Wednesday, March 23, 2011

Pernah Tak Terjaga Dari Tido Sebab Mimpi?

Hasil perahan otak Nliana pada 9:40 PM

[Thank you Encik G]






Assalamualaikum
Lama jugak tak update blog ni
Mintak maaf dekat semua yang singgah kat blog ni ye
Sangat ketiadaan mood nak update
Sebab sangat makan hati dengan bos kat ofis tu
Tapi sekarang ni alhamdulillah
Bos tu dah ok sikit
Takde la dia nak marah2 tak ingat dunia macam dulu lagi
Kalau dia marah pun aku dah tak kisah dah
Marah la
Aku dengar telinga kanan lepas tu keluar telinga kiri
Lagi aku buat tak tau bila dia marah
Nasib kau la bos dapat assistant macam aku ni
Ok
Dah lari topik ni







Pernah tak korang terjaga dari tido sebab mimpi?
Tak kisah la mimpi someone ke something ke or ape2 jela
Selama ni aku hanya dengar je dari mulut seseorang yang dia selalu mimpi ex girl dia sampai terjaga dari tido and selalunya mimpi tu memang wanna show something kat dia
Dan selalunya memang something will happen just like ape yang dia mimpi tu
Now, that thing happened to me
Last week or last two weeks benda aku mimpi someone yang sangat aku sayang
T**n A********m
Dalam mimpi tu aku memang yakin dia
Aku tak nampak pun muka dia tapi aku memang kenal sangat suara dia
Then, aku terus terjaga dalam jam 4.30 pagi dengan keadaan yang sangat terkejut
Seriously, aku memang tak pernah mimpi sampai macam tu
But I was thinking; maybe that dream wanna show me something like
"Yes!!!That's it!!!That is what I really want!!!"
I really wanna tell him about that but he doesn't show up langsung kat FB
Nak mesej dia pun macam takut
Takut mengganggu
Yela, mana la tau dia penat keje ke kan
For the second time pun macam tu jugak
And for the third time masa tido semalam
Mimpi dia and terjaga around 5 lebih macam tu la
Aku tak pasti kenapa aku mimpi macam tu
Either it was a sign atau pun hanya sekadar mainan tidur
Tolonglah
Aku dah tak sanggup nak mimpi macam tu lagi
Sebab dia pun dah jadi milik orang



3 insan berkata-kata:

NOOR FATIN said...

setahu aku la kan, kalau kita mimpi org yang kita penah syg, maknanya dia tengah ingat kat kita :)

N Athirah said...

Untuk org mcm kakak, xpsti la.

Tpi, kalau org jenis sy (maksudnya dari segi perkara2 kebathinan), menerima mimpi yg kejap diingatan dan selalu dimimpikan walaupun situasi yg berbeza, itu membuatkn saya risau. Kerana mimpi tu berkemungkinan menjadi petanda sesuatu... Baik atau buruk. Kalau baik, alhamdulillah... Kalau buruk, nauzubillah...

Kebetulan saya sendiri skrg mgalami mimpi yg adanya seseorg... kerap didatangi mimpi yg terdapat kehadiran dia... Dan setiap mimpi tu menghadirkan tanda tanya. Sebab ada mimpi yg happy, ada juga mimpi yg buruk.

Tetapi, walau apa pun keadaannya, kita tawakal ja. berdoa agar Allah menjauhi perkara2 buruk... Insya-Allah...

'Angel' Ina said...

fatin:
bagus la kalau dia tengah ingat aku...tapi sayang...dia dah pun jadi milik orang lain...i am trying to let him go even aku yang suffer


athirah:
akak pun tak pasti la dik...rahsia mimpi ni kan sangat luas...mungkin nak bagi petunjuk atau mungkin jugak mainan tidur...cuma yang akak ralat sangat, kenapa mesti akak mimpi dia di saat dia dah pun menjadi milik orang lain...bila akak bangun, terus hilang mood akak...tu yang akak sedih sangat

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review