Monday, February 28, 2011

Contest Aku & Lagu

Hasil perahan otak Nliana pada 11:59 PM 56 insan berkata-kata




Salam
Entri baru lagi
MySpace



Ok la
Memandangkan sebelum ne ai ada announce nak buat contest kan
So, inilah dia
MySpace




Syarat2 penyertaan:
  1. Follow la blog ai yang tak seberapa ne...Bukannya apa, taknak bagi uollsss semua terlepas sebarang announcement je...
  2. Letak tajuk "Contest Aku & Lagu"...Dalam entri tu uollsss kena cerita la lagu apa yang uollss suka dan kenapa uollss suka lagu tu...Panjang mana tak kesah...Ikot kreativiti uollss la
  3. Copy dan paste banner kat atas tu dan linkkan
  4. Tinggalkan link uoolsss kat ruangan komen...Senang ai nak jejak nanti...Dekat shoutbox tak boleh ye...Takut nanti ai terlepas pandang
  5. Tag la seberapa ramai yang uolls nak ok
  6. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 28 Feb 2011
  7. Syarat tambahan, sila tinggalkan link uoolss kat Mister Linky tu dan letakkan skali number uoolss ye(pada yang dah join xpe, dikecualikan)




Hadiah:
Topup
Bergantung kepada berapa banyak orang yang join contest ne dan jugak berapa orang pemenang yang ai akan pilih
Tapi jangan risau la uolls
Tak kan ai nak bagi hadiah topup RM5 je kan




Pemenang:
Ai akan pilih entri yang sangat meninggalkan kesan jauh ke dasar lubuk hati ai ne...So, maksudnya sorang pemenang jela kan tapi kalau ada banyak cerita yang memikat hati ai ne, ai akan pilih maksimum tiga orang



Jom la join ramai2!!!!!






Untuk pertama kali, ai nak tag:
  1. Fatin
  2. Aten
  3. Qaseh Dalia
  4. Ezzat

Tamat Sudah

Hasil perahan otak Nliana pada 12:30 PM 7 insan berkata-kata








[Thank you Encik G]




Assalamualaikum semua
Hari ni 28/2/2011 kan?
Maka Contest Aku & Lagu pun tamat la dengan jayanya
Thank you kepada semua yang join
Result akan keluar dalam minggu ni jugak
Jangan risau ye
Nanti korang boleh check list names kat bawah ni ye
Good luck!!!








Senarai nama peserta:
  1. Lynnmafia80
  2. Noor Fatin
  3. Chocochoky
  4. Emas Putih @ Uzu
  5. Miss Ran
  6. Farasakura
  7. Miss Mucuk!
  8. Aq Islam
  9. Zubir Othman
  10. Nanae
  11. Cute Mum
  12. Mama Zharfan
  13. Are-tia
  14. Aien Ahmad
  15. Hana Kirana
  16. my shaizhar blog contest
  17. Ammelia Roslan
  18. Eaz
  19. Nadratul
  20. Akma
  21. Et
  22. Harisu-sama
  23. Farihan
  24. Putrimummy
  25. Nana
  26. Fadzillah
  27. Eb Ezrin
  28. Lissa
  29. Pieyaris
  30. littlemyrashmallow
  31. Udin
  32. Hezrina
  33. Oya
  34. Ika Puk Puk
  35. Cik Eliza
  36. Lya
  37. Dyahaha
  38. Cik Aen
  39. Ct Arina
  40. Nabila
  41. Athirah



Kalau ada nama yang tertinggal, sila tinggalkan komen ye



Saturday, February 26, 2011

CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography

Hasil perahan otak Nliana pada 12:10 AM 0 insan berkata-kata




Lumayan kau
Sape nak bagi free oi
Dari pagi sampai petang pulak tu



Okeyh
Sebab2 kenapa aku perlu menang:
  1. Aku memang suka bergambar walaupun hasil gambar tu tak cantik mana pun. Well, I am not photogenic. Uhuhuhu. Sangat sedih. Sebab tu la tak de sape pun sudi nak ambil gambar aku kot
  2. Aku jeles gila la tengok orang lain ambil gambar best2. Nak suruh orang lain ambilkan, digital camera aku cap ayam je. Nasib baik ada photoshop. Boleh gak edit2 kasi cantik. Dulu ada la sorang tu pernah ambil gambar aku tapi sekali tu jela. Mesti orang tu menyesal kot bawak beg kamera yang berat tu tapi gambar2 aku gila tak menarik. Aku malu kot time tu. Nak mintak dia ambil lagi tapi malu la. Jeles tau aku tengok dia ambil gambar pompuan lain
  3. Bukan senang orang nak bagi free. Aku tak nak la lepaskan peluang ni. Mana la tau ada rezeki kan
  4. Aku memang ada kat KL!!!



Tema:
  • Kalau couple, aku mana ade pakwe lagi. Lain la kalau orang tu sudi jadi pakwe aku jap
  • Dengan kawan2 pun ok jugak sebab aku dah nak habis belajar bulan 5 ni. So, boleh la buat kenangan kan gambar2 tu. Lepas ni semua orang akan bawak haluan masing2 kan. Nak lagi menarik, boleh tak ambil gambar aku konvo bulan 12 nanti kot (itu pun kalau menang la kan)



Tarikh tutup:
1/4/2011




Tag:
Followers aku sekalian

Friday, February 25, 2011

Mak Dara 1st Giveaway

Hasil perahan otak Nliana pada 11:54 PM 1 insan berkata-kata


Join GA dari Mak Dara yang fofular habis ni
Hadiah pun best tau
Tarikh tutup:
3/3/2011



Tajuk drama yang aku fikir dan memang sah aku setuju

"Menanti Sinar"

Ni la tajuk cerpen/novel/cerita yang aku dah tulis sebelum ni
Tapi baru part 1 jela
Tak sambung2 sampai sekarang
Idea banyak tapi malas nak menaip panjang2





Tag:
Followers guwa la

Ct Arina 1st GiveAway

Hasil perahan otak Nliana pada 11:34 PM 1 insan berkata-kata





Hadiah:
Misteri dia kata




Tarikh tutup:
Bila2 yang dia suka




Tag:
Sapa2 yang suka




Nak join klik banner

Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!

Hasil perahan otak Nliana pada 11:24 PM 1 insan berkata-kata










[Comelnya baby ni...Macam nak cubit2 je pipi gebu dia tu]







Hadiah:
Barang Avon + Hadiah misteri



Tarikh tutup:
22/3/2011



Nak join klik banner


Mata Cantik Giveaway

Hasil perahan otak Nliana pada 9:04 PM 1 insan berkata-kata












Banyak betul Cik Fatin ni tag aku join contest dengan ga
Berpinar2 mata aku tau Fatin
Sebab aku sayang hang, aku buat okeyh




Hadiah:
Eyeliner Noor Kajal untuk 5 orang je




Tag:
Followers guwa




Tarikh tutup:
10/3/2011



Puan penganjur, saya nak eyeliner tu tau
Eyeliner saya dah jahanam




Nak join klik banner






Wednesday, February 23, 2011

Contest Senyum Paling Ceria

Hasil perahan otak Nliana pada 11:46 PM 0 insan berkata-kata










Jom la tengok
Betapa cerianya kami senyum
MySpace








Tempat kejadian:
9th Avenue


Masa kejadian:
Bulan puasa tahun lepas


Sebab kejadian:
  1. Sangat gembira sebab kami memang sentiasa bergembira bila nak ambil gambar
  2. Sedang menanti tok bilal nak azan maghrib
  3. Gembira sebab dapat bergambar dekat 9th Avenue yang baru siap (padahal tak nampak pun kan)



Tag:
Followers guwa sila buat ok





Tarikh tutup:
31/3/2011




Hadiah:
Sangat lumayan guwa cakap lu






1st GiveAway Sayangku Faish

Hasil perahan otak Nliana pada 11:22 PM 1 insan berkata-kata







Tarikh tutup:
25/2/2011




Tag:
apple sweet




Hadiah:
Untuk 30 orang yang bertuah




Nak join klik banner

Tuesday, February 22, 2011

Thank You Soooooo Much!!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 11:45 PM 0 insan berkata-kata











Thank you so much dear for yesterday
I've troubled you a lot
Even the day before there was something wrong
But you were there for me
I don't know what else to say
Thank you again!!!
And
I miss that BLA XXXX again
MySpace

Give Away dari Magrib!

Hasil perahan otak Nliana pada 10:22 PM 5 insan berkata-kata











  • Kena tag dengan Fatin
  • Hadiah dari Singapore
  • Tarikh tutup: 28/2/2011
  • Tag: misz aen
  • Nak join klik banner

Jom Join Faceblog

Hasil perahan otak Nliana pada 5:02 PM 0 insan berkata-kata




SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH








Nak join klik gambar

Bloglist Sahabat BPM

Hasil perahan otak Nliana pada 4:42 PM 1 insan berkata-kata








Pengasas BPM:
Encik Azman Roslan



Sebab nak masuk dalam bloglist BPM:
  • Sudah tentu la nak promote blog yang tak seberapa ni
  • Nak tambahkan kenalan bloggers
  • Nak terjah blog lain dengan bestnya



Jom la join beramai2 selagi tak ditutup ok
Nak join klik banner

Sunday, February 20, 2011

Nak buat bloglist baru

Hasil perahan otak Nliana pada 2:14 AM 2 insan berkata-kata




Selamat pagi Ahad
Short entri je pagi2 buta ni
Selepas tamat je Contest Aku Dan Lagu tu aku ingat nak buat segmen baru la pulak
Nak buat bloglist baru
Ada sapa2 nak join tak?

Hopefully dapat sambutan la ye

Saturday, February 19, 2011

Aku Suka Baca Buku

Hasil perahan otak Nliana pada 10:28 PM 0 insan berkata-kata





[Baru beli semalam dekat Kinokuniya KLCC-RM20]







Novel
Novel cinta lagi? Kenapa mesti novel cinta?
Aku pun tak faham kenapa tangan aku cepat je mencapai novel ni masa jalan2 kat dalam Kino semalam
Sedangkan aku dah pun berikrar pada diri sendiri yang aku TAK AKAN BACA NOVEL CINTA LAGI
Sebab?
Aku dah muak membaca kisah2 cinta yang happy ending

Atas alasan?
Kisah cinta aku tak dak pun yang happy ending
Semua sad ending je
Guwa jeles dengan watak2 dalam novel tu
Novel, khayalan penulis semata2 je kot kan?
Mungkin, tapi kadang2 ada novel yang aku baca mengingatkan aku pada orang2 yang pernah mencintai aku dan juga yang aku cintai
Tak boleh la nak ingat2 balik kisah2 cinta yang tak kesampaian ni
Make me sick you know
Kan dulu ada someone yang tak bagi aku beli novel

Dia cakap membazir je beli
Ok
Mungkin lepas ni aku tak akan beli dan baca novel cinta lagi
Tapi seriously

Novel ni memang sangat best
Cuma aku tak menghayati sangat sebab ada part2 dalam novel ni yang sama dengan kisah cinta aku
Guwa nangis kot baca
MySpace
Kalau sapa2 yang masih belum beli dan baca
Beli dan baca la

Walaupun novel ni publish tahun lepas
Gila ketinggalan zaman aku kan
Whatever
MySpace
Ni blog penulis buku ni
Khutub Pingu









Buku2 kat atas ni pulak beli masa kat Tesco Mutiara Damansara
Buy 5 free 1
Buku2 ni aku beli dengan harga RM18/book
Aku memang pantang tengok buku2 yang tengah sale
Sama pantang jugak bila tengok baju dengan kasut yang tengah sale kat shopping complex
Rambang mata jugak masa nak pilih buku2 ni

MySpace
Almaklumlah
Buku omputih ni kan memang mahal
Sekali dah jumpa yang murah baik beli banyak2 kan
Bila entah nak habiskan buku2 ni semua
Asal balik keje je mesti aku mengadap laptop
Bukak FB main CityVille

MySpace
Tapi memang tak dapat dinafikan lagi
Aku memang suka baca buku

Sebab tu la kena pakai mata lagi sepasang
MySpace
Masa sekolah rendah tu tiap2 minggu ayah aku bawak p library
Tak cukup lagi p library, aku pinjam kat library bergerak yang datang
kat taman aku every Sunday kalau tak silap
Dah tu pulak, tiap2 kali rehat mesti lepak kat library
Almaklumlah masa sekolah rendah dulu aku librarian
Masa sekolah menengah pun sama
Tapi masa Form 1 jela kot
Tiap2 hari p library dan pinjam buku
Sampai librarians kat situ semua kenal aku
Gila!!!
Bajet glemer la tu kan?
MySpace

Cuma after Form 1 tu la dah kurang minat aku nak membaca
Tak pasti la sebab apa
Bila dah masuk u
Mula dah start baca benda2 macam dalam gambar ni
Digital Camera tu aku beli kalau ada isu yang best2 je
Tapi Dara tu every month aku akan beli













Ni adik-beradik Men are From Mars Women are from Venus
Beli dekat MPH One Utama jugak masa ada promotion minggu V-Day
Aku beli sebab murah
RM69.90 je
Kalau beli satu2 mau dalam RM100 kot
Cuma satu je lagi yang takde dalam koleksi
Mars and Venus in the bedroom kot
Macam awal je lagi nak baca yang tu

MySpace







Ni lagi satu
Baru baca 23 muka surat
Aku beli kat MPH One Utama
Diskaun 50%
Kalau tak haram aku nak beli
Aku tak faham sangat cerita ni sebab dia cerita pasal perang2
Susah jugak la otak aku nak digest
Bila la entah aku nak habiskan buku2 ni semua





P/S:
Jom baca buku

ceq nak join bloglist tomatokering

Hasil perahan otak Nliana pada 3:50 PM 2 insan berkata-kata












Join bloglist lagi!!!
Kali ni join tomatokering pulak
tomatokering?
MySpace
Macam mana rupa tomato bila kering eh?
MySpace
Guwa gurau je ye cik tomato
Jangan tacing2 sama guwa tau
MySpace




Cik tomato suruh kritik
Tapi aku mana la reti nak kritik macam juri2 AF tu
Nak kritik apa ye?
MySpace
Tak tau
Tak dak idea
MySpace
Tapi Happy Tree Friends tu aku suka
MySpace



Kisah Aku Dan Dia #1

Hasil perahan otak Nliana pada 1:55 PM 3 insan berkata-kata





[Mintak dengan tak malunya dekat Encik G
]









Lately ni selalu sangat teringat kat dia
Entah dia ingat kita ni ke tak la
MySpace
Tapi teringat dialog dalam cerita Hantu Kak Limah
"Kalau kita teringat kat dia, dia pun teringat kat kita"
Semoga saja memang betul la dialog ni




Malam2 mesti mengalir je air mata sebelum nak tidur
MySpace
Tak tau la kenapa
Semalam tiba2 tersentap jantung ni kejap
MySpace
Terus mesej dia sebab nak tau dia ok ke tak
Tapi sayang, dia tak balas pun mesej tu
Sayu je rasa, terus mengalir air mata lagi
Tapi takpe la, mungkin saja dia sibuk kan
Atau saja dia dah tido
Mungkin jugak kredit habis
Sekadar nak menyedapkan hati






Alkisah:
Masa minggu Chinese New Year tu banyak kedai tutup
Me and my housemate main redah je pegi kedai kat depan tu
Alih2 kebanyakan kedai memang tutup
Last2 beli barang kat 7e je
Masa nak ambil air, ternampak la air pink guava
Tak ingat pulak jenama apa
Terus ingatan ni melayang kat dia







Flashback:
Food Court KLCC-19 Jun 2010
Keluar pegi KLCC
Masa tu balik kampus sebab nak jumpa dengan supervisor
It was my turn untuk keluarkan duit since first time jumpa dia yang keluarkan duit
Dia pegi beli air, 2 perisa yang berbeza
Mango dengan pink guava
Terus saja tangan ni cepat je capai pink guava padahal memang hantu gila dengan air mango
Masa tengah sedap2 makan
"Sebenarnya saya suka air pink guava tu"
MySpace
"Erk, kenapa tak cakap awal2?"
Kalau la dia cakap awal2 mesti aku dah bagi air tu kat dia
"Tak pe la, lagi pulak orang yang belanja kan. Lagi pun, kalau nak boleh beli kat 7e"
Rasa bersalah la pulak, dah la aku yang belanja. Lepas tu main rembat je tak tanya dulu pun dia nak air mana
MySpace






Setiap kali minum air tu mesti teringat kat dia
Tapi bukan air yang beli kat 7e tu la
Sebab kadang2 kat sesetengah 7e aku cari tak jumpa pun
So, ada la pengganti air tu
Dah teraddicted dengan air ni





[Encik G yang bagi]



Really miss you



Friday, February 18, 2011

Jom Sertai Bloglist IR @ Blog Lebah

Hasil perahan otak Nliana pada 8:38 PM 1 insan berkata-kata



Mari2 orang kampung join Bloglist IR ni
COOL la blog lu brader
Jeles la tengok lu punya header tu
Siap gerak2 lagi
Lagi pulak boleh tambahkan kenalan bloggers kan?
Jom pakat join ramai2

Geng Blogger Gadis Semasa

Hasil perahan otak Nliana pada 8:19 PM 2 insan berkata-kata







Yeayyhhhh!!!
Jom2 para bloggers
MySpace
Opssss
Tapi untuk GADIS2 dan BELUM KAWEN je ye
Tak kisah la yang single ke, yang dok belajar lagi ke, yang dah bekerjaya ke
Anda dipelawa untuk join GBGS
Mari meriahkan geng ni ye




Sedikit review pasal blog beliau:
  1. Ada tutorial. Ai suka!!!Sebab tak pandai nak mendesign jadi kena tengok tutorial yang bloggers lain buat
  2. Blog ni sweet!!!Kaler pink siap ada love2 lagi. Menarik hati guwa MySpace



Victory Loves Preparation

Hasil perahan otak Nliana pada 6:20 PM 2 insan berkata-kata


MySpace
Wassup berasap!!!
Assalamualaikum semua
Diharapkan semua sihat2 belaka dan gembira hendaknya petang2 Jumaat ni
[tiba2 ayat skema - whatever MySpace]
Esok kan hari sabtu
WEEKEND!!!
HOLIDAY!!!

Sukanya la minah ni
MySpace
Bukan apa, esok tak dak training
MySpace





Okey
Tadi half day jugak la ai melepak melepuk kat KLCC
Sebab malas nak masuk office dan mengadap muka big boss ai tu
MySpace
Actually ai nak pegi jumpa my prospect client ye
Appointment pukul 2.30 tapi sampai kat KLCC punya la awal pukul 11 lebih
First step, pegi serbu TGV dulu la
Ingat nak tengok Yogi Bear tapi ada 3D je
So, out la
Speechless bila akak kaunter tu tanya nak tengok movie mana sebab dalam kepala otak ni memang nak tengok movie tu
Last2 tengok The Mechanic je
Best la jugak movie ni
Lagi pulak, just tengok sekali je trailer dia masa tengok Faster kat One Utama hari tu




Poster




Sinopsis movie ni :

The Mechanic Synopsis: Arthur Bishop (Jason Statham) is a ‘mechanic’ – an elite assassin with a strict code and unique talent for cleanly eliminating targets. It’s a job that requires professional perfection and total detachment, and Bishop is the best in the business. But when his mentor and close friend Harry (Donald Sutherland) is murdered, Bishop is anything but detached. His next assignment is self-imposed – he wants those responsible dead. His mission grows complicated when Harry’s son Steve (Ben Foster) approaches him with the same vengeful goal and a determination to learn Bishop’s trade. Bishop has always acted alone but he can’t turn his back on Harry’s son. A methodical hit man takes an impulsive student deep into his world and a deadly partnership is born. But while in pursuit of their ultimate mark, deceptions threaten to surface and those hired to fix problems become problems themselves.



Arthur Bishop (Jason Statham)
Tak kenal pun mamat ni
Entah sape2
Sumpah tak kenal
MySpace

Watak dia sangat cool dalam cerita ni

Guwa memang suka la lu brader!!



Steve (Ben Foster)
Yang ni pun guwa tak kenal
Bapak dia kena bunuh dengan Bishop
Jadi dia nak membalas dendam la tapi dia tak tau pun yang Bishop tu yang bunuh bapak dia mula2
Last sekali, dia bajet la dia dah bunuh Bishop dengan letupkan kereta masa kat petrol station
Padahal dia tak tau yang Bishop tu awal2 lagi dah prepare
Last2 mati la mamat perasan bagus ni
Ada hati nak lawan orang yang lagi experience dari dia






Satu benda yang ai belajar dari movie ni
"Victory Loves Preparation"
Macam yang si Bishop ni buat la
Dia dah prepare siap2, rapi pulak tu
Sampai Steve pun tak tau
Moral of the story
Kalau kita nak berjaya mesti la kita kena prepare betul2 kan
Strategi mau chantekkkk punya
Bukan main hentam keromo je [betul tak ejaan dia MySpace]
Baru la kejayaan tu akan menyusul kan3?
Kita memang boleh mengharapkan kita berjaya tapi tanpa usaha memang tak akan mendatangkan hasil
Betul tak?
Jadi
Walau apa saja yang kita kejar
Walau apa saja yang kita nak
Walau apa saja yang kita harapkan
Yang penting ialah PREPARATION
Semoga yang menulis ni pun akan mempraktikkan benda yang sama


Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review