan jarum jatuh sebatang pon bley denga(kiasan je)...at least, aku scorer even aku ne kelas second....hehe





blek prep je, supper plak tp aku mmg x layan pon supper ne...klo rajen, g je amek roti kat dm wat bekalan klo lapo tgh2 mlm...slalu balek mmg tdo la...x larat dh nk wat pape...cuma klo aku duty jge bilik gerakan pengawas je aku tdo lmbt sket...slalu ske lepak kat bilik gerakan la klo ade g keje2 yg x siap....




begitulah alkisahnya aku dan agama yan

0 insan berkata-kata:

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review