Wednesday, December 21, 2011

Ketagihan melampau

Hasil perahan otak Nliana pada 8:08 PM 0 insan berkata-kata











Assalamualaikum

Best kan petang ni tak hujan?Ingat nak pegi pasar malam dekat Pantai Dalam tapi beg pulak penuh barang kiri kanan MySpace...Dah la last week tak dapat pegi sebab hujan...MySpace

Semenjak attachment dekat Etiqa (Dataran Maybank) dekat Bangsar tu, tiba2 je teraddicted dengan sesuatu yang aku memang langsung tak bolah nak consume...Minggu ni saja 3 days in a row beli...Sampai akak2 ofis tu perasan hari2 beli


Hari Isnin: Firah puasa so kena lunch berdua dengan Sahir...tapi Sahir mesej sebab budak ofis dia ajak lunch sekali, so tak jadi lunch dengan Sahir then turun bawah pegi Gloria Jean's Beli White Ice Chocolate...Tak fikir yang ia adalah coklat, main order je






Sekali malam, amek kau...saket kepala segala...nak pengsan pun ada...MySpace...padan muka...sapa suruh carik pasal kan


Hari Selasa: After lunch beli lagi...very vanilla chiller...hari selasa;ladies day so dapat diskaun 30%...MySpace...ini pun main order je...x fikir langsung





Fresh espresso, milk and smooth, aromatic vanilla blended with ice and topped with whipped cream.


Hari ni: Dalam nak dekat jam 12 tu akak2 ofis ajak turun bawah makan free...MySpace...tunggu lagi kan...dan aku tersalah amek air, teramek nescafe kau...air yang aku dah tak minum 3 tahun tu...sebab terconfuse dengan air teh...color dia terbalik...dah amek, minum jela aku...pusing aku seketika...tapi gedik jugak habis kan...hari ini dalam sejarah...lepas teman Firah lunch, pegi lagi Gloria Jean's beli lagi very vanilla chiller...gila!!!MySpace


Friday, September 16, 2011

Seronoknya Tengok Orang

Hasil perahan otak Nliana pada 9:48 PM 2 insan berkata-kata






AssalamualaikumMySpace


Kita kadang2 seronok kan tengok orang lain.


"Eh, bestnye dia dapat pakwe/makwe hensem/cantik"
"Eh, kenapa dia pulak yang naik pangkat? Tak adil betul!!"
"Wah, kau kerja besar sekarang. Kaya lah kan?"
Bla, bla bla


Aku pun ada perasaan macam tu wei!! Siyes tak tipu. Sebab aku rasa sangat iri hati dengan orang2 yang tengah sambung Master buat masa ni. "Aku pun nak sambung Master jugak!!!" Ok, agak kecewa jugak buat masa sekarang. Ramai kawan aku yang tengah ambil Master sekarang. Kenapa ye? Sebab aku rasa aku lagi suka belajar dari kerja. Sebab tekanan belajar dengan kerja ni lain2.


Contoh;
  • Kalau belajar, hari2 kita akan belajar benda baru. Kalau kerja, hari2 buat benda yang sama. Aku ni jenis yang cepat bosan dengan benda yang sama. So kalau dah bosan, mood aku nak buat kerja akan terjejas.
  • Kalau belajar, tak semestinya kena g kelas selama 8 jam straight. Kalau ada gap antara kelas, boleh balik rumah tidur. MySpaceKalau kerja, bosan ikut office hour. 8-5 or 9-5 or bla bla bla. Kalau nak tidur kena tunggu lunch break.
  • Kalau belajar, ramai orang dalam kelas. Jadi kalau bosan, boleh usha classmate. MySpaceKalau kerja, kadang2 tak ramai orang macam dalam kelas. Jadi, bosan sebab orang tak ramai. Tak boleh nak usha sangat2.
  • Kalau belajar, lecturer best sebab memahami student. Kalau kerja, kadang2 dapat bos yang macam bangang.
  • Kalau belajar, boleh stay up malam2. Konon nak buat assignment, nak study sebab ada test padahal nak layan drama korea. Kalau kerja, pukul 10 malam mata dah mintak tutup.
  • Bla, bla, bla
  • Satu je yang best, tiap2 bulan gaji masyuk kalau kerja.MySpace


Ni apa yang aku rasa je la. Tak semestinya sama dengan orang lain. Sila jangan maki aku kalau korang tak setuju dengan aku.


Aku masih lagi berangan2 nak further Master. Mungkin after a year aku tamat kontrak dengan Maybank kot. Itu pun kalau Maybank tanak sambung kontrak aku. Tapi, mintak2 la dapat sambung. Kalau dapat sambung, makna kata kena buat part time study la.


Kenapa aku beria2 sangat nak sambung Master? Aku nak sambung kat UUM. Kalau full time, kena balik buat kat Sintok. Kalau part time dekat KL ade kampus UUM. So, senang la kan? Lagi pulak, UUM ada course yang sangat2 sesuai dengan jiwa aku; Finance & subjek2 dia pun sangat best.


Semoga saja aku dapat further Master aku ni walau apa pun yang terjadi. Amin


Nota kaki: Tak baik dengki2 dengan orang. Rezeki masing2 kan.

Alhamdulillah

Hasil perahan otak Nliana pada 8:25 PM 0 insan berkata-kata











Encik G punya picture



Assalamualaikum

Malam ni malam terakhir tido dekat Sungai Petani sebab esok malam dah nak gerak g Cheras. Rasa sangat sayu la pulak. Macam tak biasa dok jauh kan. Tapi dulu takpe lah sebab just belajar tapi sekarang pun nak g belajar jugak cuma skop dia je yang lain sikit. Takpe lah, selagi hidup ni kena lah cari pengalaman banyak2 kan? Rasa macam sangat tak bersedia tapi nak buat macam mana terpaksa lah jugak sediakan diri walaupun tak berapa nak cukup. Hidup kalau takde ujian dan dugaan, bukan lah hidup namanya kan?

Ok, sekarang ni rasa macam dah cukup tenang. Kalau dulu serabut je rasa selalu tapi starting dari one night tu rasa macam dah sangat2 ok. Start dengan terbaca status seseorang dekat facebook yang menyebabkan air mata aku mengalir tanpa henti and after that pup!!!, macam magic je dan aku ok. Believe it or not. Rasa macam terbang segala bebanan dan tekanan yang ada selama ni.

Mungkin jugak sebab aku dah lama tak terfikir pasal tu kan. "Forgetting is easy if you keep practising". Yes, memang la agak susah tapi kalau dah lama2 tu akan ok jugak kan? Mungkin jugak sebab benda ni diluahkan kepada orang yang betul2 in the same boat dengan aku kot jadi agak senang lah nak dapatkan solusi. Syukur, alhamdulillah. Tuhan dah tunjukkan jalan.

Aku mengharapkan yang terbaik dalam hidup aku. Amin. Semoga dipermudahkan segala urusan.

Wednesday, August 24, 2011

Perihal Interview Dengan Maybank

Hasil perahan otak Nliana pada 12:33 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum. Cerita ini berkisar pada suatu masa di mana aku sedang gigih mencari kerja.



5 Ogos 2011, telefon aku berbunyi;
"Hello, Cik Noor Liana. Saya Norsiah dari FSTEP. Cik ada datang interview dengan FSTEP 31 Jun lepas kan?Ok, saya nak panggil Cik interview untuk kali kedua tapi dengan maybank pulak ye minggu depan, 9hb"



Mati2 aku ingat aku dapat. Mula2 agak cuak jugak la sebab interview dengan Maybank sebab aku tau yang interviewer from Maybank ni diorang agak dahsyat la jugak. Based on experience kawan2 aku yang pernah interview dengan Maybank. Tapi xpela. Aku ambil keputusan to give it as a try. So balik rumah aku search la internet untuk some information. Just in case kan kalau diorang tanya sama macam Bank Rakyat dulu. Officers Bank Rakyat tanya aku pasal banking system, mana la aku nak tau. Selama ni aku g bank pun sebab nak bukak akaun, withdraw duit dengan masukkan duit and plus guna cash deposit machine je. Kalau dia tanya aku pasal insurance ke, insyaallah aku boleh jawab. Ok, enough pasal interview aku yang gagal tu.



Suppose 6 orang yang datang on that day and 5 of them dah pernah attend the 1st interview but cuma 3 orang je yang datang. Aku, Zarina; member yang aku kenal masa 1st interview (yang sama2 interview dengan Bank Rakyat jugak) and sorang graduate Actuary dari US. Bila masuk interview room tu, dalam tu ada meja bulat so aku tak la rasa inferior sangat nak face interviewer tu. All I can say the interviewers from Maybank were so nice!!! Habis terbang rasa takut aku. Nasib baik diorang tanya based on my resume only. Lega jugak sebab boleh jawab.



Dua tiga hari after that Zarina ada mesej aku bagitau yang Maybank call dia untuk medical checkup. Ok, aku memang frust sebab aku rasa aku tak dapat. Mana tak nya, dia budak Islamic Banking, yang sorang lagi dari US. Frust aku seketika. After a week, aku dapat call dari Maybank!!! Terus rasa macam nak melompat je tau. Memang bersyukur sangat time tu. Then kena buat medical checkup. Alhamdulillah semua ok, xde masalah. Offer letter mungkin dapat lepas raya ni.



Kenapa aku nak masuk sangat FSTEP ni? Sebab dia punya module sangat menarik. Islamic & conventional banking and insurance plus investment. Aku punya keinginan untuk belajar lagi since my dream to further my masters terpaksa ditangguhkan so it is the best way for me to study lagi kan. The opportunity from Maybank ni tersangatlah berharga. I am hoping for the best in my life!!! Amin. Doakan ye.







Friday, July 8, 2011

Senyum Sampai Telinga

Hasil perahan otak Nliana pada 6:18 PM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum


Jom ikut aku senyum sampai telingaMyEm0.Com


Syazwan Zulkifly a.k.a Apek dalam drama Juvana reply tweet aku MyEm0.Com [tu pun nak kecoh kan?]


Jap nak kopipes


Ha, ni diaMyEm0.Com


apsal juvana sket je episod nye?x puas nak tgk...btw, really love your acting dalam juvana
thankkkk you...takpe insyaallah kalau rating juvana terus naik...mungkin la ada sambungannya :)


Aku minat gila ow dia ni. Minat lakonan dia je okMyEm0.Com

Wednesday, July 6, 2011

Gua Nangis!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 10:47 PM 0 insan berkata-kata



Juvana
Isnin-9 malam
TV3



Satu2 nye drama yang aku layan buat masa sekarang. Aku ni jenis yang tak tengok tv sangat so kalau rumah takde tv pun aku masih boleh hidup lagi la. MyEm0.Com Tapi kalau takde internet, parah jugak la kot.


Sekarang ni dah episod 11 so makna nye ada lagi 2 episod je. MyEm0.Com Apsal la director ni buat sikit sangat episod? Macam tak puas je nak tengok.


Kenapa aku suka??
  • Every week ada je something yang membuatkan aku akan rasa teruja nak tengok lagi dan lagi dan lagi
  • Scene2 dia macam real je tambah2 scene gaduh2, pukul2 tu. Best bro!!!
  • Lakonan yang sangat menjadi. Watak kegemaran aku dalam drama ni mestilah Botak dengan Apek. Terbaekkkkkkkkkkk!!!!!!!!
  • Drama ni ada pengajaran. Aku dah bosan tengok drama2 lain dekat tv tu. Alih2 drama cinta, kisah orang2 kaya bla bla bla.

Baru tadi dapat tengok episod 11. Aku nangis ow!!! Sebab rasa tersangat tersentuh tengok episod ni. Orang2 yang tengok mesti tau kan kenapa.

Peace!!!


Sunday, July 3, 2011

"GiveAway: One Klik One Present by Lyssasecret"

Hasil perahan otak Nliana pada 6:09 PM 0 insan berkata-kata



Tarikh tutup:
31 Julai 2011



Nak join klik banner



Hadiah masyukk ow

GiveAway cik Dil : Kami nak banner flash dan doodle FREE

Hasil perahan otak Nliana pada 5:35 PM 2 insan berkata-kata














Tarikh tutup:
31 Julai 2011


Tag:
My followers



Contest Saya Suka Berimaginasi

Hasil perahan otak Nliana pada 5:19 PM 2 insan berkata-kata


"Jika anda ditugaskan untuk menyelamatkan dunia, anda ingin kuasa seperti apa dan jelaskan kenapa?"



Aku peminat tegar Dragon Ball dan aku nak kuasa macam Son Goku la. Kenapa? Sebab kuasa aku boleh bertambah setiap kali aku lawan dengan orang2 yang memang jahat tu. So, bila kuasa aku bertambah, senang2 la aku nak menang kan nanti. Lepas tu, aku boleh detect kuasa2 jahat walau di mana pun mereka berada sebab aku boleh detect ki2 diorang. Senang la keje aku kan. Tak payah nak pakai assistant @ secretary nak tolong bagitau aku ada kekacauan. Tak payah jugak nak tunggu orang datang report. Aku boleh detect sendiri je lepas tu p lawan terus. Lepas tu jugak, aku boleh terbang. Cepat jela nanti sampai dekat crime scene tu. Di samping itu juga, aku kan ada kuasa instantaneous movement. Ada crime kat UK ke Germany ke, in a blink of eye aku sampai. Ha, bagus tak aku?


Ok, cukup sikit2 aku mengarut.



Sape nak join sila klik banner

Tarikh tutup:
22 Julai 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa

Hasil perahan otak Nliana pada 5:10 PM 0 insan berkata-kata







Tarikh tutup:
31 Julai 2011 jam 11.59PM


Tag:
My followers


Nak join klik banner

Serabut Kepala La

Hasil perahan otak Nliana pada 4:57 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum

Kalau ikutkan aku nak buat header baru tapi aku buat2 tak jadi la pulak. Besar sangat bila letak header tu. Terasa tersangat tak cantik lalu aku pun tak jadi la nak letak.

Ok, serabut la kepala ni ha. Tadi pegi BN Youth Job Fair dekat IKM Sungai Petani dengan ayah aku. Last day arini. Dah macam banyak je booth kosong. Aku round2 je kat situ sambil ayah aku g booth SPR tukar dia punya alamat. Banyak je job kot tapi aku langsung tak tertarik hati. Bukan nak memilih tapi macam banyak job yang tak berkaitan dengan aku pun. Demmm!!! Aku just tinggal resume dekat Koridor Utara tu je. Tu je ok.

Dalam kereta tadi, aku dengar lagu yang Ramli Sarip nyanyi dengan sape ntah, lupa dah tapi yang ni versi baru tapi singer lain yang nyanyi. What the??? Arrangement baru ni buat aku rasa nak muntah + pengsan. Aku paling menyampah bila dengar lagu lama tapi arrangement baru. Sakit dado den ni ha. Bukan tak boleh nak arrange baru tapi macam tak berapa nak sedap la telinga aku dengar, tak tau la telinga orang lain macam mana kan.

Lagi2 menyerabutkan kepala otak ni bila aku blogwalking lepas tu dengar lagu dekat blog orang. Serabut ow!!! Bukan tak boleh nak letak lagu tapi kalau boleh letak la widget yang boleh pausekan lagu kat blog tu. Aku memang suka dengar lagu tapi bukannya aku nak dengar lagu2 yang ada dekat blog orang tu. Kalau lagu yang aku minat takpe la jugak. Dulu aku pun ada jugak letak lagu dalam blog tapi aku sendiri rasa serabut sebab tu aku buang.

Diharap takde sape la terasa hati. Ok

Friday, July 1, 2011

Alhamdulillah, syukur

Hasil perahan otak Nliana pada 10:54 PM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum

"Tuhan hilangkan kita matahari sebab nak hadiahkan pelangi yang cantik dekat kita"[Errr...Betul ke?Aku pun confuse]


Syukur, Alhamdulillah. Result semester terakhir memang mabelesssssssssssssssss. Thesis aku dapat A-. Memang tak jangka langsung. Berbaloi la usaha aku selama ni kan. Memang tersangat bersyukur.


Bersyukur jugak sebab praktikal pun dapat A. Aku memang risau sangat sebab ex bos aku, si singa betina tu bagi sikit je markah dekat aku. Memang dasar la singa betina tu. Tapi, ape la yang ade pada dia? Macam la dia berkuasa atas segalanya. Kau memang silap la pompuan kalau kau ingat kau boleh dajalkan result praktikal aku.

Tuesday, June 28, 2011

Takde Perasaan Dah

Hasil perahan otak Nliana pada 7:44 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum. Diharapkan semua yang membaca blog aku ni sihat. Aku tengah demam sekarang ni. Secara tiba2 pulak tu demam. Takde simptom2 langsung. Sampai sekarang ni pun asyik batuk2 je. Sampai semput dah ni ha. Dah lama pulak tu tak demam macam ni.



Berbalik tajuk kat atas tu. Aku dah takde perasaan dah. Aku tulis entri ni disebabkan perbualan telefon dengan Abang Amir.

Dia: Abg saje la call adik. Mana la tau kan hilang rindu adik dekat abg
Aku: Erkk. Rindu? Adik tak rase pape pun. Biase je. Adik dah takde perasaan la abg.
Dia: Aik? Apsal pulak adik abg ni? Frust bercinta lagi ke?
Aku: Eh, bila masa pulak adik bercinta?


Ok, dah la sikit2. Aku memang dah takde perasaan sekarang ni ow. Entah la. Mungkin disebabkan drama2 bersiri yang jadi sebelum ni. Aku seriously dah tak paham ape makna setiap perasaan tu. Rindu? Sayang? Cinta? And etc. Ape tu? Dalam hati aku sekarang dah takde wujud perasaan tu rasanya. Keadaan yang memaksa. Dan aku hanya merelakan. Mungkin ini jalan yang terbaik untuk aku buat masa ni. Siapa tau kan?


Kadang2 kita merasakan yang hidup ini sangat tak adil. Tapi kita tak tau hikmah yang ade di sebalik semua yang terjadi dekat kita. Rahsia Tuhan tu tersangatlah luas. Kita tak tau ape yang Dia rencanakan untuk kita. Semua yang terjadi adalah ujian. Tuhan tak akan uji kita dengan sesuatu yang di luar kemampuan kita. Dia tau yang kita mampu, sebab tu Dia uji kita. Itu tandanya Dia sayang kita.


Segala apa yang berlaku sebelum ini dah mampu menjadikan aku seorang yang mampu menerima kenyataan. Aku hanya mampu mendoakan dari jauh kebahagiaan orang2 yang aku sayang selama ini. Siapa aku untuk menghalang mereka dari bahagia dengan insan2 yang dah mereka pilih? Aku takde hak langsung. Aku harus melepaskan mereka mencari dan mengecapi kebahagiaan mereka sendiri. Aku memang jahat kalau aku ade perasaan cemburu walau sedikit pun. Siapa aku nak cemburu?


Ok, sekarang aku dah mampu nak buang semua perasaan tu jauh2. Walau kadang2 kenangan2 dulu kembali, semua itu hanyalah kenangan. Kenangan untuk kita ingat bukan untuk kita buang. Cuma kita janganlah hidup dalam kenangan. Tak ke mana pun hidup kita nanti.


Aku harus kuat menempuhi hari2 aku. Aku ada tanggungjawab dan aku harus jalankan tanggungjawab aku tanpa memikirkan benda2 yang tak berapa nak penting. Aku harus teruskan hidup.


Kata2 kawan2 aku;
  • Bukan ke orang kata; "save the best for last"
  • Single doesn't mean you're loser but it more likely that He's saving you for someone special
Aku kata; "Ok pe single. Takde la banyak sangat buat dosa"



[Owh, ye. Orang jauh dah nak balik Malaysia. Dah lama tak jumpa dia. I miss him. Rindu zaman dulu, belajar sama2 dekat library masa nak final exam. Aku tak lupa kau la, dude!!! Balik cepat ok. Ada masa boleh la jumpa kau.]

Sunday, June 19, 2011

Free Earphone...Lagi

Hasil perahan otak Nliana pada 11:19 PM 2 insan berkata-kata



Tarikh tutup:
1 Julai 2011



Nak join klik banner

Second Giveaway-Shawls @ Flowergenuine

Hasil perahan otak Nliana pada 11:10 PM 0 insan berkata-kata





Tarikh tutup:
20 Jun 2011


Nak join klik banner

Random Giveaway by Eila Ratu

Hasil perahan otak Nliana pada 11:07 PM 1 insan berkata-kata












Tarikh tutup:
N/A



Tag:
My followers-join tau




Nak join klik banner









GiveAway Gugu Gaga

Hasil perahan otak Nliana pada 10:55 PM 0 insan berkata-kata




Tarikh Tutup:
15 Julai 2011




Tag:
My followers



Nak join klik gambar ok

2nd GA fieza79-FM from Genting

Hasil perahan otak Nliana pada 10:50 PM 0 insan berkata-kata



Tarikh tutup:
30 Jun 2011

Saturday, June 11, 2011

Kami Kaki Blogging

Hasil perahan otak Nliana pada 3:02 AM 3 insan berkata-kata


Tag:
My followers



Closing date:
2/7/2011



More info:
CLICK HERE

Aku Masih Berjaga

Hasil perahan otak Nliana pada 2:42 AM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum dan selamat pagi. Adoiiiiiiiiiiiiiiiii[tiru zizan nye style] MySpace. Dah la tadi dua kali jugak terdengar bunyi pelik2 kat luar rumah. Eiiii, seram!!!MySpace. Ok, aku memang penakut tapi buat2 berani MySpace



Kebosanan la duduk kat rumah takde buat apa ni. Makan, tido, fb, blog, tengok muvie Hantu Kak Limah. Huh!!! Sangat tak berkembang minda aku ni. Kerja pun tengah cari ni. Dah berapa banyak aku apply tapi setakat ni takde rezeki pun lagi.



Minggu depan nak kena menjejakkan kaki semula dekat Nilai. Ingatkan last month la kali terakhir nak berpijak kat bumi Nilai. Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii[tiru zizan lagi]. Nak present ape entah nanti. Setakat nak present tu boleh la tapi bila sampai kat part Q & A tu memang lomah lutut den ni ha. Lantak la kan. Lagi pulak research aku tu pun dah siap lama, 5 bulan lebih dah. Aim aku nak present ni semata2 nak bagi dapat markah je untuk cover markah2 lain. Mana tau ada rezeki dapat la A- ke kan. Aku memang tak mngharapkan A pun sebab memang rasa macam tak layak.



[Oh ya. Dia sudah kembali single. MySpace Suka hati aku tau. Hari tu beria2 letak status 'in a relationship' tapi tup2 tak lama lepas tu dah 'single' balik.MySpace. Gelak jahat. Aku suka tau!!!!!"Ku menunggu, menunggu kau putus dengan kekasihmu"MySpace]

Wednesday, June 8, 2011

Rasa Macam Jumpa Alien

Hasil perahan otak Nliana pada 12:07 PM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum. Salam sejahtera. Terpunya perasaan nak mengupdate blog hari ni. Semata-mata nak melepaskan apa yang tersirat dalam kepala otak ni.


Semalam keluar dengan adik and her boyfriend and also with my ex. Huh!!! Sangat tidak menyangka yang aku sanggup bersetuju dengan idea adik aku tu. Sememangnya kalau boleh aku nak mengelakkan diri dari bertemu dengannya kembali. Aku tak rela la tapi entah kenapa la aku setuju je dengan idea adik aku tu.


Tapi kalau nak diikutkan memang la dia yang in the first place nak jumpa aku atas alasan dah lama tak jumpa aku. Yela, memang dah lama. Nak dekat dua tahun la jugak. Eh salah, memang dua tahun dah pun. Wah!!! Macam tak percaya je, dua tahun aku single.


Aku try jugak nak cakap something dengan dia tapi entah la terasa macam ada je yang menyekat. Tak terluah langsung. Rasa macam yang duduk sebelah aku tu space alien je tau. Sumpah tak tipu. Macam langsung tak terasa yang dia ada kat sebelah aku. Macam yang kat sebelah aku tu entah mana2 mamat yang tiba2 sesat dan duduk sebelah aku. Padahal aku dengan dia sangat rapat la jugak since kenal dia masa darjah 5. 1999 sampai 2009. 10 tahun tu. Tapi disebabkan something, 10 tahun tu dah macam tak bermakna. Memang sangat tak bermakna. Aku macam dah tak kenal dia. Bukan aku saja, kawan baik dia pun dah macam tak kenal dia. Oh, dia tu siapa nak perli2 atau nak jealous aku baik dengan bestfriend dia. Suka hati aku la nak baik dengan anyone yang aku nak. Apa hak dia nak cakap macam tu semalam. Ikutkan baran nak je aku bagi mamat tu semalam.


"Mintak maaf la banyak2. Aku dah tak dapat nak terima kau lagi dah. Baik sebagai kawan mahu pun lebih dari itu. Hati aku dah tertutup buat kau. Dah takde tempat untuk kau dalam hati aku. Masa yang dah berlalu tu memang sangat indah bagi kita. Tapi takde apa yang tertinggal untuk kita sekarang. Kau kata kau sayang. Maaf la, aku dah tak lagi faham sayang tu apa. KITA BUKAN LAGI KAU DAN AKU YANG DULU"

Thursday, April 7, 2011

I Am Gonna Miss Her

Hasil perahan otak Nliana pada 10:01 PM 1 insan berkata-kata






[Thanks Encik G]


Assalamualaikum
Macam mana dengan hari korang semua?
Ok ke KO?
MySpace
Hari ni tersangat banyak la kerja kat office tu
Dan my big boss pulak masuk agak awal hari ni
Mata dah tak larat nak bukak dah tadi
Walaupun ke sana ke mari tak berhenti2
MySpace
Poyo je minah ni
Emy (rakan sebilik) lagi la
Muka macam disaster gila
Tengah2 dok buat kerja tiba2


Emy: Yana, suka tak makan kek secret recipe?
Me: Suka je, nape?
Emy: Kalau pukul 3 sampai 6 dapat free hot drink kan?
Me: Yup



Lepas tu kitorang sambung buat kerja since tiba2 big boss lalu kat sebelah
Muka gila cover plus kusyuk nak mampus
Pekerja yang berdedikasi la katakan
MySpace
[Sila gelak sebab semua ni hanyalah poyo belaka]
Bila jam menunjukkan pukul 5.28 petang
Aku dengan bestnya g jumpa big boss


Me: Kak A**, ade pape lagi tak?
Kak A**: Takde la kot
Me: Ok, kitorang balik dulu la eh. Bye Kak A**
MySpace
Muka happy sebab boleh balik




Ada lagi dialog


Emy: Yana, diorang sume dah balik eh?
Me: Aah, dari tadi lagi
Emy: Yana sorang2 la kan?Ada nak rushing g mana2 x?
Me: Takde la plak. Balik umah terus la kot
Emy: Jom Emy nak bawak g Secret Recipe
Me: Owh, cantik r. Jom2 cepat. Nanti tak sempat dapat free hot drink.



Kitorang g SR kat Giant Kelana Jaya sebab Emy ada nak beli barang
Lama gila kot kitorang dok melepak kat SR
Nak dekat sejam lebih
Macam2 cerita keluar
Kesian sangat tengok muka Emy tadi
Sangat2 disappointed dengan my big boss
Memang sangat tak patut pun dia buat macam tu
Macam dia sangat tak menghargai apa yang Emy buat
Macam tak cukup je lagi apa yang kitorang dah tolong dia
  • Balik malam la. Pernah je dalam seminggu tu kena balik lambat. Nasib baik ada Emy. Nasib baik dia nak tumpangkan sampai OU. Lepas ni Emy dah takde, kena balik sorang2 la jawabnyaMySpace
  • Kerja berlambak la. Ikut suka hati dia je nak bagi kerja time bila. Kadang2 dah pukul 4 lebih pun dia main suka hati bagi kerja banyak2. Pagi2 time kitorang takde kerja apa tak mau bagiMySpace
  • Siap kena maki hamun lagi. Lambat sikit kena marah. Silap sikit kena marah. Kadang2 dia yang silap cakap lepas tu kitorang jugak yang kena marah. Kalau apa2 pun mesti dia akan cari salah kitorang. Dia nak menang je. Tak nak mengaku salah langsung. Tak pernah la kata selama apa yang kitorang buat ni dia puas hati MySpace


To Emy,
Thanks pasal tadi [macam la dia tau blog aku]
Lepas ni mesti rasa sunyi sebab Emy takde lagi kat situ
Dulu masa bosan2, masa stress, masa bengang dekat Kak A** Emy ada
Lepas ni Emy dah takde
Nak mengadu dekat sape?MySpace
Nak harapkan staf yang baru masuk tu MySpace
Sangat tak best sebab dia lelaki
Thanks sebab selalu tumpangkan aku balik
I am gonna miss you Emy
MySpace


Saturday, April 2, 2011

Putus Cinta

Hasil perahan otak Nliana pada 5:21 PM 2 insan berkata-kata







Hancur hatiku, mengenang dikau
Menjadi keping-keping, setelah kau pergi
Tinggalkan kasih sayang,
yang pernah singgah, antara kita
Masihkah ada, sayang itu
[Aku cinta kau dan dia]





Assalamualaikum
Selamat petang
MySpace
Korang semua tengah buat apa petang2 ni?
Guwa satu hari ni cuma mengadap Encik Asus kesayangan je

MySpace
Nak keluar tapi sorang2
Bosan lak
Almaklum la kan, takde sape2 nak teman
MySpace




Sape kat sini pernah putus cinta?
Sila angkat tangan macam saya



Lumrah kot kan putus cinta dalam dunia ni
Aku sendiri pun dah beberapa kali jugak ada pengalaman macam ni
Sampai kan rasa malas dah nak bercinta
[Tapi sampai sekarang jugak masih mengharapkan seseorang MySpace]



Why so sudden aku buat entri pasal ni?
Baru je lepas chat dengan kawan baik aku kat facebook
Baru putus cinta minah tu
Last week aku yang kecewa, minggu ni dia pulak
MySpace
Apa la nasib badan






Tapi bagi aku dia still ada chance untuk baik balik dengan pakwe dia tu
Sebab pakwe dia takde sape2 pun and bukan sebab orang ketiga diorang clash
Tak macam aku ni
Walau apa pun yang aku buat tetap tak dapat nak ubah ape2 setakat ni
Yela
Dat girl dah buat dia fall in love walaupun diorang baru je kenal
Aku ni yang dah lama suka kat dia pun dia tak perasan semua tu
Dah setahun lebih kot aku kenal dia tapi dalam masa yang sangat lama tu dia still tak dapat nak rasa




Mungkin tu dah ditakdirkan
Setiap yang terjadi ada sebab yang kita tak tau kan
Kita harus terima dengan hati yang terbuka, dengan ikhlas
Kadang2 apa yang kita nak tak semestinya kita dapat kan?
Kata orang, benda yang kita susah nak dapat tu la yang kita akan hargai sangat2
Betul tak?
Yela kan, kita bersusah payah nak dapatkan benda tu
Takkan kita tak nak hargai pulak kan?
Lagi pulak
Ada orang pernah cakap
"I bukan tak nak bercinta...Tak kisah la dengan U ke atau sape2 pun la...Bukannya apa, kalau ditakdirkan yang bukan jodoh kita berdua, kita tetap takde jodoh kan?Malas la nanti tiba2 clash lepas tu frust"
Betul jugak kan?




Apa aku buat bila putus cinta?[Atau lebih tepat lagi cinta tak kesampaian]
  1. Jangan baca langsung novel cinta. Sebab novel cinta ni selalu happy ending. Lepas tu pulak, before happy ending tu mesti ada scene2 yang sedih ke ape ke kan. Ditakdirkan pulak lebih kurang macam kisah sedih korang, nanti mesti korang akan teringat2 balik. Bila dah teringat balik mesti nanti korang akan nangis. Huh!!!Sangat membuang air mata tau tak?
  2. Jangan tengok movie or drama pasal cinta. Lebih kurang macam kat atas jugak kot. Tengok la cartoon ke, cite aksi yang lawan2 ke, cite perang ke baru la layan. Macam aku dulu suka jugak la tengok cite2 cinta ni. Last2 sekarang ni layan Power Rangers je. Tak pun layan je Jozan ke. Hilang jugak serabut dalam otak ni.
  3. Jangan tengok couple lain. Yang ni amatlah bahaya sekali sebabnya nanti korang akan teringat saat2 indah bersama orang yang pernah korang sayang. Lepas tu nangis lagi. Korang tengok alam semesta lagi best tau.
  4. Yang paling penting, banyakkan berdoa tau. Solat jangan tinggal[peringatan untuk diri sendiri jugak]




Jadi
Janganlah frust menonggeng kalau putus cinta
Bak kata kawan aku
"Kumbang bukan sekor"
Kawan yang lain pulak kata
"Nanti U jumpa la your prince one day. Don't worry"
Hidup tetap perlu diteruskan
Yang berlalu biarkan berlalu dan kalau boleh jangan biarkan berulang kembali
Kita seharusnya tabah dengan apa jugak yang berlaku
Jangan terlalu menurut perasaan bila dah putus cinta
"Ikut hati mati, ikut rasa binasa"

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review