Friday, December 31, 2010

Award

Hasil perahan otak Nliana pada 8:18 PM 0 insan berkata-kata
Salam
Entri kali ne pasal award
Eden dapek award dari Ku Nur Izzati
Jom2 lawat dia kat sini
[Klik]







Comel kan?
Comel macam pemberi award ne
Hehe





  1. Blog Ku best...Suka baca blog dia...Tapi ai jarang2 sangat nak mengskodeng sebab kadang2 line tenet lembab kalah siput
  2. Bergantung pada bb la...Kalau laju cepat la loading
  3. Blog kamu dah chantek la sayang...Rasa tak perlu kot nak tambah pape...Ai suka sebab simple


Wednesday, December 29, 2010

Cerita bola

Hasil perahan otak Nliana pada 7:07 PM 1 insan berkata-kata
Salam
Agak lama jugak kan ai tak update blog
Kalau online pon semata2 nak membalas komen2 dengan mesej2 kat shoutbox tu je
FB pon online kejap2 je
Sebab BB dah terlebih quota
Perut ne pulak tengah ada problem
Dari hari Ahad lepas lagi
Tak tahu la kenapa
Mungkin patut check kat klinik kot
Tesis pon buat sikit2 je
Tak larat nak melayan kerenah perut yang sakit ne





Baca Blog Syafiq tadi
Nak tau apa boleh tengok SINI
Dengan pantasnya bukak la page FAM kat FB
Hurmmmm
Mengucap panjang jugak la
Tak faham la
Bola je pon
Itu pon nak kecoh lebih2
Padahal dia yang start dulu
Terima jela hakikat kekalahan masa dekat Bukit Jalil
Yang taksub + fanatik nak mampos tu kenapa
Tak salah pon nak fanatik
Tapi biarlah kena pada tempat kan
Lagipon bukan boleh bawak bekal g kubur pon
Lepas tu
Kalau menang, macam la awak2 semua yang dapat duit
Awak2 semua boleh tumpang gembira jela
Awak2 semua boleh bangga la kejap
Bukannya kekal sampai bila2 pon
Next session mungkin team lain pulak yang merasa
Mana la kita tahu kan
Memang psiko betul la orang2 yang berkenaan tu
Haishhhhhh
Rasa macam nak tenyeh2 je cili api berkilo2 kat mulut2 orang2 yang berkenaan
Tapi kan, bukan ke sukan ne sepatutnya mengeratkan perpaduan
Ne dah terbalik pulak
Sukan memutuskan perpaduan
Hurmmmmm
Tak tahu la



[Diharapkan player Malaysia akan bermain dengan sehabis baik malam ne...Semoga saja piala edisi kali ne akan terbang ke Kuala Lumpur...Amin]








Sunday, December 26, 2010

Saya Blogger Kedah

Hasil perahan otak Nliana pada 11:01 PM 6 insan berkata-kata


Jalan2 kat Blog Pilihan Malaysia tadi

  • Nama betul macam yang tertera kat profile tu la...Nama panggilan yang manja lagi glemer antaranya Na, Ina, Lily dan Yana
  • Status masih single dan available...Sorang2 lagi...Nak buat macam mana...Bila orang suka ai tak suka dia...Bila ai suka orang pulak yang tak suka ai...Apa pon, semua Allah dah tentukan
  • Email: missyana88@gmail.com
  • Tinggal kat Daerah Kuala Muda/Yan
  • Orang Taman Ria oit...Hehe...Dulu dok kat Taman Bandar Baru, Sungai Lalang
  • Apa yang menarik?Ai sangat malas nak letak gambar kali ne ok...Hehe...
  1. Pantai Merdeka - Tempat dating dengan ex-bf...Siap abadikan lagi lagu "Cinta Pantai Merdeka" by Tropika...Kalau dok kat sini boleh nampak Tanjung Dawai, Gunung Jerai dengan jambatan apa entah nama dia
  2. Gunung Jerai - Lama dah tak naik gunung ne...Last p masa kecik2, sekolah rendah...Sejuk woooooooo
  3. Tasik Darul Aman - Kat Jitra tasik ne...Kalau petang2 time redup tu memang masyukkkkkkkk la layan feeling sorang2...Ai kan minah jiwang...Hehe
  4. Air terjun yang agak banyak jugak
  5. Macam2 lagi la...Nak tau sila guna Encik G




Sekian...Semoga berjumpa dengan ramai blogger dari Kedah

Contest Saya Fobia Dengan Dot Dot Dot

Hasil perahan otak Nliana pada 10:15 PM 13 insan berkata-kata
Kali ne ditag oleh Cik Fatin yang comey gitu









Fobia
Dengan makhluk halus yang menjalar
Macam gambar2 yang kat bawah ne
Sori ye Cik penganjur ai takde gambar2 yang berkenaan
Telah punah bersama laptop ai yang dah rosak tu



Ini ulat bulu
Geli sebab bulu2 yang ada kat badan dia
Nanti miang habis satu badan
Lepas tu tak boleh tengok kalau ulat bulu tu putus
Uwekkkkkkkkkkkkkk
Loya tekak rasa




Ini pacat
Geli sebab tak tahan bila dia merayap2 kat anggota badan
Sure ai akan menjerit sekuat hati punya
Dulu masa kecik2 steady je kena pacat
Sekarang ne
Mintak maaf la
Ai takkan turun kat kawasan yang berkemungkinan banyak pacat







Ini lintah
Lintah lagi besar dari pacat kan
So, geli dia lagi la bertambah2
Macam mana la orang boleh tahan geli dengan lintah
Siap boleh letak kat muka lagi
Orang cakap elok
Errrrrrrrr
Kalau offer free pon ai tak sanggup







Ini cacing tanah
Cacing pon geli jugak
Segala spesis cacing la
Sebab dulu banyak jumpa kat bilik air asrama
Tak sah kalau tak jumpa
Kat dinding shower
Mau tutup mata sebelah kalau ada cacing tengah dok merayap2 kat dinding



Sekian sahaja cerita fobia ai
Mau tag orang2 berikut:

Dayana
Nas
Cikgu Akim
Mar
Eiyda
Ieyla
Kak Liana




Boleh rujuk kat SINI ye!


Final Pertama Piala AFF Suzuki

Hasil perahan otak Nliana pada 9:18 PM 0 insan berkata-kata






Salam
Ai tengah tak berapa kusyuk menaip ne
Sebab tengah tengok bola
Masa 1st half tadi
Gila bosan tengok tapi menjerit2 dalam hati je
Same situation masa tengok Tron last week
Yela
Ayah ai kat masjid
Mak ai tengah baring2
Mana boleh nak bising2
Tak pasal2 kena pelempang laju2 nanti
Adik ai pulak dalam bilik
Tak berapa sihat
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Masa 2nd half start
Ayah ai pon balik
Dengan tak berapa rasa apa2
Ai ingat nak masuk dalam bilik la
Tapi kaki ne pulak macam taknak berganjak je
Continue la tengok sampai sekarang
Tengah menaip ne
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cuma yang tak berapa menarik
Masa 1st half tadi banyak peluang Malaysia
Tapi si Markus tu apsal la pantas sangat tampan bola
Dalam 2-3 kali jugak la kalau tak silap
Gonzales pulak dah masukkan satu gol
Tercengang jugak tapi nasib baik dia dah offside
Ai tak perasan pulak tadi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Masa 2nd half pulak
Markus ne buat hal lagi
Pasal laser pulak
Tapi memang ada pon nampak cahaya hijau kat muka player
Sapa pulak la yang bangang nak mampos
So, game stop jap dalam 5 minit macam tu
Pastu ada pulak makhluk yang bangang jugak p baling bunga api ke mercun entah kat tengah2 padang
Haishhhhhhhhhh
Memang spoil mood betul la tadi
Nasib baik lepas tu dapat dua gol
Safee Sali dengan Ashari Samsudin kalau tak silap
Kalau silap betulkan ye pada sesiapa yang baca nanti
.
.
.
.
.
.
.
.
Ok
Sekarang dah gol ketiga
Safee Sali



.
.
.
.
.
.
.

.
Tinggal 7 minit lagi
Diselamatkan lagi oleh Khairul Fahmi
Muda lagi dari ai kalau tak salah
Tapi memang cekap dia ne


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
Tinggal 1 minit sebelum tamat
Player kegemaran ai dibawak masuk
Sabre Abu


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Masa tambahan 8 minit
Keputusan muktamad 3-0
Bekalan yang selesa untuk bawak g Indonesia 29/12 ne
Hopefully Malaysia menang untuk edisi kali ne


Hasil perahan otak Nliana pada 12:23 AM 2 insan berkata-kata
video


Salam
Entri kali ne berkisar pulak pasal lagu kegemaran ai
OST Smile Again
Hal Su Omnunil
Maksud dia I'll never fall in love again kot kalau tak silap
Almaklumlah ai ne mana reti sangat bahasa korea ne
Bukan die hard fan pon
Dulu2 layan My Girl, Winter Sonata, Love Story From Harvard
Yang tu jela ingat pon


Anyway
Drama ne dah keluar lama dah pon
Tahun 2007 kot kalau tak silap jugak la
Nak dijadikan cerita
Ai ada tengok satu cerita melayu kat Youtube
"Kau laksana bulan"
Adaptasi dari novel tajuk yang sama karya Aina Emir
Tayang kat TV2 bulan 8 kot kalau tak silap lagi
Tapi drama ne memang best gila ai cakap u
Lakonan Ayu Raudhah and Zul Huzaimy
Dua2 ne pelakon peberet ai tau
Sesiapa yang rasa nak tengok boleh la tengok kat Youtube ok?


Saturday, December 25, 2010

Segmen Jom Berkenalan

Hasil perahan otak Nliana pada 11:14 PM 4 insan berkata-kata

Salam
Ai ditag untuk segmen ne
Lama dah tengok blog beliau ne
Cuma tak berapa rajin nak buat entri baru
Hehe
Ok2
Jom jawab soalan beliau


  1. Status setakat ne single lagi kot...Entahla, tak pasti...Boleh terima tak jawapan ne?Hehe
  2. Ai muda lagi...Baru 22 tahun...Anak sulung ok....Sapa2 anak sulung boleh jadi geng ai...Haha...Agak diskriminasi di situ...Bakal menghabiskan degree tak lama lagi...Tinggal 1 sem lagi je...Student Actuarial Science and Risk Management kat USIM, Nilai, N9...Kalau tak tahu sila google ye kawan2...Minat yang amat mendalam dalam MUTUAL FUNDS...Bakal buat praktikal dalam bidang ne jugak...Suka tengok wayang so kalau sapa2 nak ajak tengok wayang lepas ne boleh la...Suka nyanyi kuat2 dalam bilik tapi kalau orang ajak karaoke ai lari dulu...Keh3...Suka shopping online...Dah la sikit2...Hehe
  3. Dalam blog ne ai suka bebel2 je...Selalu cerita apa yang ai buat la...Luahan perasaan gitu...Nak cerita kat orang pon nanti takot orang boring plak...Blog ne jela kawan baik ai...Selain tu, ai jugak suka join contest dengan giveaway...Hehe...Ada rezeki dapat la hadiah
  4. Pandangan pasal dunia blog...Bloggers sekarang ne makin kreatif...Banyak jugak dapat ilmu dari kawan2 bloggers ne...
  5. Nasihat ai, kalau nak buat blog jangan fikir nak kejar populariti je tau...Mesti dengan hati yang tulus ikhlas...Hehe
  6. Keunikan blog ai ne...Unik ke?
  7. Akan tetap berblogging sampai la dah tak rasa nak berblogging lagi...Impian nak kumpul seberapa banyak kawan2 bloggers


Nak kena tag ke?Kalau tak nak macam mana?Hehe
Nak tag orang2 yang baca blog ne
Sila la join ye


Wednesday, December 22, 2010

Contest: Jom Teka Lagu

Hasil perahan otak Nliana pada 1:53 AM 2 insan berkata-kata




Syarat2 penyertaan:


Boleh rujuk DI SINI



Kategori A
Jawapan:

  1. Yang Terindah-Dakmie
  2. Aku Rela-Algebra
  3. Helah Maya-AwanBand
  4. Dunia-Bunkface
  5. Yang Sempurnakanku-Sixth Sense



Kategori B
Jawapan:

  1. Fly-Hilary Duff
  2. Alice-Avril Lavigne
  3. Five Minutes to Midnight-Boys Like Girls
  4. Touch My Hand-David Archuleta
  5. Something About Love-David Archuleta




Tag:
Mar
Khel
Hisyam

Kontest Gambar Saye Tak Cantik Kalau Tak Edit!

Hasil perahan otak Nliana pada 1:23 AM 2 insan berkata-kata






Syarat2 penyertaan:
1. jadi follower
2. letak banner kontest di dalam post dan linkkan
3. letak link blog di bloglist (link shj,banner x payah letak kat side bar).
4. sertakan gambar yang sudah di edit..(mesti ader gambar sebelum dan selepas edit).
5. cite sikit pasal gambar tu..
6. tag dua orang kawan
7. tinggalkan link penyertaan di bahagian komen..








sebelum




selepas


[Gambar ne amek kat Tasik Darul Aman kat Jitra...Tiba2 termengidam nak g sana...Dah lama kot tak g sana...Gambar yang sebelum tu ai main amek je sebab malas sangat nak setting kat camera...So, bila dah transfer masok dalam laptop, mula la kerja2 mengedit...Ai memang suka edit gambar...Main edit je ok...Rasa2 cantik baru ai stop...Apa motif letak awan kat situ?Macam cantik je tengok...Hehe]





Tag:
Nazirul Hazwan
Nad

Tuesday, December 21, 2010

Pictures of me

Hasil perahan otak Nliana pada 11:13 PM 0 insan berkata-kata


Liana tanpa mekap
Hehe
Ne masa g kenduri rumah sape entah
Malas gila nak mekap
Pakai bedak Safi Balqis tu je









Me and my sister
Nak buat gaya bebas tapi apsal la minah ne p tengok camera
Ish






Cantik tak gambar ne?
Cuba teka ai pakai camera apa
Hehe
Adik ai nak naik benda ne sebenarnya sebelum g sana
Tapi ai tanak
Haha
Fobia kat air punya pasal










My cousin
Tengah tunggu result PMR
Susah betul nak ajak dia bergambar
Terpaksa la curi2 je amek gamba dia
Ne la satu2nya gamba dia yang dia tak perasan ai snap







Tengah cakap kat fon dengan mak


Menang!!!!!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 10:04 PM 2 insan berkata-kata
MySpace

Start2 je dah berapi2
Tu tandanya ai tengah geram yang amat
Penat kot tadi maen kejar2
MySpace
Dah la tengah angen satu badan
Nasib baek ai tak tumbang kat tepi jalan gelap yang amat tu
Kalau tak free2 je ai kena langgar dek kereta yang laju2 tu
Alhamdulillah umur masih panjang
Dan masih boleh post entri kat blog
Kalau tak nanti keluar satu cerita kat panggung
"Hantu Liana Update Blog"
MySpace
Sure pecah panggung punya la
MySpace
Kalah Dr rambut cendawan tu
Bukan ai yang kata
Orang yang kata
Ai tolong sampaikan je
MySpace
.
.
.
.
.
.
.
Tergerak pulak hati nak bukak blog
Tengok kat shoutbox ada mesej dari Fatin
"hg menang giveaway ni weh. pi tgk cepat. bagi nama n alamat!! "
GA dari Edy
"GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"
Teruja yang amat kot
MySpace
Almaklumla kan
Tak pernah menang sebelum2 ne
Gembira la bukan kepalang
Ai menang ne tau
Keychain from Singapore
MySpace




Edy
Ai pinjam jap gambo u ye



Nak tau nape dalam banyak2 hadiah ai pilih dari Singapore
Jawapannya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Saja la suka2
Jangan marah, nanti kena jual
MySpace







p/s: tenkiu kepada Edy sebab buat GA ne and tenkiu gak kat Fatin sebab gtau kat blog dengan FB sekali

Suka Sebab Apa?

Hasil perahan otak Nliana pada 12:10 AM 0 insan berkata-kata
Salam
Saja suka2 post banyak2 entri dalam satu masa
Padahal niat nak tido awal sebenarnya
Esok nak berjalan2 abiskan duit yang tak seberapa dengan adik ai
Nak lepak2 kat Tasik Darul Aman jap
Lepas tu nak shopping2 sket
Cari baju baru
Nak praktikal la katakan
Ehehehe
.
.
.
.
.
.
Berbalik pada title kat atas tu
"Suka sebab apa?"
Obviously suka kat someone la kan
Tiba2 teringat kat sorang kawan ai ne
Tengah sembang2 dengan dia
Lebih kurang macam ne la dialognya
.
.
.
.
.
.
Dia: Eh, awak punya coding cmne?Dah ok ke?
Ai: Entahlah, rasa2 macam dah ok...Jap lagi nak jumpa prof
Dia: Eh, senior kita tu...Si **** pandai gak kan vba ne?
Ai: Owh...Yeke?
Dia: Kan masa dia intern kat ** dulu dia kena buat programming...Ada la ramai gak budak u lain tapi dia antara yang boleh buat la
Ai: Owh...Macam tu ke?Entahlah, tatau lak pasal tu
Dia: Awak tau tak?Gaji dia 8k sebulan...Dia single lagi tu
Ai: Owh...Ok
[dalam ati...ada aku kesah gaji dia 8k sebulan???]
.
.
.
.
.
.
Harap maaf la
Ai bukan jenis yang tengok pada harta
[Ada latest punya BMW ke, rumah banglo 23 tingkat ke, duit berdollar2 US]
Ai bukan jenis yang tengok pada rupa
[Handsome, badan berketul2]
Tapi ai tengok hati la
Tak kaya pon takpe
Tak handsome pon takpe
Asalkan dia kena sayang ai lebih dari ai sayang dia
Harta2 lama2 habis jugak kan
Muka handsome pon lama2 wrinkle jugak


Monday, December 20, 2010

........................

Hasil perahan otak Nliana pada 10:36 PM 0 insan berkata-kata
Salam
Wah!!!
Dah 2 orang kawan ai selamat bertunang
Congratz!!!
Ai tumpang gembira
Bulan ne pon
Ramai jugak senior2 yang kawen
Abg Shamil, Abg Ed, Abg Hafni, Kak Fasya, Kak Aimi & Nazhi
Congratz jugak
Semoga hidup lebih bermakna lepas ne ye
.
.
.
.
.
.
Amat pon dah nak kawen
Dia ada anta email
Congratz Amat
Semoga Amat bahagia dengan Eina
.
.
.
.
.
.
Dia pon dah nak kawen bulan 6 tahun depan
Itu pon tau secara tak sengaja
Congratz in advance
.
.
.
.
.
.
Jujur
Kadang2 jealous tengok orang lain happy,bahagia
Ai tau
Masa ai belum sampai untuk semua tu
Bukanlah ai desperate sangat
Cumanya
Kan best kalau ada someone beside
Boleh jugak nak bercerita itu ini
Boleh jugak nak berkongsi gelak tawa, sedu sedan


Saturday, December 18, 2010

Tron: Legacy

Hasil perahan otak Nliana pada 12:28 AM 0 insan berkata-kata




Salam
Hari ni g Central Square
Tengok wayang sorang2
Huh
Sedih
Takde sapa nak teman
Tengok Tron: Legacy je
Sebab tengok trailer macam best
Ok la movie ne
Tak rugi kalau nak tengok
Tapi macam tak feel sangat la tengok tadi
Sebab tengok pon sorang2 kan





Salah satu vehicle yang ada dalam movie ne
Owh!!!
Ai tetiba je suka moto
Teringat plak kat BLA XXXX
Hehe




Part yang ai suka
Bila moto2 ne gerak je kat Grid tu
Mesti kua cahaya
Cantik!!!





Suit diorang cantik
Macam glow in the dark




Traitor
Last2 mati sia2




Boleh la bagi 3 starts kat movie ne



Images taken from http://www.cinemablend.com/gallery/reviews/Tron-Legacy-4992.html

Friday, December 17, 2010

MYAUTHENTICZONE OPENING GIVEAWAY

Hasil perahan otak Nliana pada 3:03 AM 2 insan berkata-kata




  1. Follow - myauthenticzone.blogshop.com
  2. Create satu post untuk giveaway ni
  3. Link semula contest
  4. Tepek banner kat bawah di sidebar
  5. Komen sikit pasal blogshop ni
  6. Tinggalkan link entry
  7. Ajak kengkawan lain masuk by tagging amatlah digalakkan



Komen:
  • Template blog ne warna gelap. Mungkin boleh tukar guna warna yang cerah or terang so that orang pon akan tertarik nak baca and order terus:)
  • If nak stay jugak dengan template ne, warna tulisan tu kalo boleh amek la yang cerah or terang jugak:)


[sapa2 nak join, sila la ye:)]



Tarikh tutup:
25/12/10

Giveaway 2010 dari TiniHani.com

Hasil perahan otak Nliana pada 2:54 AM 0 insan berkata-kata




  • Buat entry dengan tajuk “Giveaway 2010 dari TiniHani.com”
  • Copy gambar di atas untuk dimasukkan dalam entry
  • Kalau menang tshirt nak jahit :
    • Nama: liana
    • Gambar: kamera
  • Like Kedai JahitKu.com di Facebook
  • Tinggalkan link di ruangan komen



Tarikh GA:
14 Disember 2010 – 14 Januari 2011

Fatin 1st Giveaway

Hasil perahan otak Nliana pada 2:39 AM 0 insan berkata-kata






  1. sila tinggalkan link di ruang exchange link di akhir blog aten
  2. wajib menjadi follower blog aten
  3. letak banner GA aten di sidebar blog
  4. tinggalkan comment di bahagian komen GA nie dgn menyatakan:



----> berapakah no. anda di ruang link kat bawah
----> apakah warna kesukaan anda.




Tarikh tutup:
26/12/20

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh

Hasil perahan otak Nliana pada 2:29 AM 2 insan berkata-kata

1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...
(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry ada link terus ke entry contest ini)

2. Jadi follower blog ini

3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu

4. Tinggalkan link entry kat ruangan comment



Tarikh Tutup : 11.59PM pada 19/12/2010


Tag:
Kak Liana


[love the one from singapore tu...hehe]

Follow Mollow

Hasil perahan otak Nliana pada 2:14 AM 0 insan berkata-kata
Kali ne nak join contest dengan giveaway je
Hehe






Syarat-syaratnya ialah:-

1-Buat Entry mengenai GA ini yang bertajuk "Follow Mollow". Tajuk len tidak akan diterima.

2-Masukkan sekali banner kat atas nie dan link kan ke post ini.

3-Nie wajib. Anda dikehendaki Follow blog nie.

4-Kalau Rasa nak letak banner tu kat sidebar pon boleh jugak. Tiada paksaan.

5-Kalau rasa nak tagged pon boleh jugak......

6-Kalau nak masukkan blog Mr Money dalam blog listpon lagi la OK.

7-Setelah semua dah settle, jangan lupe tinggal jejak kat ruangan komen.
Ruangan Komen sahaja, kat shout box tidak dilayan.....



Tarikh tutup:
31 Januari 2011

I Am Home!!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 1:57 AM 0 insan berkata-kata
Salam
I am home!!!
Baru sampai pukul 11 lebih tadi
Penat la dok dalam bas
Dari pukul 5.30 petang tadi
Dah la terpaksa duduk dengan penuh kesopanan dan kesusilaan
Sebab tadi dok sebelah laki
Tak pernah2 dok sebelah laki dalam bas
Sebab selalunya dok seat single je
Apsal la cepat sangat seat single penuh entah hari ne???
Yang tak tahan tu
Si mamat ne boleh pulak nyanyi2 dalam bas
Ingatkan sapa la yang dok nyanyi2
Sekali mamat sebelah rupanya
Haishhhhh
Masa dah sampai espie
Mamat tu tanya, "Nak turun ke?"
Ai angguk je
Then, boleh pulak dia just alihkan kaki dia kat tengah2 tu je
Bukannya dia bangun terus
Apa salahnya bangun kejap
Bukan guna tenaga banyak pon
Dengan perasaan yang agak bengang sikit
Ai keluar jela
Siap terlanggar2 mamat tu lagi dengan beg ai
Padan muka
Sapa suruh tanak bangun lagi

Thursday, December 16, 2010

Hasil perahan otak Nliana pada 1:20 AM 0 insan berkata-kata

Salam

Dah lama kan tak menjengah blog ne

Sebok nak siapkan tesis

Entri kali ne berkisar tentanf luahan perasaan je

Layankan je ok?




Cerita tesis:

Tesis ne senang je nak buat sebenarnya tapi perlukan kesabaran yang amat la

Ai ne dah la memang jenis baran, tak reti nak cool etc

Tambah2 la pulak ai memang tersangat2 tak berminat dengan programming ne

Menyesal pon tak guna jugak

Dah nak sampai the end of the journey

Hari ne jumpa dengan SV dengan harapan yang tinggi melangit

Rupa2nya ada lagi benda yang tak kena

Sungguh2 hati ai terasa down yang amat

Spirit tu dah takde

Asal jumpa je ada la benda tak kena

Bila determination kita tersangat tinggi untuk buat satu2 benda

Tapi at the end cuma sebahagian je yang spoil

Kita akan rasa down jugak sampai satu tahap

Ai bercakap pasal diri ai

Orang laen ai tak tau la macam mana kan

Ai dah tersangat2 penat dengan semua benda yang aid ah buat selama satu sem ne






Cerita praktikal:

Ai dah dapat offer dari satu company

Ok fine

Memang nak pegi since offer dari company laen tak dapat

Lepas tu menyusul pulak satu lagi offer

Prof suruh pegi yang 1st

Ok fine

Tadi dapat pulak call dari satu company

Rasa macam suka sangat2

Sebab dah la HQ

Lepas tu tawaran dia memang menarik

Tapi disebabkan dah nak dekat dengan tarikh praktikal

Ai terpaksa ambil keputusan yang sangat berat

Lepaskan offer2 dari company laen

Lagipon ai cuma nak buat praktikal

Rezeki tu ada dekat mana2 je kan

Mungkin ai boleh cuba laen kali





Moral of the story:

· People said that first choice is the best choice

· When you’ve made up your mind, maybe you just need to follow it and maybe it’s not need to reconsider

· Do not regret for your choice



P/S: BENCI GILA PAKAI CHROME...CAM BANGANG!!!

Thursday, December 9, 2010

Happy Birthday To Me!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 7:51 AM 0 insan berkata-kata
Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to Liana
Happy birthday to me

MySpace



Ini dua hari lepas punya cerita ok
Celebrate birthday yang ke-22
Kat Mid Valley








Terima kasih banyak2 sebab tunggu Na sampai sejam setengah aritu
Terima kasih jugak sebab make my wish come true
Terima kasih jugak sebab make me happy on that day
Terima kasih jugak belanja Na makan pizza
Terima kasih sebab hantar Na balik
Thanks for everything
I really appreciate that
That is the most meaningful present for me
MySpace

Monday, December 6, 2010

Chocolate Giveaway

Hasil perahan otak Nliana pada 6:48 AM 0 insan berkata-kata
Salam~

Another GA







Syarat-Syaratnya:



(tak wajib)

* Buat Entry tentang GA ni dengan tajuk Chocolate Giveaway
(tajuk lain tak mau yer)

* Dalam entry mesti ada link ke entry giveaway ni
(senang kawan-kawan lain nak join)

*Letak Banner kat atas tu dalam Entry dan di sidebar
(link ke entry ini)

*Tinggalkan link entry di komen box entry ini sahaja
(di shout box tidak diambil kira)



Tarikh Tutup
25-12-2010



Hadiah
Tentulah Chocolate tapi tak comfirm lagi chocolate apa....

Iefadesign 1st Giveaway with POCOYO

Hasil perahan otak Nliana pada 6:08 AM 0 insan berkata-kata
1st Giveaway from Kak Fa




Syarat2 nak join:








*Mesti de blog
*Tajuk entry"Iefadesign 1st Giveaway with POCOYO"
*Be iefadesign & iefa82 follower
*Alamat mesti dalam Malaysia
*Wat entry,copy n paste banner kat atas and letak kat entry ngan sidebar
*Add link kat bloglist
*Letak 1 picture POCOYO,xksah nak amik kat mana ..
*Last skali,tinggalkan id follower and link kat ruangan komen
Tarikh Tutup:01.01.2011




Suka picture ne...Cute!!!

Sunday, December 5, 2010

Saya Bosan

Hasil perahan otak Nliana pada 3:55 AM 0 insan berkata-kata
Salam~

Sangat la bosan so ai wat la menerjah blog2 kengkawan ai...Tengok blog kawan ai si Mar tu ada entri best...Actually dah penah wat kot kalau tak silap sebelum ne tapi nak wat lagi la...Bosan punya pasal




Syarat-syarat untuk buat s0klan bertuah ni:

* Pasang lagu dalam m0de shuffle...
* Untuk jawab soalan, tekan NEXT song t0w...
* Be jujur 0keh...Means n0 matter h0w silly the answer is...
* Tag 20 orang after buaT ni...





1- If someone says "is this ok?", you say?

Bila saja-Audy
[Maksudnya ok la tu]


2- How would you describe yourself?

September-Daughtry
[Errr...I was born on December]


3- What do you like in a guy/girl?

Kenapa-Daus
[Haaa...Sebok je nak tau]


4- How do you feel today?

Something 'bout love-David Archuleta
[Maybe...Yeahhhh...Dalam hati ada taman tu]


5- What is your life's purpose?

Cukup indah-Alif Satar
[Mestila indah]


6- What's your motto?

Di sana menanti, di sini menunggu-Ukays
[Praktikal menanti, tesis menunggu...Hehe]


7- What do your friend think of you?

DJ got us falling in love-Usher
[thank you DJ]


8- What do you think of your parents?

Love the way you lie-Eminem ft Rihanna
[Errr...sumpah tak suka orang tipu]


9- What do you think about very often?

Dan bila esok-Sofaz
[Esok, esok dan esok]


10- What is 2+2?

Kenangan Semalam-Olan
[Memang A1 la math ai]


11- What do you think about your bestfriend(s)?

Telephone-Lady Gaga ft Beyonce
[Sume ade henset kan...Siap ada dua lagi...Hehe]


12- What do you think of the person you like?

Nothing on you-B.O.B ft Bruno Mars
[They got nothing on you baby]


13- What is your life story?

Kotak hati-Hujan
[Agak la jugak...Cmne bley sama ne]


14- What do you want to be when you grow up?

Bukan ku tak sudi-Iklim
[Bukan tak sudi nak jadi actuary...Haha]


15- What do you think of when you see the person you like?

Need you now-Lady Antebellum
[Yeahhh...Of course right!!!]


16- What will you dance at your wedding?

Aduh Saleha-Mawi
[Ada plak cmtu]


17- What will they play in your funeral?

Lets just fall in love-Jason Castro
[Gila apa nak fall in love kat funeral]


18- What is your biggest fear?

Just a dream-Nelly
[Fear factor]


19- What is your biggest secret?

Your love is my drug-Kesha
[Eiuwww...That is absolutely right]


20- What will you post this as?

Just the way you are-Bruno Mars
[Yeahhh...It's you]

Saturday, December 4, 2010

25 Perkara Tentang Saya

Hasil perahan otak Nliana pada 4:02 AM 3 insan berkata-kata

[Entri ne taip semalam tapi baru arini nak publishMySpace]


Salam

I’ve just finished my last paper today…Quite a tough and tricky question jugak la…As far as I’m concerned, I think I’m quite satisfied with it…I’m praying for the best…Amin...Penat tau ai studyMySpace

Sampai2 je bilik tadi, terus je ai merebahkan badan kat katil…`Mata kata pejam, katil kata mari’…MySpace…Bila dah bangun tu, buat apa yang patut…Gayut2 dengan Puan Zainab jap pastu bukak blog…Baek punya usharing kat shoutbox tu, mata ai tertancap kat pesanan dari fatin


OMG!!!Wakenabeb!!!Kena tag…MySpace


Tenkiu la tag ai…You saja nak bagi jari-jemari ai yang chantekkkk ne lenguh eh taip panjang2...MySpace

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

Ok...Mari memerah otak...Mencabar gila soalan ne...Tahap KBKK…MySpace

1. Full name macam yang tertera kat atas tu la…Was born at 7th December 1988 (lagi beberapa hari je I’ll be 22!!!Sila bagi hadiah ok…MySpaceTempat lahir, of course la kat Hospital Sungai Petani...Sapa tatau buleyh google…Tapi sekarang ne dah tukar jadi Hospital Sultan Abdul Halim, siap dah tukar location lagi…



2. Anak sulung and ada sorang adik pompuan…Even kami dua beradik je, tapi macam ada 10 orang je…Sebab kami memang gila2 sket…Bukan gila okeyh…Ai pon sebenarnya takde la rapat sangat pon dengan my sis tu sebab masa kecik2 dia salu carik gadoh dengan ai…Bila dah besar sket baru rapat




3. Currently wearing glasses sebab ai rabon jauh…Start pakai masa form 3 sebab masa form 2 ai sangat suka study…Ala2 ulat buku jugak la…MySpace...Dua sem ai pakai contact lenses and will wear it back during my practical…




4. I’m still single…Ai tade bf lagi setakat ne ye, harap maklum…So, jangan dok tanya la pasal bf2 ne kat ai…Tapi agak2 kalau nak makan penampo tu, tanya la banyak2 kali...MySpace




5. Dulu2 ai tak suka pegi sekolah(tadika)…Sampai merajuk tanak g…MySpace…Punya la teruk ai masa kanak2 riang dulu…Primary school kat SK Sg Lalang 6 tahun, then SMK Agama Yan 5 tahun…Actually masa lepas PMR, ai nak p sekolah teknik sebab ai nak amek kos yang masak2 tu…apa ntah nama kos tu ai pon dah lupa…Tapi mak ai tak bagi…Sedeyh tau...MySpace…Lepas tu masuk matrik under USIM setahun then further degree kat USIM gak, Bachelor of Science with Honours (Actuarial Science and Risk Management)…Kalau tatau kos ne pasai apa, sila la google ye…Apa guna ada berukband, streamyx dan segala yang mahal2 tu kalau tak guna kan…MySpace



6. Zaman secondary school dulu ai sangat tak suka math…Masa Form 5, ai dengan few friends salu dapat marks yang corot time monthly test sampai cikgu math ai geleng2 pala sebab dah tatau nak watpe lagi…Tapi, at least ai bangga jugak la sebab masa exam marks ai antara yang tertinggi sebab baru timbul kesedaran untuk score subject tu...MySpace



7. Dulu cita2 ai nak jadi dietitian…Sebab influence dengan tempat keje mak ai…Mula2, nak jadik chef je…Cita2 ai dulu2 semuanya berkisar pasal makanan sebab ai memang suka makan…Alih2 dapat kos actuary yang memang tade kaitan langsung dengan makanan…Semuanya hanyalah NUMBERS!!!!!MySpace



8. Ai baru je abes jawab last paper untuk sem 7…Next sem ai kena praktikal kat Kelana Jaya 5 bulan…Lepas tu, kalau tade aral, ai akan konvo dalam bulan 12 kot…Doakan kejayaan ai ok?MySpace



9. Emmm…apa lagi eh?Actually ai minat sangat fotografi…MySpace...Ai memang minat dari zaman sekolah rendah lagi…Selalu kalau ada event kat sekolah, mesti ai bawak kamera…Sekarang ne tersangat2 la mengidam nak DSLR…Sampai dua kali ai termimpi2…Sikit punya dahsyat…So, after ai abes je praktikal nanti ai nak beli 1…hehe...MySpace



10. Masa kecik2 dulu ai tersangat la nakal…Dulu dok kat kampong ngan tok, tok wan, mak cik2, pak cik2 sume…Kazen ai yang laki tu pon ada jugak…Dia salu jadik mangsa buli ai dulu…Sampai nanges2 dia…Tapi wan ai tak pena pon marah…Ai kan cucu kesayangan…MySpace…Bila dah besar sket, ai ngan kazen ai buli kitorang punya family members gak…Haishhh…Memang nakal la ai dulu



11. Ai sangat suka nanges…MySpace...Happy pon nanges, sedeyh lagi2 la kan…Marah kat orang ai nanges, geram kat orang pon ai nanges…Sebab ai kadang2 tak reti nak marah orang…Kalau dah sampai geram sangat, memang ai nanges la tapi nanges yang macam nak mengamuk tu…Abes la nanti ada bantal terbang, bear terbang, segala2 la terbang…Henset ai pon penah terbang jugak



12. Dulu2 ai memang panas baran…Pantang ada orang wat ai sakit ati or wat ape2 jela yang ai tak suka, secara auto ai akan baran…MySpace...Memang dulu sangat tak boleyh nak dikawal sampai family members ai pon dah tatau nak cakap macam mana lagi…Sebab dulu ai suka ikot kepala otak ai je…Kalau dah baran tu, apa pon ai dah tak ingat…Tapi ok la jugak sebab dah kurang bila dah besar sket…Cuma lately ne la, memang menjadi balek…Ai baru perasan yang ai dah start nak jadik baran semula…Mintak simpang la



13. Ekspresi muka memang cepat berubah…Orang pon akan perasan…Means, kalau at one moment ai tengah bergelak ketawa dengan bestnya tapi tiba2 ada orang spoil mood ai, ai terus diam seribu bahasa sambil muka tuka macam nak makan orang…MySpace...Seriously, ai memang tak reti langsung nak control…Tambah2 la bila ai tengah happy2 sembang dengan orang yang ai suka tapi in the middle dia cite pasal girl laen, muka ai akan terus berubah jadik cam upset and the way ai talk pon sounds like I’m upset...MySpace



14. Disebabkan ai tak reti nak marah orang...Bila ai geram sangat dengan sape2 pon, ai tak kan bercakap langsung dengan orang tu…Pandang muka dia lagi la ai tanak…MySpace...Ai ne agak kejam jugak la…Dalam ramai2, ai boleyh lagi ignore orang tu…So, people will notice jugak yang ai memang tengah ada problem dengan orang tu



15. Ai sorang yang jiwang…Kawan2 ai pon mengakui…Entah la, macam mana ai boleyh jadi jiwang pon ai tatau…Tapi, ai jiwang tak semestinya ai romantik…Disebabkan ai jiwang, maka ai suka denga lagu2 yang jiwang, tangkap leleh, slow rock...Tak kisah la genre apa, bahasa apa tapi asalkan jiwang dan sedap telinga ai denga...MySpace



16. Ai tak boleyh tengok darah…Tambah2 bila luka then darah tu meleleh2 keluar…Surely, akan rasa nak termuntah dan nak pengsan…MySpace...Masa sem lepas tangan ai luka kena pisau, sampai tisu penuh dengan darah…Laju gila darah keluar, terus rasa nak pengsan…MySpace...Masa kat sekolah dulu ai jadi Ketua Biro Kebajikan, so memang ubat2 sume ai yang jaga…Alih2 ada sorang budak ne luka kena pisau…Gila banyak darah dia masa dia datang tunjuk kat ai…Masa ai tengok tu, darah dah sampai kat kepala dan ai boleyh pengsan bila2 masa je…Naseb baek ada member ai PBSM…Kalau tak, luka budak tu tak berhenti ai yang pengsan



17. Ai geli dengan benda2 yang menjalar yang kecik2…MySpace...Means, cacing ke, segala jenis ulat, lintah, pacat dan yang sama spesis dengan benda2 tu sume la…Ular tu ai boleyh tahan lagi, siap boleyh tengok tanpa rasa geli lagi…Lipas pon geli jugak…Pendek kata ai geli benda2 yang menggelikan la…Kan senang



18. Ai sangat suka tengok wayang…Dulu masa sekolah rendah lagi dah masok panggung…Dahsyat kan…MySpace...Mak cik2 ai yang bawak…Lepas tu, lama jugak la ai tak masok panggung…Start balik taun lepas kalau ai tak silap…Cuma sekarang ne la macam tade masa nak g tengok wayang sebab ai bz kan…Banyak gila keje nak kena wat



19. Ai suka sangat baca novel…Ai paling suka novel Ramlee Awang Mursyid la…Dulu2 masa sekolah salu pinjam novel kawan2 je sebab malas nak beli…Then, ada la jugak beli dalam 2-3 buah…Ex bf dulu tak suka ai baca novel…Sebab dia kata baca novel buang masa melayan fantasi yang melebih2…Erghhhhhh…Ikot suka ati ai la…Bukan ai mintak duit dia pon kan...MySpace



20. Ai memang tade luck langsung dengan tangga plus escalator…Sebab ai suka jatuh tangga…Kadang2 ai membayangkan yang tangga tu tersangat tinggi so bila ai tengok bawah ai akan rasa gayat even bangunan tu hanyalah dua tingkat…MySpace...Seboleh2nya ai akan sangat careful bila ai nak turun tangga…Escalator pulak ai takot masa nak turun…Even at this moment pon ai still takot2 lagi…MySpace...Sebab ai rasa ai akan jatuh bila ai nak turun dari escalator tu



21. Ai sangat suka lepak kat pantai and waterfall…MySpace...Sebab kat situ macam ada ketenangan…Kalau nak melayan perasaan tu kira ok la…Kalau tension, tempat2 ne la yang ai nak pegi dulu…Lagipon, ai memang suka maen2 air…Cuma sekarang ne jela dah x boleyh nak mandi2 lagi kat pantai sebab mak kata “Ishhh, dah besa2 pon nak mandi2 kat pantai lagi…tak malu ke?”…Owh, mak…Sungguh menusuk hati kata2mu itu…



22. Suka lelaki yang baek hati, penyayang, romantik, dan paling penting yang boleyh melayan perangai ai yang gedik lagi mengada2 dan manja...MySpace...Tak hensem pon tak pe...Sebab bagi ai hensem atau tak bukanlah satu ukuran, yang penting hati mau baek...MySpace



23. Paling tak suka bila orang tak pecaya apa yang ai cakap...Means kalau orang cakap macam ne, "Emmm...yelah tu"...Ai punya la jujur dalam berkata2, orang pulak tanak pecaya...Tu yang ai malas nak cakap apa2 kadang2...Tipu nanti baru tau...MySpace



24. Ai sangat teringin nak join outdoor pnye activities macam mountain climbing ke, camping ke or anything yang berkaitan la tapi salu tak dapat join sebab mak ai tak bagi...Sedeyh tau...MySpace



25. Yeahhhhhhhhh!!!!Lastly, after graduating next year I’m hoping to get a good job with a good salary since I’ve so many things in my mind…Kalau ada rezeki, I wanna further until Master je kot…Dah malas nak belajar lagi…Kawen?Emmm…Maybe later kot…Doakan yang terbaek untuk ai ye...MySpace




[p/s: Ok Cik Fatin...Khas untuk u...MySpace]





Tag:
  1. Mar
  2. Adli
  3. Ivy
  4. Asri
  5. Amira
  6. Aida
  7. Mimie
  8. Anastasyea
  9. Qaseh
  10. Kak Liana
  11. GKSB
  12. Lyn
  13. Kak Afzan
  14. Kak Jun
  15. Sapik
  16. Epul
  17. Sern
  18. Diela
  19. Syafiq
  20. Eka
  21. Leh
  22. Long
  23. Farid
  24. Abg Mat
  25. Fatin

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review