Saturday, December 4, 2010

25 Perkara Tentang Saya

Hasil perahan otak Nliana pada 4:02 AM

[Entri ne taip semalam tapi baru arini nak publishMySpace]


Salam

I’ve just finished my last paper today…Quite a tough and tricky question jugak la…As far as I’m concerned, I think I’m quite satisfied with it…I’m praying for the best…Amin...Penat tau ai studyMySpace

Sampai2 je bilik tadi, terus je ai merebahkan badan kat katil…`Mata kata pejam, katil kata mari’…MySpace…Bila dah bangun tu, buat apa yang patut…Gayut2 dengan Puan Zainab jap pastu bukak blog…Baek punya usharing kat shoutbox tu, mata ai tertancap kat pesanan dari fatin


OMG!!!Wakenabeb!!!Kena tag…MySpace


Tenkiu la tag ai…You saja nak bagi jari-jemari ai yang chantekkkk ne lenguh eh taip panjang2...MySpace

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

Ok...Mari memerah otak...Mencabar gila soalan ne...Tahap KBKK…MySpace

1. Full name macam yang tertera kat atas tu la…Was born at 7th December 1988 (lagi beberapa hari je I’ll be 22!!!Sila bagi hadiah ok…MySpaceTempat lahir, of course la kat Hospital Sungai Petani...Sapa tatau buleyh google…Tapi sekarang ne dah tukar jadi Hospital Sultan Abdul Halim, siap dah tukar location lagi…



2. Anak sulung and ada sorang adik pompuan…Even kami dua beradik je, tapi macam ada 10 orang je…Sebab kami memang gila2 sket…Bukan gila okeyh…Ai pon sebenarnya takde la rapat sangat pon dengan my sis tu sebab masa kecik2 dia salu carik gadoh dengan ai…Bila dah besar sket baru rapat




3. Currently wearing glasses sebab ai rabon jauh…Start pakai masa form 3 sebab masa form 2 ai sangat suka study…Ala2 ulat buku jugak la…MySpace...Dua sem ai pakai contact lenses and will wear it back during my practical…




4. I’m still single…Ai tade bf lagi setakat ne ye, harap maklum…So, jangan dok tanya la pasal bf2 ne kat ai…Tapi agak2 kalau nak makan penampo tu, tanya la banyak2 kali...MySpace




5. Dulu2 ai tak suka pegi sekolah(tadika)…Sampai merajuk tanak g…MySpace…Punya la teruk ai masa kanak2 riang dulu…Primary school kat SK Sg Lalang 6 tahun, then SMK Agama Yan 5 tahun…Actually masa lepas PMR, ai nak p sekolah teknik sebab ai nak amek kos yang masak2 tu…apa ntah nama kos tu ai pon dah lupa…Tapi mak ai tak bagi…Sedeyh tau...MySpace…Lepas tu masuk matrik under USIM setahun then further degree kat USIM gak, Bachelor of Science with Honours (Actuarial Science and Risk Management)…Kalau tatau kos ne pasai apa, sila la google ye…Apa guna ada berukband, streamyx dan segala yang mahal2 tu kalau tak guna kan…MySpace



6. Zaman secondary school dulu ai sangat tak suka math…Masa Form 5, ai dengan few friends salu dapat marks yang corot time monthly test sampai cikgu math ai geleng2 pala sebab dah tatau nak watpe lagi…Tapi, at least ai bangga jugak la sebab masa exam marks ai antara yang tertinggi sebab baru timbul kesedaran untuk score subject tu...MySpace



7. Dulu cita2 ai nak jadi dietitian…Sebab influence dengan tempat keje mak ai…Mula2, nak jadik chef je…Cita2 ai dulu2 semuanya berkisar pasal makanan sebab ai memang suka makan…Alih2 dapat kos actuary yang memang tade kaitan langsung dengan makanan…Semuanya hanyalah NUMBERS!!!!!MySpace



8. Ai baru je abes jawab last paper untuk sem 7…Next sem ai kena praktikal kat Kelana Jaya 5 bulan…Lepas tu, kalau tade aral, ai akan konvo dalam bulan 12 kot…Doakan kejayaan ai ok?MySpace



9. Emmm…apa lagi eh?Actually ai minat sangat fotografi…MySpace...Ai memang minat dari zaman sekolah rendah lagi…Selalu kalau ada event kat sekolah, mesti ai bawak kamera…Sekarang ne tersangat2 la mengidam nak DSLR…Sampai dua kali ai termimpi2…Sikit punya dahsyat…So, after ai abes je praktikal nanti ai nak beli 1…hehe...MySpace



10. Masa kecik2 dulu ai tersangat la nakal…Dulu dok kat kampong ngan tok, tok wan, mak cik2, pak cik2 sume…Kazen ai yang laki tu pon ada jugak…Dia salu jadik mangsa buli ai dulu…Sampai nanges2 dia…Tapi wan ai tak pena pon marah…Ai kan cucu kesayangan…MySpace…Bila dah besar sket, ai ngan kazen ai buli kitorang punya family members gak…Haishhh…Memang nakal la ai dulu



11. Ai sangat suka nanges…MySpace...Happy pon nanges, sedeyh lagi2 la kan…Marah kat orang ai nanges, geram kat orang pon ai nanges…Sebab ai kadang2 tak reti nak marah orang…Kalau dah sampai geram sangat, memang ai nanges la tapi nanges yang macam nak mengamuk tu…Abes la nanti ada bantal terbang, bear terbang, segala2 la terbang…Henset ai pon penah terbang jugak



12. Dulu2 ai memang panas baran…Pantang ada orang wat ai sakit ati or wat ape2 jela yang ai tak suka, secara auto ai akan baran…MySpace...Memang dulu sangat tak boleyh nak dikawal sampai family members ai pon dah tatau nak cakap macam mana lagi…Sebab dulu ai suka ikot kepala otak ai je…Kalau dah baran tu, apa pon ai dah tak ingat…Tapi ok la jugak sebab dah kurang bila dah besar sket…Cuma lately ne la, memang menjadi balek…Ai baru perasan yang ai dah start nak jadik baran semula…Mintak simpang la



13. Ekspresi muka memang cepat berubah…Orang pon akan perasan…Means, kalau at one moment ai tengah bergelak ketawa dengan bestnya tapi tiba2 ada orang spoil mood ai, ai terus diam seribu bahasa sambil muka tuka macam nak makan orang…MySpace...Seriously, ai memang tak reti langsung nak control…Tambah2 la bila ai tengah happy2 sembang dengan orang yang ai suka tapi in the middle dia cite pasal girl laen, muka ai akan terus berubah jadik cam upset and the way ai talk pon sounds like I’m upset...MySpace



14. Disebabkan ai tak reti nak marah orang...Bila ai geram sangat dengan sape2 pon, ai tak kan bercakap langsung dengan orang tu…Pandang muka dia lagi la ai tanak…MySpace...Ai ne agak kejam jugak la…Dalam ramai2, ai boleyh lagi ignore orang tu…So, people will notice jugak yang ai memang tengah ada problem dengan orang tu



15. Ai sorang yang jiwang…Kawan2 ai pon mengakui…Entah la, macam mana ai boleyh jadi jiwang pon ai tatau…Tapi, ai jiwang tak semestinya ai romantik…Disebabkan ai jiwang, maka ai suka denga lagu2 yang jiwang, tangkap leleh, slow rock...Tak kisah la genre apa, bahasa apa tapi asalkan jiwang dan sedap telinga ai denga...MySpace



16. Ai tak boleyh tengok darah…Tambah2 bila luka then darah tu meleleh2 keluar…Surely, akan rasa nak termuntah dan nak pengsan…MySpace...Masa sem lepas tangan ai luka kena pisau, sampai tisu penuh dengan darah…Laju gila darah keluar, terus rasa nak pengsan…MySpace...Masa kat sekolah dulu ai jadi Ketua Biro Kebajikan, so memang ubat2 sume ai yang jaga…Alih2 ada sorang budak ne luka kena pisau…Gila banyak darah dia masa dia datang tunjuk kat ai…Masa ai tengok tu, darah dah sampai kat kepala dan ai boleyh pengsan bila2 masa je…Naseb baek ada member ai PBSM…Kalau tak, luka budak tu tak berhenti ai yang pengsan



17. Ai geli dengan benda2 yang menjalar yang kecik2…MySpace...Means, cacing ke, segala jenis ulat, lintah, pacat dan yang sama spesis dengan benda2 tu sume la…Ular tu ai boleyh tahan lagi, siap boleyh tengok tanpa rasa geli lagi…Lipas pon geli jugak…Pendek kata ai geli benda2 yang menggelikan la…Kan senang



18. Ai sangat suka tengok wayang…Dulu masa sekolah rendah lagi dah masok panggung…Dahsyat kan…MySpace...Mak cik2 ai yang bawak…Lepas tu, lama jugak la ai tak masok panggung…Start balik taun lepas kalau ai tak silap…Cuma sekarang ne la macam tade masa nak g tengok wayang sebab ai bz kan…Banyak gila keje nak kena wat



19. Ai suka sangat baca novel…Ai paling suka novel Ramlee Awang Mursyid la…Dulu2 masa sekolah salu pinjam novel kawan2 je sebab malas nak beli…Then, ada la jugak beli dalam 2-3 buah…Ex bf dulu tak suka ai baca novel…Sebab dia kata baca novel buang masa melayan fantasi yang melebih2…Erghhhhhh…Ikot suka ati ai la…Bukan ai mintak duit dia pon kan...MySpace



20. Ai memang tade luck langsung dengan tangga plus escalator…Sebab ai suka jatuh tangga…Kadang2 ai membayangkan yang tangga tu tersangat tinggi so bila ai tengok bawah ai akan rasa gayat even bangunan tu hanyalah dua tingkat…MySpace...Seboleh2nya ai akan sangat careful bila ai nak turun tangga…Escalator pulak ai takot masa nak turun…Even at this moment pon ai still takot2 lagi…MySpace...Sebab ai rasa ai akan jatuh bila ai nak turun dari escalator tu



21. Ai sangat suka lepak kat pantai and waterfall…MySpace...Sebab kat situ macam ada ketenangan…Kalau nak melayan perasaan tu kira ok la…Kalau tension, tempat2 ne la yang ai nak pegi dulu…Lagipon, ai memang suka maen2 air…Cuma sekarang ne jela dah x boleyh nak mandi2 lagi kat pantai sebab mak kata “Ishhh, dah besa2 pon nak mandi2 kat pantai lagi…tak malu ke?”…Owh, mak…Sungguh menusuk hati kata2mu itu…



22. Suka lelaki yang baek hati, penyayang, romantik, dan paling penting yang boleyh melayan perangai ai yang gedik lagi mengada2 dan manja...MySpace...Tak hensem pon tak pe...Sebab bagi ai hensem atau tak bukanlah satu ukuran, yang penting hati mau baek...MySpace



23. Paling tak suka bila orang tak pecaya apa yang ai cakap...Means kalau orang cakap macam ne, "Emmm...yelah tu"...Ai punya la jujur dalam berkata2, orang pulak tanak pecaya...Tu yang ai malas nak cakap apa2 kadang2...Tipu nanti baru tau...MySpace



24. Ai sangat teringin nak join outdoor pnye activities macam mountain climbing ke, camping ke or anything yang berkaitan la tapi salu tak dapat join sebab mak ai tak bagi...Sedeyh tau...MySpace



25. Yeahhhhhhhhh!!!!Lastly, after graduating next year I’m hoping to get a good job with a good salary since I’ve so many things in my mind…Kalau ada rezeki, I wanna further until Master je kot…Dah malas nak belajar lagi…Kawen?Emmm…Maybe later kot…Doakan yang terbaek untuk ai ye...MySpace




[p/s: Ok Cik Fatin...Khas untuk u...MySpace]





Tag:
  1. Mar
  2. Adli
  3. Ivy
  4. Asri
  5. Amira
  6. Aida
  7. Mimie
  8. Anastasyea
  9. Qaseh
  10. Kak Liana
  11. GKSB
  12. Lyn
  13. Kak Afzan
  14. Kak Jun
  15. Sapik
  16. Epul
  17. Sern
  18. Diela
  19. Syafiq
  20. Eka
  21. Leh
  22. Long
  23. Farid
  24. Abg Mat
  25. Fatin

3 insan berkata-kata:

NOOR FATIN said...

tahniah! hehe

Mardhiyyah Ridzuan said...

0it!!!!banyaknye nak kene jwb!!!
ahahhaha

Noor Liana Johari said...

NF: penat tau dak pikiaq...tahniah je?bnje r mekdi...kn mekdi br bukak...hehe

MR: ala...bru 25

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review