Friday, February 18, 2011

Victory Loves Preparation

Hasil perahan otak Nliana pada 6:20 PM


MySpace
Wassup berasap!!!
Assalamualaikum semua
Diharapkan semua sihat2 belaka dan gembira hendaknya petang2 Jumaat ni
[tiba2 ayat skema - whatever MySpace]
Esok kan hari sabtu
WEEKEND!!!
HOLIDAY!!!

Sukanya la minah ni
MySpace
Bukan apa, esok tak dak training
MySpace





Okey
Tadi half day jugak la ai melepak melepuk kat KLCC
Sebab malas nak masuk office dan mengadap muka big boss ai tu
MySpace
Actually ai nak pegi jumpa my prospect client ye
Appointment pukul 2.30 tapi sampai kat KLCC punya la awal pukul 11 lebih
First step, pegi serbu TGV dulu la
Ingat nak tengok Yogi Bear tapi ada 3D je
So, out la
Speechless bila akak kaunter tu tanya nak tengok movie mana sebab dalam kepala otak ni memang nak tengok movie tu
Last2 tengok The Mechanic je
Best la jugak movie ni
Lagi pulak, just tengok sekali je trailer dia masa tengok Faster kat One Utama hari tu




Poster




Sinopsis movie ni :

The Mechanic Synopsis: Arthur Bishop (Jason Statham) is a ‘mechanic’ – an elite assassin with a strict code and unique talent for cleanly eliminating targets. It’s a job that requires professional perfection and total detachment, and Bishop is the best in the business. But when his mentor and close friend Harry (Donald Sutherland) is murdered, Bishop is anything but detached. His next assignment is self-imposed – he wants those responsible dead. His mission grows complicated when Harry’s son Steve (Ben Foster) approaches him with the same vengeful goal and a determination to learn Bishop’s trade. Bishop has always acted alone but he can’t turn his back on Harry’s son. A methodical hit man takes an impulsive student deep into his world and a deadly partnership is born. But while in pursuit of their ultimate mark, deceptions threaten to surface and those hired to fix problems become problems themselves.



Arthur Bishop (Jason Statham)
Tak kenal pun mamat ni
Entah sape2
Sumpah tak kenal
MySpace

Watak dia sangat cool dalam cerita ni

Guwa memang suka la lu brader!!



Steve (Ben Foster)
Yang ni pun guwa tak kenal
Bapak dia kena bunuh dengan Bishop
Jadi dia nak membalas dendam la tapi dia tak tau pun yang Bishop tu yang bunuh bapak dia mula2
Last sekali, dia bajet la dia dah bunuh Bishop dengan letupkan kereta masa kat petrol station
Padahal dia tak tau yang Bishop tu awal2 lagi dah prepare
Last2 mati la mamat perasan bagus ni
Ada hati nak lawan orang yang lagi experience dari dia






Satu benda yang ai belajar dari movie ni
"Victory Loves Preparation"
Macam yang si Bishop ni buat la
Dia dah prepare siap2, rapi pulak tu
Sampai Steve pun tak tau
Moral of the story
Kalau kita nak berjaya mesti la kita kena prepare betul2 kan
Strategi mau chantekkkk punya
Bukan main hentam keromo je [betul tak ejaan dia MySpace]
Baru la kejayaan tu akan menyusul kan3?
Kita memang boleh mengharapkan kita berjaya tapi tanpa usaha memang tak akan mendatangkan hasil
Betul tak?
Jadi
Walau apa saja yang kita kejar
Walau apa saja yang kita nak
Walau apa saja yang kita harapkan
Yang penting ialah PREPARATION
Semoga yang menulis ni pun akan mempraktikkan benda yang sama


2 insan berkata-kata:

Nadia Mashuri said...

wah..
mcm best je..
ley la g tgk pulak lps ni..

Noor Liana said...

best!!!
not bad cite dia
ditambah pulak dengan actor dia slumber cool je
i suggest tgk la klo minat cite2 action

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review