Tuesday, May 29, 2012

Kawan Kah Sebegitu?

Hasil perahan otak Nliana pada 8:33 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum
Kawan
Semua orang ade kawan kan?
Tapi berapa kerat sangat kawan yang same2 bila susah & senang?




Kau
Yang aku panggil kawan
Tapi xtau la sekarang nak panggil ape
Mase kau susah dulu, sape yang selalu tolong kau?
Aku kan?
Bila kau ade masalah, kau cari aku
Bile kau susah, kau cari aku
Terus kau ingat aku
Bile aku x dapat nak tolong, kau cakap aku macam2
Macam lah kesalahan besar kalau x dapat tolong kau
Tapi
Bile kau xde masalah, kau tak cari aku pun
Bile kau senang, kau tak cari aku pun
Terus kau lupa aku
Bile aku dah tolong kau, kau tak pernah pun nak ucapakan 'terima kasih'




Sampai satu ketika
Tibe2 aku nampak kat FB kau, 'in a relationship'
Patut lah x pernah2 nak mesej aku
Patutlah x pernah2 nak ajak aku lepak lagi
Aku x kisah kau nak bercouple dengan sape pun
Tapi
Bile couple kau ade, kau lupe aku
Bile couple kau xde, kau baru nak ingat aku




Kau pernah kata yang aku dah xnak kawan dengan kau lagi
Kau siape nak cakap aku macam tu?
Layak ke kau cakap macam tu?
Kau x sedar ape yang kau dah buat dekat aku
Dan kau memang x nak sedar dan fikir pun kan




Patut kah aku 'simpan' kau lagi?

Monday, May 28, 2012

Baru!! Baru!! Baru!!

Hasil perahan otak Nliana pada 9:24 PM 0 insan berkata-kata
Assalamualaikum
Baru? Ape yang baru?
Tukar template baru lagi?
Ok kali ni ade unsur PINK di situ!!
PINK?
Adeh boleh pengsan macam ni
Sejak bila pulak aku minat kaler PINK?
Confuse kejap!!!
Ok bai

Any Message?

 

One Moment In Time Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review