Monday, October 25, 2010

kenapakah?

Hasil perahan otak Nliana pada 5:08 AM 0 insan berkata-kata



Lagu kat blog ne pon dah ai tukar
Sebab tadi stadi AM sambil tengok Lagenda Budak Setan (series)
Seyesly, cite ne memang buat air mata aku keluar
Tambah2 lagi dengan kata2 yang sangat menusuk kalbu
Cuma yang tak best sebab tade Lisa Surihani dengan Fazura-ai suka sangat lakonan diorang ne



Actually, ai sedeyh sebenarnya at this moment
Sebab ai tak faham
Kenapa dia perlu datang balek?
Tolong la jangan tunjuk any sign of him even dalam Facebook pon
Kenapa jugak dia perlu tulis status macam tu?
Dah la last week ai mimpi dia two days in a row
Kenapa perlu dia?
Tapi
Walau apa pon yang terjadi
Dia dah tade dalam hati ai




Right at this moment
I don't wanna even think about love
It doesn't give me happiness
It only gives me pain


Friday, October 22, 2010

hari ini dalam sejarah

Hasil perahan otak Nliana pada 3:53 AM 0 insan berkata-kata
Kemalasan melanda nak update blog
Lagipon minggu ne ai sangat bz la jugak kan
Last Tuesday ada presentation honours seminar-individual okeyhh
I can conclude that my presentation skills are better than before-tapi tatau la audience semua tu rasa cmne kan
No more takot2 dah nak present sorang2
Setakat honours seminar boleh la kan
Sebab semuanya amek dari internet je
.
.
.
.
.
.
.
.
Ari Rabu, ai ngan kawan2 bertungkus-lumus nak siapkan take-home test untuk subjek Actuarial Planning and Control-Prof Sam yang terchenta
Beliau dah bagi lama dah pon
Kami memang suka buat kerja last minit-sangat tak baek okeyhhh
Balek je dari halaqah, semua orang terus je gather nak buat kerja sama2
Sebut pasal halaqah, that Wednesday was the last class with ustazah
OMG, I really love to menatap muka ustazah tu
Because I feel that ustazah tu sangat comel
Naseb baek ai pompuan-hak3, sorry...ting tong jap
.
.
.
.
.
.
.
.
.
We manage to stay up until 5 am
Tu pon tinggal 3 orang je yang berjaya menahan mata dari pejam-ai,shu and mariam
Yang lagi 4 orang dah selamat tido
Balek umah je ai terus salin semula cantik2 after subuh
Manage to finish at 8 am camtu la
Then I msg Encik saying that suroh kejut ai at 12 pm sebab dari semalam ai tak tido kan
But at 10 am baru boleh tido sebab budak2 ne time ai nak tido la baru nak msg
At 12.05 pm ai sedar ada call masok-number ofis
Tapi ai ignore je call tu sebab ai mengantuk yang amat
Itu pon my rumet kejut ai bangun at 1 pm
Gilak!!!!I only have 30 minutes untuk mandi, iron baju, solat and siap
Memang hari ini dalam sejarah betul la
Pecah rekod ai
Selalunya 30 minutes tu untuk ai siap2 bukan buat 4 things dalam masa yang sama
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Masa tengah tido tu ai mimpi Encik
Dia sedih dalam mimpi ai tu
Dia nanges dalam mimpi ai tu
Hurm...Hopefully dia ok
Ai dah la susahkan dia kejut ai
Tapi bila dia dah kejut, ai tak angkat phone pulak
Ampun Encik
.
.
.
.
.
.
.
.
Tatau la nape dia panggil ai Cik
Ai pon layankan jela so ai panggil dia Encik
Actually, ai sedih jugak dia panggil ai macam tu
Macam dia dah tak sudi nak panggil nama ai je
Huhu...:(
Miss every single moment with him
Bila lagi agaknya boleh jumpa dia

Monday, October 18, 2010

tips2 nk cover nangeh

Hasil perahan otak Nliana pada 7:12 PM 1 insan berkata-kata
Tips2 nak cover nangeh
Sume orang tau kot kan
Tapi nak gak post
Sebab baru je lepas nangeh
(tu pon bak bagitau kan...haishhhh)
Bila nangeh mesti mata merah kan
Hidung pon merah jugak
Pipi pon merah(ta yah pakai blusher dah...hehe)
So, bila orang tanya
"Weyh, ank nangeh ke?"
Yang ni jawapan standard yang ai salu bagi;
.
.
.
.
.
Ai : Ta nangeh pon la
Kawan ai : Tipu...mata merah tu ha
Ai : Haishhh...mataku pedih lorh...itu sebab kua air mata
.
.
.
.
.
Ai : Aku ngantuk yang amat...sampai kua air mata
Kawan ai : Ta caya ah...ko nangeh kan?
Ai : Ta caya suda...t ko tengok aku klo ngantuk...mesti kua air mata
.
.
.
.
.
Ai : Mato den masok habuk la...pedih gila siot
(Jawapan paling standard)
.
.
.
.
.
Jawapan yang paling best masa kat dalam bilik...Baru je tadi...Tiba2 ternangeh...Rumet tengah tengok cite...Punya nak cover tamau bagi dia tau ai nangeh...Ai pon berkata " Haishhh...Pedih la pulak mata ne...Awat tatau...Dah tiba2 rasa macam nak selesema"...Rumet ai pon ta berkata apa2 sebab dia pon salu nangeh dalam bilik...Keh3...Sori ye cik rumet...Terbocor rahsia




p/s: esok ade presentation...cuaksss yang amat...tatau la nak present ape...yang paling takot klo ade yang bantai tanya soalan yang ai ta prepare...harap sumenya baek belaka...amin

Sunday, October 17, 2010

aku kah yang bersalah?

Hasil perahan otak Nliana pada 7:00 AM 0 insan berkata-kata
I am crying




Ai tak tipu
Ai sangat sedih sebelum subuh tadi
Ai menangis teresak2
Ai menangis sampai tak boleh nak tidur semula
Ai menangis sampai bengkak dua2 belah mata ai
Nasib baik rumet ai balik
So, Ai can let it out
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
I wanna make him happy
I know he is sleepy at that time
And he said that he still ok
I only wanna make him happy
That's all
I really don't understand why he must say that word
I never think about that word when I said like that to him
Never and ever
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maybe I need to blame myself
Maybe my timing is wrong
I don't wanna blame him
It's not his fault
It's my fault
I was guilty in this case
I am really sorry
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
He said after that
"cant sleep right now because someone pissed me off"
I know that someone is me
I really don't have any intention to make him upset
I really don't have any intention to break his heart
I just wanna make him happy
.
.
.
.
.
.
.
I am sorry
I am not perfect
I have lots of weaknesses
I am very sorry that I've pissed yo off
I admit my mistake
.
.
.
.
.
.
.
.
If only he know how much I miss him






Monday, October 11, 2010

impossible

Hasil perahan otak Nliana pada 2:41 AM 0 insan berkata-kata
I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there
Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know

And now when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them









I dedicated this song for that mamat...Thank you for embarrassing me like that before...Thank you for telling the entire world...Thank you for what you've done...I wish I listened to them but it's too late...Everything that happened was a mistake...Thanks to you that I realized who you are...I don't trust you anymore

Saturday, October 9, 2010

kekaseh lama

Hasil perahan otak Nliana pada 3:38 PM 0 insan berkata-kata
I bet sume orang mesti ade kekaseh lama except untuk yang 1st time bercinta and yang tak pernah berchenta la kan atau pon untuk yang berjaya mengekalkan chenta yang dibina bak taj mahal itu...chewahhhhhhh




Tetibe je kan post benda2 cmni...Semalam la ne, selongkar fail sijil tu sebab nak carik num i/c mak and ayah...nak kena isi ptptn yang nak tukar ke ujrah tu...tetibe je ternampak gamba kekaseh2 lame ai...banyak tu, jangan memaen...ahahahahaha...3 orang je pon...Sharil, Azhari a.k.a Amat ngan mamat cikgu tu...Elok je tiga2 keping gamba tu ade kat situ...Tak sangka lak ade kan...Ingatkan dah hilang





Tapi antara tiga2 gamba tu, gamba mamat cikgu dah selamat ai koyak and masok dalam tong sampah...Sebab antara tiga2 orang ne, ai paling terasa hati yang amat sangat kat dia...Dia memang chenta pertama ai tapi bukan kekaseh pertama ai...Tapi, ape yang dia buat sebelum ne memang ai tak boley nak terima...Maafkan ai mamat cikgu...My love is not for you anymore






Antara tiga2 orang ne, Amat la yang paling ai sayang sebenarnya...Tapi sayangnya, both of us far from each other and that is why our love doesn't last long...Ai tak salahkan dia dalam hal ne tapi from the start we should realize benda ne...Dah memang ditakdirkan antara kami tak ade jodoh kan...Semoga Amat bahagia ngan Eina...






Sharil...kekaseh pertama ai...Dia yang beria nak kan ai tapi sebenarnya ai tak ade perasaan pon kat dia...Ai cuba la tapi mana boleh nak tipu diri sendiri kan...At last, ai yang mintak putus...After that, dia pon dapat girl baru yang mana diorang ne dah nak tunang pon...Tapi, girl ne berubah hati lepas dia keje kat KL and jumpe orang baru...So, diorang putus...After 3 years baru ai jumpe balek dia...Dia ade cakap nak kawen ngan ai, nak masok minang ai...Ai tau yang dia memang beria tapi sejak dari dulu lagi kan ai memang tak ade ati pon kat dia...Maafkan ai Shah...You memang lelaki yang baek cuma you terlalu baek untuk ai...Ade lagi girl yang lebih layak untuk dapat you...






>>>>>>>>People say...We'll meet the wrong one before meeting the right one because when we meet the right one, we'll tend to appreciate that person more...I'm praying that I'll meet the right one, one day...I hope that person is 'him'...I don't want to lose 'him' like I lost the three of them before...I really love 'him'...I miss 'him' a lot...>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Wednesday, October 6, 2010

jom kawen!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 9:08 AM 1 insan berkata-kata


Jom Kawen!!!!
Hot topic masa rest kelas stokastik petang kelmarin
Starting ngan cite seseorang merisik seseorang yang kitorang senirik tatau kebenarannya
Sampai la ke cite seorang dua yang telah clash & ade kapel baru
Ayat2 menarek sepanjang perbualan berlangsung:

  • Antara kita2 yang tade sape ne, agak2 sape yang akan kawen dlu?
  • Sape la yang nak merisik aku nanti?
  • Tinggal kita jela yang tade sape2 lagi kan?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Masa nak jalan g kat bas, tetiba je ade sambungan...Ingatkan dah abeh

Zihah: Weyhhh...Kah ne tak sabar dah nak kawen
BK: Ahahahahaha...Aku ingatkan dah abes cite tadi...Ade sambungan plak dah
Kah: Dah nak grad ne, mesti ramai yang dah nak kawen...Keje makan nasik minyak jela nanti
BK: Tu la...kita ne asyik makan nasik minyak orang je...Yang sendiri punya tatau la bila
(Suma gelak2 ngan bestnya)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Awak bila plak?Saya dah selamat tunang"
Adehhhh...Ko da tunang tak payah la nak tanya2 macam tu...Sedey tau...Macam tak laku plak(mmg tak laku pon sebab tade orang nak...sob3)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mak cik2: Kakak bila plak nak kenduri?
BK: Kenduri?Hurmmmmm....Agak2 la dalam 5 taon lagi la kot
Mak Cik2: La, apsal lama sangat...Penat ah nak tunggu lama2 ne
BK: Yela...Kakak mne ade calon lagi...Macam mana kakak nak kawen cepat2...Klo ade, dah lama kakak kawen...Ahahahahaha

Dialong ngan mak cik2 masa kenduri taon lepas...BK memang la nak kawen tapi mne ade calon lg...nak kawen ngan sape nanti pon tatau...bila tu lagi la tatau...at this moment, bab2 kawen ne kat list paling last kot...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
p/s: sesape nak kawen sila jemput ye...hehe

Monday, October 4, 2010

eksiden

Hasil perahan otak Nliana pada 5:30 PM 0 insan berkata-kata

Arghhhhhhhhhhh
BK rasa macam nak menjerit sekuat2 hati sebab BK rasa cuak, gementar, takot dll yang berkenaan
Sebab
Tesis la ne
5 November kena submit 1st draft kat sv masing2
8 & 9 November dah kena present...itu pon kalau pihak atasan approve
Then, a week after that dah kena submit report
Means, BK tak akan dapat balik rumah dalam masa cuti 3 minggu sebelum final sebab nak kisahkan pasal tesis tu
Agaknya BK balik bila dah nak dekat raya haji la kot
Bila dah tengah runsing ni rasa macam nak extend tesis sampai sem depan
Tengok keadaan la macam mana kan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
OTW nak balik hostel tadi BK eksiden
BK tengah melayan perasaan sensorang kat seat paling belakang dalam bas
Dah nak sampai hostel pon
Masa tu Pak Cik "O" yang drive
Kitorang memang suka dia ne sebab dia bawak bas ok la
Kira antara driver yang paling berhemah jugak la
Tak macam Pak Cik "A" yang bawak bas macam ape je
Bila nak belok kat bukit yang tak berapa nak tinggi tu
BK nampak la sorang mamat ne naek moto menyelit kat sebelah bas
Pak Cik tu dah memang nak belok dah pon
Bk ingatkan mamat moto tu stop sebab BK tak nampak ape yang jadi kat depan tu
Sedar2 je terdengar bunyi yang kuat sangat
Semua orang dalam bas dah bangun
Rupa2nya mamat moto tadi terpelanting masuk dalam longkang
"OMG!!!Pak Cik langgar mamat tu ke?"
Tapi mamat tu takde la darah2, BK assume cuma patah2 je kot
Moto dia kemek kat tayar depan
Bukan salah Pak Cik tu pon
BK bukan nak membela sebab dia driver bas BK kan
Tapi mamat moto tu la, dah nampak bas nak belok pon gatal2 lagi menyelit
Besides, mamat moto tu yang langgar bas sebenarnya sebab dia sampai tercampak masuk longkang
Kalau bas yang langgar dia, mesti dia dah terperosok bawah bas or dia dah tercampak atas jalan
Mintak2 la Pak Cik tu tak kena tindakan yang berat

Sunday, October 3, 2010

jangan g McD sensorang

Hasil perahan otak Nliana pada 7:32 PM 2 insan berkata-kata
hello malaysia...hello bloggers...now i'm back...BK baru je g bayar bil berok yang sengaja ditunggakkan selama 2 bulan...FYI, BK memang tak berapa nak rajin berjalan2 sambil makan angin untuk bayar bil...no, no, no(tiru ayat driver bas BK jap)





BK g sensorang je pon bayar bil last saturday...sebab malas nak ajak budak2 ne...weekend kan...paham2 saje la...BK g dalam jam 11 lebih macam tu la sebab target nak beli McValue Lunch...after dah siap bayar bil, menapak la g McD...time tu orang tade pon...dah siap beli sume, nak blah la dari McD...masa kat luar, tetiba ada orang anta mesej so BK stop jap nak baca mesej...kebetulan pulak ada sorang crew McD ni baru balik dari deliver order...dia kat belakang BK so BK memang ignore jela dia...bukan sebab dia keje McD tapi sebab memang tak suka nak melayan strangers...bila BK nak gerak je tetiba terdengar la satu suara..."hye makwe"...BK dalam hati..."ni mesti mamat McD yang tadi tu"...then, BK pon blah camtu je...lantak kau la...tetibe terdengar lagi..."terima kasih ye sayang...bye sayang, sayang, sayang, sayang"...BK jalan buat tatau je...last2 bila dah tak dapat sambutan, dia pon terus blah masok dalam...






p/s: moral of the story...jangan g McD sensorang...nanti kena tekel ngan crew McD...ahahaha...peace!!

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review