Saturday, February 19, 2011

Kisah Aku Dan Dia #1

Hasil perahan otak Nliana pada 1:55 PM





[Mintak dengan tak malunya dekat Encik G
]









Lately ni selalu sangat teringat kat dia
Entah dia ingat kita ni ke tak la
MySpace
Tapi teringat dialog dalam cerita Hantu Kak Limah
"Kalau kita teringat kat dia, dia pun teringat kat kita"
Semoga saja memang betul la dialog ni




Malam2 mesti mengalir je air mata sebelum nak tidur
MySpace
Tak tau la kenapa
Semalam tiba2 tersentap jantung ni kejap
MySpace
Terus mesej dia sebab nak tau dia ok ke tak
Tapi sayang, dia tak balas pun mesej tu
Sayu je rasa, terus mengalir air mata lagi
Tapi takpe la, mungkin saja dia sibuk kan
Atau saja dia dah tido
Mungkin jugak kredit habis
Sekadar nak menyedapkan hati






Alkisah:
Masa minggu Chinese New Year tu banyak kedai tutup
Me and my housemate main redah je pegi kedai kat depan tu
Alih2 kebanyakan kedai memang tutup
Last2 beli barang kat 7e je
Masa nak ambil air, ternampak la air pink guava
Tak ingat pulak jenama apa
Terus ingatan ni melayang kat dia







Flashback:
Food Court KLCC-19 Jun 2010
Keluar pegi KLCC
Masa tu balik kampus sebab nak jumpa dengan supervisor
It was my turn untuk keluarkan duit since first time jumpa dia yang keluarkan duit
Dia pegi beli air, 2 perisa yang berbeza
Mango dengan pink guava
Terus saja tangan ni cepat je capai pink guava padahal memang hantu gila dengan air mango
Masa tengah sedap2 makan
"Sebenarnya saya suka air pink guava tu"
MySpace
"Erk, kenapa tak cakap awal2?"
Kalau la dia cakap awal2 mesti aku dah bagi air tu kat dia
"Tak pe la, lagi pulak orang yang belanja kan. Lagi pun, kalau nak boleh beli kat 7e"
Rasa bersalah la pulak, dah la aku yang belanja. Lepas tu main rembat je tak tanya dulu pun dia nak air mana
MySpace






Setiap kali minum air tu mesti teringat kat dia
Tapi bukan air yang beli kat 7e tu la
Sebab kadang2 kat sesetengah 7e aku cari tak jumpa pun
So, ada la pengganti air tu
Dah teraddicted dengan air ni





[Encik G yang bagi]



Really miss you



3 insan berkata-kata:

chocochoky said...

akak ! sedihnya la, dayah pon teringat kat kawan ygv sorg ni, dulu selalu je msj..

NOOR FATIN said...

aku rasa kalau dia muncul dalam mimpi kita, dia mst teringatkan kita..

Noor Liana said...

dayah: akak tga bersedeyh...uhuhuhu...hurm...sedeyh kan bila org yang baik and rapat ngan kita tiba2 senyap...mcm kita ada buat salah je

fatin: hurm...lama dah tak mimpi dia...confirm dia lupa kat aku...uwaaaaaaaaaaaaa....sedeyhnya

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review