Monday, May 31, 2010

impian Liana

Hasil perahan otak Nliana pada 7:31 AM 0 insan berkata-kata
lama dah x update blog ne...mcm besa la...malas...keje ngadap fb je...ok la, kali ne nk cite pasal impian Liana...sume org mesti ade impian kan...tipu la klo xde...ok2...straight to the point


Impian Liana:

  • Nak pegi sume tmpt yg ade air terjun, pantai dan jugak hutan with my husband one day then amek gmba byk2...i love nature actually...slalu x dpt nk join if ade pape sbb mak x bg...so, nnti ble da kawen, mau ajak my hubby pegi...tp ble nk kawen tu xtau la
  • Husband impian Liana...statement x tahan...emmm...sambungan dr impian yg kat atas tu...klo bley nk yg share the same interest as mine...loves nature...loves photography...senang cite mcm Adam dlm cite Adamaya tu...best kn klo dpt org yg ade interest sme ngan kte kn...hopefully


  • Nak ade cam sendiri...skng ne duit xde la nk bli...nk bli yg RM800++ tu pon tgh terkial2 nk kumpul duit...ble ntah bley dpt cam idaman tu xtau la...


  • Nak ade company sendiri one day hopefully...klo bkn company pon, ade bisnes sendiri pon ok la jugak tu...yg ne sbnrnya adalah impian terbesar Liana...mmg nk sgt ade bisnes sendiri...mne tau one day i can have my own insurance company kan?hehe


  • Kalau ade rezeki, nak sambung blaja sampai PhD


itu la serba sket psl impian Liana...yg terpk setakat ne...hopefully bley tertunai la impian2 ne...amin

Wednesday, May 19, 2010

blah la kau

Hasil perahan otak Nliana pada 5:12 AM 0 insan berkata-kata
Indah terasa bila cinta tercipta
Memadu kasih janji bersama
Bersama-sama melafaz kata cinta
Gurau senda dan tawa berdua


Tapi kini semuanya kenangan
Kau pergi tanpa pesan


Mana janjimu yang kau lafazkan dulu
Hidup dan matimu bersamaku
Rela kau pegi walau hati disakiti
Biarkanlah aku sendiri


Airmata menjadi penawar
Akanku simpan semua jadi kenangan

Pergilah kasih, pergilah sayang
Tinggalkan aku
Biarkan saja kenangan berlalu
Antara kau dan aku
Pergilah sayang






nota kaki tuan tanah: SILA BLAH DR IDOP SY...TRIMAS
Hasil perahan otak Nliana pada 4:19 AM 0 insan berkata-kata
salam...post kali ne sgt hangen satu badan...hangen yg tersangat kat cik m..bley dia x approve aku pnye friend request kat fb padahal dia on9 je semlm...siap bley mengomen2 kat wall seseorg...huhu...aku cite bnde ne kat abg aidil...ape lg...hangen la abg aku tu...puas kne marah gak r td...aku bknnye ape...cuma terkilan sbb dia wat cmtu...aku pon kwn dia gak pe...kali ne mmg aku nekad...aku akan tggu dia balek cuti skolah ne...then aku akan tggu dia msg aku...tp klo xde gak msg dr dia...mmg smpi bila2 aku x akan contact ngan dia lagi...yg plg x tahan, adiah besday dia aku dh bli...cmne nk bg aku xtau la...klo x jmpe dia, alamatnya dok dlm kotak la smpi bila2...td dh ber ym sakan ngan inn cite psl ne...mgkn jugak allah tu nk tunjuk yg kami ne mmg xde jodoh kot...berdasarkan segala mcm bnde yg dh jadik sebelum ne...mgkn aku jugak ptt terima hakikat yg aku ne x ditakdirkan utk dia...mgkn jugak aku patut let him go je...biarlah dia dengan dunia dia...aku dengan dunia aku...cinta aku pd dia dh xde...walaupun dia cinta pertama aku...aku harus sedar yg cinta pertama x akan kekal selamanya...aku xnk jadik mcm dani dlm cite adamaya tu...aku harus belajar utk terima hakikat walaupun hakikat itu terlalu pahit utk dikenang...aku x mau jadik hamba cinta...cinta sejati aku mgkn belum aku temui tapi itu bukanlah penghalang utk aku teruskan hidup aku...aku bahagia di samping org2 yg aku syg...famili aku, kwn2 aku, along, abg aidil



td jugak sharil a.k.a bf 1st aku suh aku msg dia...ne sume gara2 adik aku tu la...tp aku msg gak la dah org minx kan...xkan nk hampakan org plak...walaupun dia bf 1st aku tp dia bukanlah cinta 1st aku...aku clash ngan dia sbb aku xley nk syg and cinta dia mcm yg dia wat kat aku...perasaan sendiri xley nk tipu kan...nk dekat 4 tahun x contact...bru tau yg dia hampir2 nk bertunang tp x jadik sbb awek dia wat hal...mgkn kami akan berkawan semula...i think so...tp utk bercinta semula...i dont think so..."awak tu terlalu baek utk sy...sy rse mcm sy x layak utk awak...awak bley dpt pompuan laen yg lebey baek dr sy...sy bley jadik kwn awak semula tp sy x mgkn akan bercinta semula ngan awak..."

Monday, May 17, 2010

Hasil perahan otak Nliana pada 3:10 AM 0 insan berkata-kata
holla...at last dpt gak update blog ne...sengal btl tenet kat umah ne...kurang kelajuan...nk mendonlod pon amek mse yg lme...tp nseb baek gak semlm telah selamat mendonlod 3 movies...hahaha...hamek ko...3 skali aku donlod...pueh ati den...

ptg semlm chat ngan abg aidilku kat fb...dia ada ty..."adik, nnti klo abg kawen adik bley dtg x?"...dh nk kawen rupanya dia...ceh!!!sgt mrh sbb bru gtau...geram3!!!ptt la aritu de sorang pompuan ne add aku...aku x pk lak akak tu tunang dia...ish3!!!sgt teruk btl abg aidil ne...bkn nk gtau awl2...yg bestnye...akak tu add aku sbb pelik aku pggl abg aidil 'abg'...hehe...xkn jeles kot akak...hehe...rilek sudah akak...sy ne cme adik abg aidil yg comel lg cute je...har3!!!!!gle pasan

arghhhhhhh!!!!!!rindu gle kat along...pe dia buat ntah...lme dh x chat ngan msg along...huhu...x bley tgk bear biru a.k.a bear celcom...sbb klo tgk mesti teringat kat along...hehe...along, na rindu gle kat along ne tau x?

tajok thesis dah dpt...tatau la cmne...sng ke x nk buat...cm ssh je sbb skng ne kat umah...mr sam plak cm lmbt je reply email...ingat nk balek nilai kejap tp ssh la...klo balek nilai, nk g dok merempat kt mne...hurm...dh la 2nd week nk kne present dh proposal...mggu 1st tu diorang ne nk g cherating...huhu

Friday, May 14, 2010

menangis lg

Hasil perahan otak Nliana pada 1:22 AM 3 insan berkata-kata
aku saket...aku x sihat...mcm2 yg aku pk...dh mkn ubat pon tp masih saket lg...terasa nk muntah tp x ley nk muntah...dats y rse saket sgt...sgt saket...

mlm ne menangis lg...sbb dia...aku sgt terkilan dgn dia...aku rse kali ne mmg aku akn denga nasihat kwn2 aku...maaf kwn2...selama ne aku x denga nasihat korang tp pasni aku akn wat sume tu...aku dh penat...aku dah lelah...aku dah letih...mgkn ini adalah jln yg terbaek utk aku pilih...mybe we're not meant to be together...

abg aidil mrh aku ptg td...maaf abg...adik dh xtau nk wtpe...adik akn ikot nasihat abg...thnx abg

Monday, May 10, 2010

update

Hasil perahan otak Nliana pada 8:30 PM 3 insan berkata-kata
salam...dah lama x update blog sebab MALAS sgt...lagipon xde idea nak mengarang panjang2...sekarang ne pon dah ade kat kedah...sampai ari sabtu pagi...awal pulak tu sampai...dalam kul 4 cmtu la sampai...laju sangat kot driver tu bawak bas...aku mana nak sedar sebab dah hanyut tido...penat sangat angkat barang petang tu


sebelum balik aku ada jumpa along ari khamis tu kat times square...first time ever keluar kl sorang2...cuak gak la sebab selalunya aku keluar kl berteman...tapi nasib la selamat pergi dan balik...seriously, thanks a lot kat along sebab keluar aritu...never forget the day...060510...rasa macam x yah nak story kot...biar setiap memori indah tu terpahat dalam hati aku dah la...


sampai2 umah je terus mak ajak keluar...nasib baek dah selamat membuta (ayat along) dalam bas...mula2 p umah sewa diela...cian budak tu demam...esok dah la exam...ajak balik xnak plak...xtau la dia makan ubat ke x...sebab perangainya sama je ngan aku...malas mkn ubat...pastu balik kg amek buah pelam...best2!!!!sampai kg ada paksu ngan maksu...lama sangat x jumpa paksu tapi aku x banyak cakap pon ngan paksu..farish banyak sembang dengan aku...yela, aku ne banyak abeskan masa kat n9...so mmg jarang la nak jumpa dia...dah pandai cakap dan banyak sangat cakap sampai x larat nak layan


otw nak balik kg tu ayah bukak radio...time tu ada ceramah agama...ustaz ramli, bekas pengetua sekolah aku dulu...cerita pasal kawen...huhu...arini xde keje, xtau nak wtpe...bukak tv9, ade pulak cite pasal cari menantu...huhu...bab kawen lg...nk kawen la cmne...haha

Sunday, May 2, 2010

letih...

Hasil perahan otak Nliana pada 7:09 PM 0 insan berkata-kata
dah lme x update blog kn...mls sgt sebenarnya...sbb ade gap semggu ngan next paper iaitu paper esok...survival model and ruin theory...ade 2 paper je lg termasok la numerical method ari rabu ne...pastu ari jumaat aku nk blah balek kedah

2 ari ne, aku asik tdo je dr pg smpi ptg...xkn sbb tu kot...hehe...aku besela, burung antu...tyme org tdo aku jge and vice versa...

td ayah kol...cm lawak je sbb jarang ayah nk kol and ckp lme2 kat fon...sbb aku suh mak topupkan...mls nk jln2 g kedai...hehe...ble pk balej td, mmg aku gelak sorang2...ayah ty dh la mcm nk mrh tp bley plak aku layan tyme tgh2 mamai tu...nseb baek x terkua bnde laen


dh bgn ne plak...rse cm lemah je badan ne...xtau npe...lenguh dr atas smpi bwh plak tu...tgn ne plak keje menggigil je...huhu...kenapekah?xkn efek aku tdo lme kot...takot la cmne


nota kaki: seyes sgt terasa ngan along...lately ne perhatian along kat aku makin kurang...x mcm dulu lg...tp aku pon kne sedar yg aku ne bkn sesape pon kn...aku xde hak nk demand lebey2...ntahla...xtau npe...aku mesti nk nanges klo teringat along...ble xde along rse mcm xde life...miss u along~~

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review