Thursday, December 16, 2010

Hasil perahan otak Nliana pada 1:20 AM

Salam

Dah lama kan tak menjengah blog ne

Sebok nak siapkan tesis

Entri kali ne berkisar tentanf luahan perasaan je

Layankan je ok?




Cerita tesis:

Tesis ne senang je nak buat sebenarnya tapi perlukan kesabaran yang amat la

Ai ne dah la memang jenis baran, tak reti nak cool etc

Tambah2 la pulak ai memang tersangat2 tak berminat dengan programming ne

Menyesal pon tak guna jugak

Dah nak sampai the end of the journey

Hari ne jumpa dengan SV dengan harapan yang tinggi melangit

Rupa2nya ada lagi benda yang tak kena

Sungguh2 hati ai terasa down yang amat

Spirit tu dah takde

Asal jumpa je ada la benda tak kena

Bila determination kita tersangat tinggi untuk buat satu2 benda

Tapi at the end cuma sebahagian je yang spoil

Kita akan rasa down jugak sampai satu tahap

Ai bercakap pasal diri ai

Orang laen ai tak tau la macam mana kan

Ai dah tersangat2 penat dengan semua benda yang aid ah buat selama satu sem ne






Cerita praktikal:

Ai dah dapat offer dari satu company

Ok fine

Memang nak pegi since offer dari company laen tak dapat

Lepas tu menyusul pulak satu lagi offer

Prof suruh pegi yang 1st

Ok fine

Tadi dapat pulak call dari satu company

Rasa macam suka sangat2

Sebab dah la HQ

Lepas tu tawaran dia memang menarik

Tapi disebabkan dah nak dekat dengan tarikh praktikal

Ai terpaksa ambil keputusan yang sangat berat

Lepaskan offer2 dari company laen

Lagipon ai cuma nak buat praktikal

Rezeki tu ada dekat mana2 je kan

Mungkin ai boleh cuba laen kali





Moral of the story:

· People said that first choice is the best choice

· When you’ve made up your mind, maybe you just need to follow it and maybe it’s not need to reconsider

· Do not regret for your choice



P/S: BENCI GILA PAKAI CHROME...CAM BANGANG!!!

0 insan berkata-kata:

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review