Monday, September 27, 2010

update for today

Hasil perahan otak Nliana pada 3:16 AM 0 insan berkata-kata
Salam sume readers...Mcm byk lak kan readers blog BK ne...Mata BK still lg segar bugar mcm lps minum nescafe je...Padahal BK mne ley minum nescafe sebab klo minum esoknye musti pengsan ngan bestnya...





Baru je pas study subjek AM sebab esok ade test...Berkerut2 gak la nak paham kan sbb BK byk memaen dlm kelas...So, ade masa ne update la sket blog BK ne kn...Usha2 punya usha kat label tu ade la label "lelaki itu" yang mne BK dedicate khas utk mamat cikgu suatu masa dulu...Ingatkan BK dah delete sume post berkaitan mamat cikgu, rupanya x...So, dengan sekali klik maka abeslah sume post pasal mamat cikgu...Babai!!!!





Sekarang ne tengah pikir macam mana nak abeskan makanan yang berlambak depan mata...Ada nasik, soto, spaghetti ngan sate...Cik rumet BK la ne...Tadi umah dia wat open house so dia pon bawak la kat BK dan kawan2...Masa tengah study tadi BK dah abeskan 2 slices of cake...Nampaknya esok BK kena puasa la...Hehe...Tapi ok jugak sbb BK boley gain weight balek...Dalam masa 3 bulan ne, berat BK dah turun banyak gara2 demam 2 minggu dan jugak puasa...Nak beli baju raya pon susah tau aritu...Kena beli yg saiz SS plus with cutting...klo x, memang terlebey muat la....




Ok la...BK nak sambung makan...Hehe...Daaaaaaaaaaaaaa

Saturday, September 25, 2010

CONTEST SENYUMAN MANEH

Hasil perahan otak Nliana pada 8:09 PM 2 insan berkata-kata
Salam...Bosan la sangat arini...Nak study malas yang amat...So arini wat jela thesis dalam 3 pages...Tetiba arini sangat rajin pulak nak jengah2 blog orang...Then jumpa la 1 blog yang wat contest...Lama dah x join mne2 contest...Since ada lagi masa,mari kita join!!!!!

Details klik kat sini : KLIK LA


Ne gamba den yang paling comey....ahahahaha....masok bakul jap, pastu angkat senirik la


Gamba ne mse ade dinner kolej last semester...Amek mse lepas solat maghrib sblm sume serbu meja msg2...Shawl tu baru beli...Bley plak si Moja, mmber budak kecik ckp alas tv...Abes kitorang sume gelak2 dlm bas...Sume cam semangat la nk g dinner sebab dinner last utk ktrg...Taon depan dh nak grad plus sem dpn ktrg sume kne pegi praktikal...




Tag:

Amira
Fatin

incik amat & puan eina will be

Hasil perahan otak Nliana pada 7:57 AM 2 insan berkata-kata
Hot story ever today!!!

Terasa nak bukak hotmail arini...Yela kekadang je bukak since break up ngan incik amat...Sebab dah tade ape pon yang menarek untuk dibuat ngan hotmail

Bukak je inbox ade 65 unread messages...One of them ade incik amat punya email...Curios gak nak tau ape kejadahnye dia anta email kn


"Assalamualaikum b(pale otak kau pggl aku cmtu, mau aku karate mamat ne gak kang)...Sorry la klo email abg ne disturb b(ade ati lagik nk berabg2 ngan aku)...B npe ni?Sedey eh?Abg ade tgk b pnye status kt msn itu ari(ade aku kesah???)...Care to share?Abg ade ble2 mse je if b nak cte(erk...bley plak ko ade mse eh...GTH jela ko!!!!!)...Actually, abg nk gtau smtg kat b...Abg dh nk tunang ngan eina ujung thn ni(klo nk tunang, tunang jela...xyah la nk gtau...pedulik hape aku)...Abg minx maaf ye sbb gtau b(pulak, haishhhhh)...Abg just nk share ngan b je(aku xnk tau pon la!!!!)...B is the best thing in my life b4...Salah abg jgk sbb leave you w/o a word dlu...Maafkan abg eh b...Abg tau abg xkn dpt b lg after kte putus sbb abg yg mulakan dlu...Abg frust a bit jgk sbb bru abg tau b mmg laen dr pompuan2 yg abg kenal...Tapi mgkn jgk ditakdirkan kte mmg xde jodoh kn...Let bygone be bygone ye b(dh lme pon aku lpe ko incik amat...yg ko poyo sgt anta email tacing2 ne npe...haishhhhh)...B klo nak dtg tmpt abg gtau la...Nti abg sponsor b eh(apsal yg ko pemurah sgt ne ha)...B doakan kebahagiaan abg eh...Abg pon slalu doakan kebahagiaan b(time kaseh la bebyk sbb doakan aku)...Hopefully u'll find a real man yg btl2 sygkan b(amin!!!!!)...A real man yg not like me...Nti ade pape abg send u another email eh(ske ati ko la)...Bye b...love u"(huh, mau aku muntah balek megi yg aku mkn tadik)


Wahai incik amat yang aku syg suatu mse dlu...smge ko bahagia la ngan eina la ye...aku dh x kuasa nak amek tau ape2 pon psl ko lg...meh aku tujukan lagu ne kat ko...dlu2 kn kte ske layan lagu2 tangkap leleh ne kn...


Kelembutanmu
Tiada sehalus perasaan
Untuk dilukiskan pengertian
Pada suatu
Percintaan

Manisnya cinta
Terselit duri yang menyakitkan
Namun ku teruskan penitian
Mendekati hatimu

Percintaan dalam sengsara
Tanpa pengertian
Namun ku iringkan
Keyakinan

Ketabahan tercalar luka
Dikau ku lepaskan
Setelah hati terkorban
Disusuk duri kelukaan

Kehilanganmu atas sebuah kerelaan
Walau keasingan dalam luka
Mengisi
Masaku

mood?

Hasil perahan otak Nliana pada 7:44 AM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum...Selamat pagi!!!

Arini dah 25 september 2010
Thesis kena submit 15 oktober 2010
Dalam hati bukan ada taman lagi dah tapi cuakssss yang teramat sangat dah ne
Sebabnya data untuk gross premium x dapat lagi
Agak2 klo x sempat nak dapatkan
Bley x nak bodek prof x yah buat 1 objective of the study
Hehe
Skali kena ceramah free je nnti
Wahai agent2 sekalian, cepat la send quotation kat aku
Desperate sangat dah ne



Tempat LI still x dapat lagi
PNB jela yang dah reply
Tu pon REJECTED...T_T
Macam nak apply yang baru
Ada la tanya kat 1 company ne
Tengah tunggu dia shortlist untuk panggil interview
Yang ne pon cuakssss gak
X penah2 g interview
Hopefully lepas la
Elaun pon masyuk gak
RM650 per month
Sape x nak kan
BTW, pe salahnya jadik mata duitan skali skala kan
Yang penting duit dapat, experience pon dapat

Thursday, September 23, 2010

hanya tuhan yang tahu

Hasil perahan otak Nliana pada 12:34 AM 0 insan berkata-kata
Salam...dah lama tak update blog...malas la nak mengarang ayat panjang2 ni kan...kawan eden si mar tu pon dok tanya2...nah amek kau...eden dah update...tapi malas nak letak2 icon2 yang best2 tu sebab malas nak pilih2....betapa malasnya saya kan



Malam ni tak tahu la kenapa sedih sangat...tiba2 air mata mengalir laju je macam air terjun dekat umah den tu...fyi, insan yang bernama noor liana ni sangatla suka menangis...suka pon menangis, sedih lagi2 la menangis, geram kat orang pon menangis, marah kat orang pon menangis...boleh kata air mata ni macam teman sejati la



Hanya tuhan yang tahu kenapa dan mengapa (sama jela kan...haishhhh)...terkadang kita sebagai manusia tak tahu hikmah yang tersembunyi di sebalik apa yang terjadi...terkadang jugak kita mungkin menyalahkan tuhan atas apa yang terjadi...padahal tuhan telah merencanakan segala yang terbaik untuk kita...terkadang kita merasakan sesuatu itu sudah cukup baik bagi kita, namun kita tak pula menyedari yang sesuatu itu adalah yang tidak baik sebenarnya dan begitulah sebaliknya...hakikat sebagai manusia yang hanya menyukai kepada sesuatu yang dirasakan baik dan indah...


Terkadang jugak kita sering merasakan dugaan yang tuhan berikan itu terlalu berat untuk ditanggung...sedangkan tuhan tidak akan menduga manusia di luar kemampuan manusia itu sendiri...tuhan tidak sekejam itu untuk menduga hambaNya...jika dirasakan dugaan itu berat, ada lagi manusia yang diuji lebih berat...berat lagi dugaan para nabi terdahulu...


Terkadang jugak kita merasa ingin pergi jauh dari segala dugaan...padahal melarikan diri bukan pilihan yang terbaik...kita punya tuhan yang sentiasa akan mendengar segala rintihan hambaNya...tuhan tak pernah jauh dari manusia cuma manusia itu sebenarnya yang selalu jauh dari tuhannya...jalan terbaik, mengadulah pada tuhan...insyaAllah kita akan merasa tenang...









>>>>>>23 September 198#...besday incik bear...saya rindu dia>>>>>>>>>>>>>>

Wednesday, September 8, 2010

saya...saya...saya

Hasil perahan otak Nliana pada 8:13 PM 0 insan berkata-kata
saya tak suka orang tipu saya...kalau rasa x mampu nak buat, jangan la janji itu la ini la...lepas tu bagi macam2 alasan...saya dah besar oke...kalau nak buat macam tu kat budak yela kot...ingat saya boleh terima bulat2 ke alasan tu...dah la...saya dah penat hidup macam ne...dah selalu sangat saya makan hati, dah selalu sangat saya mengalah...


saya rindu sangat kat dia...dah sebulan lebih saya tak tengok muka dia dari dekat...tadi saya ada jumpa dengan lelaki yang seiras dengan dia...memang seiras...badan sama besar, sama putih, pakai cermin mata...yang tak sama cuma dekat hidung je...saya perhatikan je lelaki tu...masuk dalam kereta, terus air mata saya jatuh...saya rindu dia sangat2...ya allah, berikanlah saya peluang untuk menatap lagi wajah orang yang saya rindu...

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review