Tuesday, June 8, 2010

outing

Hasil perahan otak Nliana pada 10:46 PM 0 insan berkata-kata
Salam
Sejak akhir2 ne aku suka betul guna center
Hehe



Arini outing lagi dengan Cik Senah a.k.a adik aku
Ahahaha
Kitorang ne macam2 nama keluar
Cik Milah, Cik Kiah, Cik Eton, Cik Bedah etc
Macam2 ada!!!
Arini jugak aku telah berjaya memaksa Cik Senah belanja aku tengok wayang
Ahahaha(gelak jahat)
Bukan apa
3 movie sebelum ne aku yang keluarkan duit
Kali ne turn kau pulak ye Cik Senah
Sendiri mau ingat la


Semalam masa check showtime kat GSC
Ingat nak tengok Lagenda Budak Setan
Tapi cerita cinta melayu ne semua lebey kurang sama je
So kitorang decided la tengok Kecoh Betul



Ahahahah
Memang best gila la Kecoh Betul
Even kitorang dapat seat 3 baris dari depan
Tapi berbaloi jugak la
Aku gelak punya la kuat
Pedulik hape aku
Ahahahahahah
Best2!!!!



Banyak dialog menarik dalam cite tu
Suka sangat!!!

  1. Kona baring...nak baring balek rumah la woi
  2. Saya nak order pizza yang sekali makan boleh kenyang 3 hari
  3. etc...ahahaha


Dah abeh tengok wayang
Kitorang pergi mencarik jersi bola pulak
Sambil sembang2 dengan amoi yang jaga kedai tu
"U orang pon tengok bola jugak ka?"




Dah tu pergi pulak mencarik sandal baru
Sandal Atlanta kat kedai tu memang cun la
Then ade la lagi yang cantik gak
Tapi we all berdua decided untuk carik sandal SMP kat Tesco SP Selatan
So off to Tesco pulak
Dah sampai sana
Takde la pulak sandal yang dapat menawan kalbu
Naseb baek la kat tempat parking tu ada orang jual2 baju ngan sandal
Aku usha2 baek punya
Terbekenan la pulak dengan 1 sandal ne
Ahahahahahha
Tunggu ape lagi
Rembat la sepasang
20 hengget
Terbang melayang duit aku
Tapi tak kisah la
Sebab aku ne memang pantang jumpa kasut yang cantek menarek
Mesti aku beli punya








jerawat

Hasil perahan otak Nliana pada 2:29 AM 0 insan berkata-kata
Salam
Jerawat
Pening betul kepala ne
Sejak bila pulak jerawat ne mula aktif kat pipi
Banyak pulak tu
Dua2 belah pipi lagi


Adoyaiiiii
Sebelum ne tak penah pulak ada jerawat banyak2 macam ne
Masa mula2 sampai kat rumah
Mama dah tanya
"Kakak, apsal banyak pulak jerawat kat muka ne?Sebelum ne takde pon.Licin je muka"
Uwaaaaaaaaa


Aku pon tak paham
Banyak sangat ke aku pikir sampai naek banyak jerawat kat muka
Aku dah rimas
Tangan ne pulak gatal2 je dia nak menggaru2


Last2 aku godek2 kat google
Petua menghilangkan jerawat + parut
Amek kau
Jumpe banyak yang interesting
Tapi aku try yang ne la
Mix air limau nipis dengan minyak masak
Perghhhhh
Punya la pedih bila letak kat muka
Tapi
Terpaksa tahan jugak la
Esoknya kena cuci muka dengan air asam
Tiap2 malam aku akan try
Check it out!!!

Sunday, June 6, 2010

campo2

Hasil perahan otak Nliana pada 6:44 PM 0 insan berkata-kata
Salam
Ada semangat nak update tapi tatau pulak nak story mende kali ne
Adei la


Dah sebulan cuti
Tapi proposal aku langsung x bergerak
Gila punya malas aku nak buat
Bahan dah carik tapi aku sangat tak rajen nak start
Dah la cuti tinggal lagi sebulan je ne
Next week nak balek nilai seminggu
Nak jumpa dengan prof
Penat kot nak tunggu dia reply mesej dengan email
Kira nak balek ne pon aku dengan na maen redah je
Prof ade ke takde ke nanti tatau la
Hopefully in a week time
Boleh la nak siapkan proposal aku tu
Amin



Along ne mana entah
Tak dengar khabar berita pon
Online pon dah jarang sekarang ne
Mesej lagi la tak
Uhuhuhuhu
Sangat rindu dekat along
Aku tau along mungkin tengah buzy
He has his own life kan
Who am I to disturb right?
I does not have right to demand a lot
Hopefully he will manage to find a job
Sebab along pon tengah struggle carik keje kan
"You have to work hard dear...Don't give up...I know you can...I believe in you dear"

Saturday, June 5, 2010

semoga bahagia

Hasil perahan otak Nliana pada 10:47 PM 0 insan berkata-kata
Salam
Tadi bosan2 tatau nak watpe
Online msn jap pastu alang2 tu bukak la space kat hotmail tu jugak
Usha2 tapi takde pape pon
Memang dah tak aktif semenjak dah putus hubungan sama itu Incik Amat
Incik Amat pon dah macam tak aktif jugak aku tengok
Si Eina kesayangan dia pon dah lama tak online aku tengok tadik
Bulan 12 tahun lepas ada la Incik Amat hantar email kat aku
Tapi bila aku reply, dia tak reply balik pon
Guess mungkin masa tu dia tatau nak watpe kot
Hurm
Tatau la ape cerita terbaru Incik Amat
Mungkin sedang bahagia dengan Eina agaknya
Makbul jugak permintaan dia nak dapat awek yang dekat gila ngan dia
Bagusla kan
Kalau nak harapkan aku, dah la jauh beribu batu






Dunia kita memang berbeza kan Incik Amat
Walau kita cuba nak samakan
Tapi ia tetap berbeza




13 Mei 2008
Dah lama pon berlalu kan tarikh tu
Dah luput ditelan arus masa
Segala memori dah pon hilang
Takde tertinggal walau satu pon







"Amat...Lia mendoakan kebahagiaan Amat dengan Eina..semoga suatu hari nanti kita akan berjumpa semula"


Friday, June 4, 2010

bila org x paham bahasa

Hasil perahan otak Nliana pada 9:02 PM 0 insan berkata-kata
Salam
Sejak balek umah ne sangat malas nak update blog
Feel nak update tu ada tapi kadang2 malas nak taip
Story kali ne pon sebenarnya dah lama dah jadi
Cuma baru ada feel nak update



Aku sangat bengang kat sorang pompuan ne
Bangang agaknya pompuan tu
Aku cakap bahasa melayu pon dia tak paham
Cakap germany nanti baru dia tau
Aku explain elok2 tak mau dengar
Kan dah tak pasal2 kena maki dengan aku
Aku bukan suka sangat nak maki2 orang ne
Tak elok kan
Tapi sebab pompuan ne dah berjaya buat aku marah
Maka terkeluar segala sumpah seranah
Salah sendiri tapi tak mau mengaku
Lepas tu nak letakkan kesalahan tu dekat orang laen
Bengong ke ape namanya tu?
Kalau kau nak sangat mamat tu
Ambek la wahai pompuan
Aku dah memang takde feel dah kat mamat tu pon
Kisah aku dan dia dah lama berlalu pon
Kisah 4-5 tahun lepas
Tapi padan muka kau jugak
Dah elok2 kau dapat laki yang baek macam dia
Kau carik laki laen
Bila laki yang baru ne buat hal
Kau carik balek dia
Dah tentu2 la dia tak akan terima kau balek
Kalau kau ganggu aku lagi
Memang aku bagi side kick yang 'baek punya' kat kau





Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review