Thursday, March 31, 2011

Realiti Bukan Fantasi

Hasil perahan otak Nliana pada 10:01 PM 4 insan berkata-kata



Assalamualaikum all
Tangan ni terasa gatal sangat nak update blog setelah sekian lama blog ni terbiar tanpa tuan
Mesti bosan kan korang?
MySpace
[Bajet macam ramai gila orang baca blog guwa kan]




3 bulan praktikal kat tempat sekian2
Macam2 kerenah orang aku jumpa
Ni nak cerita kat korang ni
Sekadar nak meluahkan apa yang terpendam jauh di dasar hati
MySpace




Cerita #1:
Tarikh: 28/3/2011
Tempat: Ofis guwa
Jam: 11++ AM



Abg I: Yang, tolong buat air jap
Me: [Homaigod!!!] Air ape?
Abg I: Buat la air ape2 pun...Teh O ke...Budak2 ni tengah break kejap
Me: [Erk!!!!] Teh O?
Abg I: Aah...Tengah sibuk ke?Keje tu nak kena siapkan sekarang ke?
Me: Yup...Jap lagi Abg A nak call balik so kena siapkan sekarang jugak la

















Apa jadahnya guwa nak kena tolong dia buat air pulak ni?
Sejak bila pulak guwa jadi Personal Assistant dia?
Yang guwa tertanya2
Dia tak tau ke yang kat ofis ni cuma wujud air kat bawah ni yang perlu dibeli pada harga RM2/sachet
Bapak mahal







Kalau minum kat mamak pun boleh dapat milo ais
And plus, I can't stand the smell
Sumpah tak tipu
Guwa memang tak tahan bau coffee and nescafe
Kalau bau je boleh pening2 gajah
MySpace
Kalau minum boleh pengsan terus
Lagi pulak, masa kitorang ada kelas tutorial dulu takde pulak orang yang nak tolong buatkan air untuk kitorang
Banyak cantik muka kambing jiran sebelah rumah bapak tiri pak cik angkat dia







Cerita #2:
Tarikh: 31/3/2011
Tempat: Ofis guwa lagi
Jam: 4++ PM



Aku memang tak tahan dengan sorang pompuan ni
Berbulu mata aku tengok gaya dia yang gedik mengalah aku
Aku memang pantang kalau ada pompuan yang gedik dia mengalahkan aku
Mentang2 la big boss dengan senior lain takde boleh pulak dia nak berlagak jadi boss eh
Rajin pulak dia hari2 datang ofis
Dulu nak tengok muka dia kat ofis tu pun jangan harap la
Baru je nak bersenang lenang kat dalam ofis tu tanpa gangguan
MySpace
Erghhhh
Guwa tengah marah ni!!!
Boleh pulak dia dok menggedik2 suruh buat itu la ini la
Kau bajet kau cun macam Heliza Helmi ke?








Ingat aku suka apa tengok muka gedik kau tu?
Bajet macam semua orang melt dengan gaya gedik kau tu la
Erghhhh
Ada jugak orang macam ni
Rasa macam nak bagi penampo je
MySpace





Lama lagi pulak tu nak kena mengadap muka2 orang2 yang sangat bermuka2 dekat ofis tu
Lagi 2 bulan!!!
MySpace
Oh Tuhan, tabahkanlah hati aku





Pictures cilok dari Encik G!!

Wednesday, March 23, 2011

Pernah Tak Terjaga Dari Tido Sebab Mimpi?

Hasil perahan otak Nliana pada 9:40 PM 3 insan berkata-kata

[Thank you Encik G]






Assalamualaikum
Lama jugak tak update blog ni
Mintak maaf dekat semua yang singgah kat blog ni ye
Sangat ketiadaan mood nak update
Sebab sangat makan hati dengan bos kat ofis tu
Tapi sekarang ni alhamdulillah
Bos tu dah ok sikit
Takde la dia nak marah2 tak ingat dunia macam dulu lagi
Kalau dia marah pun aku dah tak kisah dah
Marah la
Aku dengar telinga kanan lepas tu keluar telinga kiri
Lagi aku buat tak tau bila dia marah
Nasib kau la bos dapat assistant macam aku ni
Ok
Dah lari topik ni







Pernah tak korang terjaga dari tido sebab mimpi?
Tak kisah la mimpi someone ke something ke or ape2 jela
Selama ni aku hanya dengar je dari mulut seseorang yang dia selalu mimpi ex girl dia sampai terjaga dari tido and selalunya mimpi tu memang wanna show something kat dia
Dan selalunya memang something will happen just like ape yang dia mimpi tu
Now, that thing happened to me
Last week or last two weeks benda aku mimpi someone yang sangat aku sayang
T**n A********m
Dalam mimpi tu aku memang yakin dia
Aku tak nampak pun muka dia tapi aku memang kenal sangat suara dia
Then, aku terus terjaga dalam jam 4.30 pagi dengan keadaan yang sangat terkejut
Seriously, aku memang tak pernah mimpi sampai macam tu
But I was thinking; maybe that dream wanna show me something like
"Yes!!!That's it!!!That is what I really want!!!"
I really wanna tell him about that but he doesn't show up langsung kat FB
Nak mesej dia pun macam takut
Takut mengganggu
Yela, mana la tau dia penat keje ke kan
For the second time pun macam tu jugak
And for the third time masa tido semalam
Mimpi dia and terjaga around 5 lebih macam tu la
Aku tak pasti kenapa aku mimpi macam tu
Either it was a sign atau pun hanya sekadar mainan tidur
Tolonglah
Aku dah tak sanggup nak mimpi macam tu lagi
Sebab dia pun dah jadi milik orang



Saturday, March 12, 2011

Pemenangnya Ialah Dot Dot Dot

Hasil perahan otak Nliana pada 12:45 AM 6 insan berkata-kata

















[Thank you Encik G]





Assalamualaikum semua
Tertunggu2 kah anda semua result final contest guwa tu?
Guwa pun malas nak simpan lama2
Dah listkan top 10 tu pun guwa tak tau nak pilih yang mana satu
Jadi dengan baik hatinya guwa pilih 3 orang terus
3 orang ye
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
9) lya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
3) mama zharfan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
10) athirah



Kepada pemenang2, sila bagi number handphone korang ye
to
missyana88@gmail.com


Kepada yang tak terpilih jangan kecik hati pulak tau
Thanks for joining my contest





Sunday, March 6, 2011

Top 10 dulu ye...Pening Nak Pilih

Hasil perahan otak Nliana pada 9:22 PM 7 insan berkata-kata







Assalamualaikum
Maaf la kepada perserta contest semua
Mungkin ternanti2 result kan?
Maaf la sebab minggu ni agak sibuk berbanding minggu2 yang sebelum ni
Sekarang ni dah tukar kerjaya pulak
Jadi agak sibuk la
So, buat masa ni ai senaraikan top 10 dulu ye
Pening dah kepala nak pilih yang mana satu
Tunggu tau







  1. lynmafia80
  2. fatin
  3. mama zharfan
  4. myshaizharblogcontest
  5. akma
  6. harisu-sama
  7. udin
  8. oya
  9. lya
  10. athirah

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review