Saturday, April 2, 2011

Putus Cinta

Hasil perahan otak Nliana pada 5:21 PM







Hancur hatiku, mengenang dikau
Menjadi keping-keping, setelah kau pergi
Tinggalkan kasih sayang,
yang pernah singgah, antara kita
Masihkah ada, sayang itu
[Aku cinta kau dan dia]





Assalamualaikum
Selamat petang
MySpace
Korang semua tengah buat apa petang2 ni?
Guwa satu hari ni cuma mengadap Encik Asus kesayangan je

MySpace
Nak keluar tapi sorang2
Bosan lak
Almaklum la kan, takde sape2 nak teman
MySpace




Sape kat sini pernah putus cinta?
Sila angkat tangan macam saya



Lumrah kot kan putus cinta dalam dunia ni
Aku sendiri pun dah beberapa kali jugak ada pengalaman macam ni
Sampai kan rasa malas dah nak bercinta
[Tapi sampai sekarang jugak masih mengharapkan seseorang MySpace]



Why so sudden aku buat entri pasal ni?
Baru je lepas chat dengan kawan baik aku kat facebook
Baru putus cinta minah tu
Last week aku yang kecewa, minggu ni dia pulak
MySpace
Apa la nasib badan






Tapi bagi aku dia still ada chance untuk baik balik dengan pakwe dia tu
Sebab pakwe dia takde sape2 pun and bukan sebab orang ketiga diorang clash
Tak macam aku ni
Walau apa pun yang aku buat tetap tak dapat nak ubah ape2 setakat ni
Yela
Dat girl dah buat dia fall in love walaupun diorang baru je kenal
Aku ni yang dah lama suka kat dia pun dia tak perasan semua tu
Dah setahun lebih kot aku kenal dia tapi dalam masa yang sangat lama tu dia still tak dapat nak rasa




Mungkin tu dah ditakdirkan
Setiap yang terjadi ada sebab yang kita tak tau kan
Kita harus terima dengan hati yang terbuka, dengan ikhlas
Kadang2 apa yang kita nak tak semestinya kita dapat kan?
Kata orang, benda yang kita susah nak dapat tu la yang kita akan hargai sangat2
Betul tak?
Yela kan, kita bersusah payah nak dapatkan benda tu
Takkan kita tak nak hargai pulak kan?
Lagi pulak
Ada orang pernah cakap
"I bukan tak nak bercinta...Tak kisah la dengan U ke atau sape2 pun la...Bukannya apa, kalau ditakdirkan yang bukan jodoh kita berdua, kita tetap takde jodoh kan?Malas la nanti tiba2 clash lepas tu frust"
Betul jugak kan?




Apa aku buat bila putus cinta?[Atau lebih tepat lagi cinta tak kesampaian]
  1. Jangan baca langsung novel cinta. Sebab novel cinta ni selalu happy ending. Lepas tu pulak, before happy ending tu mesti ada scene2 yang sedih ke ape ke kan. Ditakdirkan pulak lebih kurang macam kisah sedih korang, nanti mesti korang akan teringat2 balik. Bila dah teringat balik mesti nanti korang akan nangis. Huh!!!Sangat membuang air mata tau tak?
  2. Jangan tengok movie or drama pasal cinta. Lebih kurang macam kat atas jugak kot. Tengok la cartoon ke, cite aksi yang lawan2 ke, cite perang ke baru la layan. Macam aku dulu suka jugak la tengok cite2 cinta ni. Last2 sekarang ni layan Power Rangers je. Tak pun layan je Jozan ke. Hilang jugak serabut dalam otak ni.
  3. Jangan tengok couple lain. Yang ni amatlah bahaya sekali sebabnya nanti korang akan teringat saat2 indah bersama orang yang pernah korang sayang. Lepas tu nangis lagi. Korang tengok alam semesta lagi best tau.
  4. Yang paling penting, banyakkan berdoa tau. Solat jangan tinggal[peringatan untuk diri sendiri jugak]




Jadi
Janganlah frust menonggeng kalau putus cinta
Bak kata kawan aku
"Kumbang bukan sekor"
Kawan yang lain pulak kata
"Nanti U jumpa la your prince one day. Don't worry"
Hidup tetap perlu diteruskan
Yang berlalu biarkan berlalu dan kalau boleh jangan biarkan berulang kembali
Kita seharusnya tabah dengan apa jugak yang berlaku
Jangan terlalu menurut perasaan bila dah putus cinta
"Ikut hati mati, ikut rasa binasa"

2 insan berkata-kata:

Chegu Zubir said...

macam pernah putus cinta jew...hehehehhe

jom baca
:.Wajib Baca** Tauladan Untuk Suami Isteri Yang Selalu Bergaduh... **

'Angel' Ina said...

hehe...mestila...dah banyak kali kot

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review