Tuesday, June 28, 2011

Takde Perasaan Dah

Hasil perahan otak Nliana pada 7:44 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum. Diharapkan semua yang membaca blog aku ni sihat. Aku tengah demam sekarang ni. Secara tiba2 pulak tu demam. Takde simptom2 langsung. Sampai sekarang ni pun asyik batuk2 je. Sampai semput dah ni ha. Dah lama pulak tu tak demam macam ni.



Berbalik tajuk kat atas tu. Aku dah takde perasaan dah. Aku tulis entri ni disebabkan perbualan telefon dengan Abang Amir.

Dia: Abg saje la call adik. Mana la tau kan hilang rindu adik dekat abg
Aku: Erkk. Rindu? Adik tak rase pape pun. Biase je. Adik dah takde perasaan la abg.
Dia: Aik? Apsal pulak adik abg ni? Frust bercinta lagi ke?
Aku: Eh, bila masa pulak adik bercinta?


Ok, dah la sikit2. Aku memang dah takde perasaan sekarang ni ow. Entah la. Mungkin disebabkan drama2 bersiri yang jadi sebelum ni. Aku seriously dah tak paham ape makna setiap perasaan tu. Rindu? Sayang? Cinta? And etc. Ape tu? Dalam hati aku sekarang dah takde wujud perasaan tu rasanya. Keadaan yang memaksa. Dan aku hanya merelakan. Mungkin ini jalan yang terbaik untuk aku buat masa ni. Siapa tau kan?


Kadang2 kita merasakan yang hidup ini sangat tak adil. Tapi kita tak tau hikmah yang ade di sebalik semua yang terjadi dekat kita. Rahsia Tuhan tu tersangatlah luas. Kita tak tau ape yang Dia rencanakan untuk kita. Semua yang terjadi adalah ujian. Tuhan tak akan uji kita dengan sesuatu yang di luar kemampuan kita. Dia tau yang kita mampu, sebab tu Dia uji kita. Itu tandanya Dia sayang kita.


Segala apa yang berlaku sebelum ini dah mampu menjadikan aku seorang yang mampu menerima kenyataan. Aku hanya mampu mendoakan dari jauh kebahagiaan orang2 yang aku sayang selama ini. Siapa aku untuk menghalang mereka dari bahagia dengan insan2 yang dah mereka pilih? Aku takde hak langsung. Aku harus melepaskan mereka mencari dan mengecapi kebahagiaan mereka sendiri. Aku memang jahat kalau aku ade perasaan cemburu walau sedikit pun. Siapa aku nak cemburu?


Ok, sekarang aku dah mampu nak buang semua perasaan tu jauh2. Walau kadang2 kenangan2 dulu kembali, semua itu hanyalah kenangan. Kenangan untuk kita ingat bukan untuk kita buang. Cuma kita janganlah hidup dalam kenangan. Tak ke mana pun hidup kita nanti.


Aku harus kuat menempuhi hari2 aku. Aku ada tanggungjawab dan aku harus jalankan tanggungjawab aku tanpa memikirkan benda2 yang tak berapa nak penting. Aku harus teruskan hidup.


Kata2 kawan2 aku;
  • Bukan ke orang kata; "save the best for last"
  • Single doesn't mean you're loser but it more likely that He's saving you for someone special
Aku kata; "Ok pe single. Takde la banyak sangat buat dosa"



[Owh, ye. Orang jauh dah nak balik Malaysia. Dah lama tak jumpa dia. I miss him. Rindu zaman dulu, belajar sama2 dekat library masa nak final exam. Aku tak lupa kau la, dude!!! Balik cepat ok. Ada masa boleh la jumpa kau.]

Sunday, June 19, 2011

Free Earphone...Lagi

Hasil perahan otak Nliana pada 11:19 PM 2 insan berkata-kata



Tarikh tutup:
1 Julai 2011



Nak join klik banner

Second Giveaway-Shawls @ Flowergenuine

Hasil perahan otak Nliana pada 11:10 PM 0 insan berkata-kata





Tarikh tutup:
20 Jun 2011


Nak join klik banner

Random Giveaway by Eila Ratu

Hasil perahan otak Nliana pada 11:07 PM 1 insan berkata-kata












Tarikh tutup:
N/A



Tag:
My followers-join tau




Nak join klik banner









GiveAway Gugu Gaga

Hasil perahan otak Nliana pada 10:55 PM 0 insan berkata-kata




Tarikh Tutup:
15 Julai 2011




Tag:
My followers



Nak join klik gambar ok

2nd GA fieza79-FM from Genting

Hasil perahan otak Nliana pada 10:50 PM 0 insan berkata-kata



Tarikh tutup:
30 Jun 2011

Saturday, June 11, 2011

Kami Kaki Blogging

Hasil perahan otak Nliana pada 3:02 AM 3 insan berkata-kata


Tag:
My followers



Closing date:
2/7/2011



More info:
CLICK HERE

Aku Masih Berjaga

Hasil perahan otak Nliana pada 2:42 AM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum dan selamat pagi. Adoiiiiiiiiiiiiiiiii[tiru zizan nye style] MySpace. Dah la tadi dua kali jugak terdengar bunyi pelik2 kat luar rumah. Eiiii, seram!!!MySpace. Ok, aku memang penakut tapi buat2 berani MySpace



Kebosanan la duduk kat rumah takde buat apa ni. Makan, tido, fb, blog, tengok muvie Hantu Kak Limah. Huh!!! Sangat tak berkembang minda aku ni. Kerja pun tengah cari ni. Dah berapa banyak aku apply tapi setakat ni takde rezeki pun lagi.



Minggu depan nak kena menjejakkan kaki semula dekat Nilai. Ingatkan last month la kali terakhir nak berpijak kat bumi Nilai. Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii[tiru zizan lagi]. Nak present ape entah nanti. Setakat nak present tu boleh la tapi bila sampai kat part Q & A tu memang lomah lutut den ni ha. Lantak la kan. Lagi pulak research aku tu pun dah siap lama, 5 bulan lebih dah. Aim aku nak present ni semata2 nak bagi dapat markah je untuk cover markah2 lain. Mana tau ada rezeki dapat la A- ke kan. Aku memang tak mngharapkan A pun sebab memang rasa macam tak layak.



[Oh ya. Dia sudah kembali single. MySpace Suka hati aku tau. Hari tu beria2 letak status 'in a relationship' tapi tup2 tak lama lepas tu dah 'single' balik.MySpace. Gelak jahat. Aku suka tau!!!!!"Ku menunggu, menunggu kau putus dengan kekasihmu"MySpace]

Wednesday, June 8, 2011

Rasa Macam Jumpa Alien

Hasil perahan otak Nliana pada 12:07 PM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum. Salam sejahtera. Terpunya perasaan nak mengupdate blog hari ni. Semata-mata nak melepaskan apa yang tersirat dalam kepala otak ni.


Semalam keluar dengan adik and her boyfriend and also with my ex. Huh!!! Sangat tidak menyangka yang aku sanggup bersetuju dengan idea adik aku tu. Sememangnya kalau boleh aku nak mengelakkan diri dari bertemu dengannya kembali. Aku tak rela la tapi entah kenapa la aku setuju je dengan idea adik aku tu.


Tapi kalau nak diikutkan memang la dia yang in the first place nak jumpa aku atas alasan dah lama tak jumpa aku. Yela, memang dah lama. Nak dekat dua tahun la jugak. Eh salah, memang dua tahun dah pun. Wah!!! Macam tak percaya je, dua tahun aku single.


Aku try jugak nak cakap something dengan dia tapi entah la terasa macam ada je yang menyekat. Tak terluah langsung. Rasa macam yang duduk sebelah aku tu space alien je tau. Sumpah tak tipu. Macam langsung tak terasa yang dia ada kat sebelah aku. Macam yang kat sebelah aku tu entah mana2 mamat yang tiba2 sesat dan duduk sebelah aku. Padahal aku dengan dia sangat rapat la jugak since kenal dia masa darjah 5. 1999 sampai 2009. 10 tahun tu. Tapi disebabkan something, 10 tahun tu dah macam tak bermakna. Memang sangat tak bermakna. Aku macam dah tak kenal dia. Bukan aku saja, kawan baik dia pun dah macam tak kenal dia. Oh, dia tu siapa nak perli2 atau nak jealous aku baik dengan bestfriend dia. Suka hati aku la nak baik dengan anyone yang aku nak. Apa hak dia nak cakap macam tu semalam. Ikutkan baran nak je aku bagi mamat tu semalam.


"Mintak maaf la banyak2. Aku dah tak dapat nak terima kau lagi dah. Baik sebagai kawan mahu pun lebih dari itu. Hati aku dah tertutup buat kau. Dah takde tempat untuk kau dalam hati aku. Masa yang dah berlalu tu memang sangat indah bagi kita. Tapi takde apa yang tertinggal untuk kita sekarang. Kau kata kau sayang. Maaf la, aku dah tak lagi faham sayang tu apa. KITA BUKAN LAGI KAU DAN AKU YANG DULU"

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review