Thursday, April 7, 2011

I Am Gonna Miss Her

Hasil perahan otak Nliana pada 10:01 PM 1 insan berkata-kata






[Thanks Encik G]


Assalamualaikum
Macam mana dengan hari korang semua?
Ok ke KO?
MySpace
Hari ni tersangat banyak la kerja kat office tu
Dan my big boss pulak masuk agak awal hari ni
Mata dah tak larat nak bukak dah tadi
Walaupun ke sana ke mari tak berhenti2
MySpace
Poyo je minah ni
Emy (rakan sebilik) lagi la
Muka macam disaster gila
Tengah2 dok buat kerja tiba2


Emy: Yana, suka tak makan kek secret recipe?
Me: Suka je, nape?
Emy: Kalau pukul 3 sampai 6 dapat free hot drink kan?
Me: Yup



Lepas tu kitorang sambung buat kerja since tiba2 big boss lalu kat sebelah
Muka gila cover plus kusyuk nak mampus
Pekerja yang berdedikasi la katakan
MySpace
[Sila gelak sebab semua ni hanyalah poyo belaka]
Bila jam menunjukkan pukul 5.28 petang
Aku dengan bestnya g jumpa big boss


Me: Kak A**, ade pape lagi tak?
Kak A**: Takde la kot
Me: Ok, kitorang balik dulu la eh. Bye Kak A**
MySpace
Muka happy sebab boleh balik




Ada lagi dialog


Emy: Yana, diorang sume dah balik eh?
Me: Aah, dari tadi lagi
Emy: Yana sorang2 la kan?Ada nak rushing g mana2 x?
Me: Takde la plak. Balik umah terus la kot
Emy: Jom Emy nak bawak g Secret Recipe
Me: Owh, cantik r. Jom2 cepat. Nanti tak sempat dapat free hot drink.



Kitorang g SR kat Giant Kelana Jaya sebab Emy ada nak beli barang
Lama gila kot kitorang dok melepak kat SR
Nak dekat sejam lebih
Macam2 cerita keluar
Kesian sangat tengok muka Emy tadi
Sangat2 disappointed dengan my big boss
Memang sangat tak patut pun dia buat macam tu
Macam dia sangat tak menghargai apa yang Emy buat
Macam tak cukup je lagi apa yang kitorang dah tolong dia
  • Balik malam la. Pernah je dalam seminggu tu kena balik lambat. Nasib baik ada Emy. Nasib baik dia nak tumpangkan sampai OU. Lepas ni Emy dah takde, kena balik sorang2 la jawabnyaMySpace
  • Kerja berlambak la. Ikut suka hati dia je nak bagi kerja time bila. Kadang2 dah pukul 4 lebih pun dia main suka hati bagi kerja banyak2. Pagi2 time kitorang takde kerja apa tak mau bagiMySpace
  • Siap kena maki hamun lagi. Lambat sikit kena marah. Silap sikit kena marah. Kadang2 dia yang silap cakap lepas tu kitorang jugak yang kena marah. Kalau apa2 pun mesti dia akan cari salah kitorang. Dia nak menang je. Tak nak mengaku salah langsung. Tak pernah la kata selama apa yang kitorang buat ni dia puas hati MySpace


To Emy,
Thanks pasal tadi [macam la dia tau blog aku]
Lepas ni mesti rasa sunyi sebab Emy takde lagi kat situ
Dulu masa bosan2, masa stress, masa bengang dekat Kak A** Emy ada
Lepas ni Emy dah takde
Nak mengadu dekat sape?MySpace
Nak harapkan staf yang baru masuk tu MySpace
Sangat tak best sebab dia lelaki
Thanks sebab selalu tumpangkan aku balik
I am gonna miss you Emy
MySpace


Saturday, April 2, 2011

Putus Cinta

Hasil perahan otak Nliana pada 5:21 PM 2 insan berkata-kata







Hancur hatiku, mengenang dikau
Menjadi keping-keping, setelah kau pergi
Tinggalkan kasih sayang,
yang pernah singgah, antara kita
Masihkah ada, sayang itu
[Aku cinta kau dan dia]





Assalamualaikum
Selamat petang
MySpace
Korang semua tengah buat apa petang2 ni?
Guwa satu hari ni cuma mengadap Encik Asus kesayangan je

MySpace
Nak keluar tapi sorang2
Bosan lak
Almaklum la kan, takde sape2 nak teman
MySpace




Sape kat sini pernah putus cinta?
Sila angkat tangan macam saya



Lumrah kot kan putus cinta dalam dunia ni
Aku sendiri pun dah beberapa kali jugak ada pengalaman macam ni
Sampai kan rasa malas dah nak bercinta
[Tapi sampai sekarang jugak masih mengharapkan seseorang MySpace]



Why so sudden aku buat entri pasal ni?
Baru je lepas chat dengan kawan baik aku kat facebook
Baru putus cinta minah tu
Last week aku yang kecewa, minggu ni dia pulak
MySpace
Apa la nasib badan






Tapi bagi aku dia still ada chance untuk baik balik dengan pakwe dia tu
Sebab pakwe dia takde sape2 pun and bukan sebab orang ketiga diorang clash
Tak macam aku ni
Walau apa pun yang aku buat tetap tak dapat nak ubah ape2 setakat ni
Yela
Dat girl dah buat dia fall in love walaupun diorang baru je kenal
Aku ni yang dah lama suka kat dia pun dia tak perasan semua tu
Dah setahun lebih kot aku kenal dia tapi dalam masa yang sangat lama tu dia still tak dapat nak rasa




Mungkin tu dah ditakdirkan
Setiap yang terjadi ada sebab yang kita tak tau kan
Kita harus terima dengan hati yang terbuka, dengan ikhlas
Kadang2 apa yang kita nak tak semestinya kita dapat kan?
Kata orang, benda yang kita susah nak dapat tu la yang kita akan hargai sangat2
Betul tak?
Yela kan, kita bersusah payah nak dapatkan benda tu
Takkan kita tak nak hargai pulak kan?
Lagi pulak
Ada orang pernah cakap
"I bukan tak nak bercinta...Tak kisah la dengan U ke atau sape2 pun la...Bukannya apa, kalau ditakdirkan yang bukan jodoh kita berdua, kita tetap takde jodoh kan?Malas la nanti tiba2 clash lepas tu frust"
Betul jugak kan?




Apa aku buat bila putus cinta?[Atau lebih tepat lagi cinta tak kesampaian]
  1. Jangan baca langsung novel cinta. Sebab novel cinta ni selalu happy ending. Lepas tu pulak, before happy ending tu mesti ada scene2 yang sedih ke ape ke kan. Ditakdirkan pulak lebih kurang macam kisah sedih korang, nanti mesti korang akan teringat2 balik. Bila dah teringat balik mesti nanti korang akan nangis. Huh!!!Sangat membuang air mata tau tak?
  2. Jangan tengok movie or drama pasal cinta. Lebih kurang macam kat atas jugak kot. Tengok la cartoon ke, cite aksi yang lawan2 ke, cite perang ke baru la layan. Macam aku dulu suka jugak la tengok cite2 cinta ni. Last2 sekarang ni layan Power Rangers je. Tak pun layan je Jozan ke. Hilang jugak serabut dalam otak ni.
  3. Jangan tengok couple lain. Yang ni amatlah bahaya sekali sebabnya nanti korang akan teringat saat2 indah bersama orang yang pernah korang sayang. Lepas tu nangis lagi. Korang tengok alam semesta lagi best tau.
  4. Yang paling penting, banyakkan berdoa tau. Solat jangan tinggal[peringatan untuk diri sendiri jugak]




Jadi
Janganlah frust menonggeng kalau putus cinta
Bak kata kawan aku
"Kumbang bukan sekor"
Kawan yang lain pulak kata
"Nanti U jumpa la your prince one day. Don't worry"
Hidup tetap perlu diteruskan
Yang berlalu biarkan berlalu dan kalau boleh jangan biarkan berulang kembali
Kita seharusnya tabah dengan apa jugak yang berlaku
Jangan terlalu menurut perasaan bila dah putus cinta
"Ikut hati mati, ikut rasa binasa"

Friday, April 1, 2011

GIVEAWAY NisaChoc & ZulFoto

Hasil perahan otak Nliana pada 11:40 PM 0 insan berkata-kata










Tarikh tutup: 29 April 2011



Tag: Followers guwa yang suka makan coklat. Yang tak suka makan pun join la jugak tau



Nak join klik banner

Giveaway zalin onceitalk.com

Hasil perahan otak Nliana pada 11:34 PM 0 insan berkata-kata












Tarikh tutup: 12 April 2011



Tag: Semua yang baca entri ni



Nak join klik banner

Precious Moments Giveaway

Hasil perahan otak Nliana pada 11:27 PM 0 insan berkata-kata











Tarikh tutup: 29 April 2011



Tag: My followers



Nak join klik banner

2nd Give away dari Magrib (GA datang lagi!)

Hasil perahan otak Nliana pada 11:15 PM 0 insan berkata-kata










Join 2nd GA dari Magrib


Kenapa nak hadiah?

Sebab GA yang 1st dulu tak bernasib baik so GA kali ni guwa nak la hadiah tu
MySpace


Tarikh tutup: 8 April 2011


Tag: Nad




Nak join klik banner

You Are My Lucky Follower

Hasil perahan otak Nliana pada 11:02 PM 0 insan berkata-kata





Assalamualaikum
Post untuk malam ni hanyalah untuk join segala contest dengan giveaway yang telah ditag oleh Cik Fatin
Banyak betul hang tag aku eh cik adik
Pening pale nak join yang mana satu
MySpace







Tarikh tutup: 5 April 2011


Tag: My followers


Nak join klik banner kat atas tu ye
MySpace



Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review