Monday, October 4, 2010

eksiden

Hasil perahan otak Nliana pada 5:30 PM

Arghhhhhhhhhhh
BK rasa macam nak menjerit sekuat2 hati sebab BK rasa cuak, gementar, takot dll yang berkenaan
Sebab
Tesis la ne
5 November kena submit 1st draft kat sv masing2
8 & 9 November dah kena present...itu pon kalau pihak atasan approve
Then, a week after that dah kena submit report
Means, BK tak akan dapat balik rumah dalam masa cuti 3 minggu sebelum final sebab nak kisahkan pasal tesis tu
Agaknya BK balik bila dah nak dekat raya haji la kot
Bila dah tengah runsing ni rasa macam nak extend tesis sampai sem depan
Tengok keadaan la macam mana kan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
OTW nak balik hostel tadi BK eksiden
BK tengah melayan perasaan sensorang kat seat paling belakang dalam bas
Dah nak sampai hostel pon
Masa tu Pak Cik "O" yang drive
Kitorang memang suka dia ne sebab dia bawak bas ok la
Kira antara driver yang paling berhemah jugak la
Tak macam Pak Cik "A" yang bawak bas macam ape je
Bila nak belok kat bukit yang tak berapa nak tinggi tu
BK nampak la sorang mamat ne naek moto menyelit kat sebelah bas
Pak Cik tu dah memang nak belok dah pon
Bk ingatkan mamat moto tu stop sebab BK tak nampak ape yang jadi kat depan tu
Sedar2 je terdengar bunyi yang kuat sangat
Semua orang dalam bas dah bangun
Rupa2nya mamat moto tadi terpelanting masuk dalam longkang
"OMG!!!Pak Cik langgar mamat tu ke?"
Tapi mamat tu takde la darah2, BK assume cuma patah2 je kot
Moto dia kemek kat tayar depan
Bukan salah Pak Cik tu pon
BK bukan nak membela sebab dia driver bas BK kan
Tapi mamat moto tu la, dah nampak bas nak belok pon gatal2 lagi menyelit
Besides, mamat moto tu yang langgar bas sebenarnya sebab dia sampai tercampak masuk longkang
Kalau bas yang langgar dia, mesti dia dah terperosok bawah bas or dia dah tercampak atas jalan
Mintak2 la Pak Cik tu tak kena tindakan yang berat

0 insan berkata-kata:

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review