Thursday, March 31, 2011

Realiti Bukan Fantasi

Hasil perahan otak Nliana pada 10:01 PM



Assalamualaikum all
Tangan ni terasa gatal sangat nak update blog setelah sekian lama blog ni terbiar tanpa tuan
Mesti bosan kan korang?
MySpace
[Bajet macam ramai gila orang baca blog guwa kan]




3 bulan praktikal kat tempat sekian2
Macam2 kerenah orang aku jumpa
Ni nak cerita kat korang ni
Sekadar nak meluahkan apa yang terpendam jauh di dasar hati
MySpace




Cerita #1:
Tarikh: 28/3/2011
Tempat: Ofis guwa
Jam: 11++ AM



Abg I: Yang, tolong buat air jap
Me: [Homaigod!!!] Air ape?
Abg I: Buat la air ape2 pun...Teh O ke...Budak2 ni tengah break kejap
Me: [Erk!!!!] Teh O?
Abg I: Aah...Tengah sibuk ke?Keje tu nak kena siapkan sekarang ke?
Me: Yup...Jap lagi Abg A nak call balik so kena siapkan sekarang jugak la

















Apa jadahnya guwa nak kena tolong dia buat air pulak ni?
Sejak bila pulak guwa jadi Personal Assistant dia?
Yang guwa tertanya2
Dia tak tau ke yang kat ofis ni cuma wujud air kat bawah ni yang perlu dibeli pada harga RM2/sachet
Bapak mahal







Kalau minum kat mamak pun boleh dapat milo ais
And plus, I can't stand the smell
Sumpah tak tipu
Guwa memang tak tahan bau coffee and nescafe
Kalau bau je boleh pening2 gajah
MySpace
Kalau minum boleh pengsan terus
Lagi pulak, masa kitorang ada kelas tutorial dulu takde pulak orang yang nak tolong buatkan air untuk kitorang
Banyak cantik muka kambing jiran sebelah rumah bapak tiri pak cik angkat dia







Cerita #2:
Tarikh: 31/3/2011
Tempat: Ofis guwa lagi
Jam: 4++ PM



Aku memang tak tahan dengan sorang pompuan ni
Berbulu mata aku tengok gaya dia yang gedik mengalah aku
Aku memang pantang kalau ada pompuan yang gedik dia mengalahkan aku
Mentang2 la big boss dengan senior lain takde boleh pulak dia nak berlagak jadi boss eh
Rajin pulak dia hari2 datang ofis
Dulu nak tengok muka dia kat ofis tu pun jangan harap la
Baru je nak bersenang lenang kat dalam ofis tu tanpa gangguan
MySpace
Erghhhh
Guwa tengah marah ni!!!
Boleh pulak dia dok menggedik2 suruh buat itu la ini la
Kau bajet kau cun macam Heliza Helmi ke?








Ingat aku suka apa tengok muka gedik kau tu?
Bajet macam semua orang melt dengan gaya gedik kau tu la
Erghhhh
Ada jugak orang macam ni
Rasa macam nak bagi penampo je
MySpace





Lama lagi pulak tu nak kena mengadap muka2 orang2 yang sangat bermuka2 dekat ofis tu
Lagi 2 bulan!!!
MySpace
Oh Tuhan, tabahkanlah hati aku





Pictures cilok dari Encik G!!

4 insan berkata-kata:

NOOR FATIN said...

tabahlah hatimu. ini semua dugaan..

'Angel' Ina said...

cobaan!!!

SayaNina said...

sabar la,u ols...diorg x suh cuci toilet,kira ok lg le tuh...hehe!!

'Angel' Ina said...

Nina penah kena cuci toilet ke?

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review