Friday, July 8, 2011

Senyum Sampai Telinga

Hasil perahan otak Nliana pada 6:18 PM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum


Jom ikut aku senyum sampai telingaMyEm0.Com


Syazwan Zulkifly a.k.a Apek dalam drama Juvana reply tweet aku MyEm0.Com [tu pun nak kecoh kan?]


Jap nak kopipes


Ha, ni diaMyEm0.Com


apsal juvana sket je episod nye?x puas nak tgk...btw, really love your acting dalam juvana
thankkkk you...takpe insyaallah kalau rating juvana terus naik...mungkin la ada sambungannya :)


Aku minat gila ow dia ni. Minat lakonan dia je okMyEm0.Com

Wednesday, July 6, 2011

Gua Nangis!!!

Hasil perahan otak Nliana pada 10:47 PM 0 insan berkata-kata



Juvana
Isnin-9 malam
TV3



Satu2 nye drama yang aku layan buat masa sekarang. Aku ni jenis yang tak tengok tv sangat so kalau rumah takde tv pun aku masih boleh hidup lagi la. MyEm0.Com Tapi kalau takde internet, parah jugak la kot.


Sekarang ni dah episod 11 so makna nye ada lagi 2 episod je. MyEm0.Com Apsal la director ni buat sikit sangat episod? Macam tak puas je nak tengok.


Kenapa aku suka??
  • Every week ada je something yang membuatkan aku akan rasa teruja nak tengok lagi dan lagi dan lagi
  • Scene2 dia macam real je tambah2 scene gaduh2, pukul2 tu. Best bro!!!
  • Lakonan yang sangat menjadi. Watak kegemaran aku dalam drama ni mestilah Botak dengan Apek. Terbaekkkkkkkkkkk!!!!!!!!
  • Drama ni ada pengajaran. Aku dah bosan tengok drama2 lain dekat tv tu. Alih2 drama cinta, kisah orang2 kaya bla bla bla.

Baru tadi dapat tengok episod 11. Aku nangis ow!!! Sebab rasa tersangat tersentuh tengok episod ni. Orang2 yang tengok mesti tau kan kenapa.

Peace!!!


Sunday, July 3, 2011

"GiveAway: One Klik One Present by Lyssasecret"

Hasil perahan otak Nliana pada 6:09 PM 0 insan berkata-kata



Tarikh tutup:
31 Julai 2011



Nak join klik banner



Hadiah masyukk ow

GiveAway cik Dil : Kami nak banner flash dan doodle FREE

Hasil perahan otak Nliana pada 5:35 PM 2 insan berkata-kata














Tarikh tutup:
31 Julai 2011


Tag:
My followers



Contest Saya Suka Berimaginasi

Hasil perahan otak Nliana pada 5:19 PM 2 insan berkata-kata


"Jika anda ditugaskan untuk menyelamatkan dunia, anda ingin kuasa seperti apa dan jelaskan kenapa?"



Aku peminat tegar Dragon Ball dan aku nak kuasa macam Son Goku la. Kenapa? Sebab kuasa aku boleh bertambah setiap kali aku lawan dengan orang2 yang memang jahat tu. So, bila kuasa aku bertambah, senang2 la aku nak menang kan nanti. Lepas tu, aku boleh detect kuasa2 jahat walau di mana pun mereka berada sebab aku boleh detect ki2 diorang. Senang la keje aku kan. Tak payah nak pakai assistant @ secretary nak tolong bagitau aku ada kekacauan. Tak payah jugak nak tunggu orang datang report. Aku boleh detect sendiri je lepas tu p lawan terus. Lepas tu jugak, aku boleh terbang. Cepat jela nanti sampai dekat crime scene tu. Di samping itu juga, aku kan ada kuasa instantaneous movement. Ada crime kat UK ke Germany ke, in a blink of eye aku sampai. Ha, bagus tak aku?


Ok, cukup sikit2 aku mengarut.



Sape nak join sila klik banner

Tarikh tutup:
22 Julai 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa

Hasil perahan otak Nliana pada 5:10 PM 0 insan berkata-kata







Tarikh tutup:
31 Julai 2011 jam 11.59PM


Tag:
My followers


Nak join klik banner

Serabut Kepala La

Hasil perahan otak Nliana pada 4:57 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum

Kalau ikutkan aku nak buat header baru tapi aku buat2 tak jadi la pulak. Besar sangat bila letak header tu. Terasa tersangat tak cantik lalu aku pun tak jadi la nak letak.

Ok, serabut la kepala ni ha. Tadi pegi BN Youth Job Fair dekat IKM Sungai Petani dengan ayah aku. Last day arini. Dah macam banyak je booth kosong. Aku round2 je kat situ sambil ayah aku g booth SPR tukar dia punya alamat. Banyak je job kot tapi aku langsung tak tertarik hati. Bukan nak memilih tapi macam banyak job yang tak berkaitan dengan aku pun. Demmm!!! Aku just tinggal resume dekat Koridor Utara tu je. Tu je ok.

Dalam kereta tadi, aku dengar lagu yang Ramli Sarip nyanyi dengan sape ntah, lupa dah tapi yang ni versi baru tapi singer lain yang nyanyi. What the??? Arrangement baru ni buat aku rasa nak muntah + pengsan. Aku paling menyampah bila dengar lagu lama tapi arrangement baru. Sakit dado den ni ha. Bukan tak boleh nak arrange baru tapi macam tak berapa nak sedap la telinga aku dengar, tak tau la telinga orang lain macam mana kan.

Lagi2 menyerabutkan kepala otak ni bila aku blogwalking lepas tu dengar lagu dekat blog orang. Serabut ow!!! Bukan tak boleh nak letak lagu tapi kalau boleh letak la widget yang boleh pausekan lagu kat blog tu. Aku memang suka dengar lagu tapi bukannya aku nak dengar lagu2 yang ada dekat blog orang tu. Kalau lagu yang aku minat takpe la jugak. Dulu aku pun ada jugak letak lagu dalam blog tapi aku sendiri rasa serabut sebab tu aku buang.

Diharap takde sape la terasa hati. Ok

Friday, July 1, 2011

Alhamdulillah, syukur

Hasil perahan otak Nliana pada 10:54 PM 3 insan berkata-kata
Assalamualaikum

"Tuhan hilangkan kita matahari sebab nak hadiahkan pelangi yang cantik dekat kita"[Errr...Betul ke?Aku pun confuse]


Syukur, Alhamdulillah. Result semester terakhir memang mabelesssssssssssssssss. Thesis aku dapat A-. Memang tak jangka langsung. Berbaloi la usaha aku selama ni kan. Memang tersangat bersyukur.


Bersyukur jugak sebab praktikal pun dapat A. Aku memang risau sangat sebab ex bos aku, si singa betina tu bagi sikit je markah dekat aku. Memang dasar la singa betina tu. Tapi, ape la yang ade pada dia? Macam la dia berkuasa atas segalanya. Kau memang silap la pompuan kalau kau ingat kau boleh dajalkan result praktikal aku.

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review